Skip to content

Matematiikkaa, matematiikkaa…

Terve! Tammikuu vierähti nopeasti, mutta mitä olen puuhaillut? Aikani on mennyt paljolti pitkän matematiikan kurssien kertaamiseen Mafynetissä ylioppilaskokeen uusimista varten. Olen tehnyt tehtäviä jo ihan hyvin, mutta vielä on paljon opiskeltavaa. Yo-koe on 18.3, joten vielä on aikaa, mutta ei kuitenkaan tuhlattavaksi.

ylioppilaskokeet

Voin suositella Mafynettiä alustana kaikille. Kuten olen aiemmin blogissa maininnut, niin lukiossa minulla oli Mafynetin kertauskurssi fysiikassa ja kemiassa. Olen kokenut sen entistä paremmaksi nyt erityisesti pitkän matematiikan saralla. Tykkään Mafynetissä esimerkiksi siitä, että teoriat ovat tehtävien lomassa. Niitä on helpompi sisäistää verrattuna siihen, että suuri möhkäle teoriaa heitetään kerralla eteen ja vasta lopuksi on tehtävien aika. Mafynetissä on myös helppo seurata omaa ajankäyttöä ja etenemistä tehtävissä.

Itselleni isoin jännityksen aihe matematiikassa on yo-kokeen sähköistyminen. Olen koittanut ottaa selvää, että millainen matematiikan yo-koe on tietokoneella tehtäessä ja mitä apuvälineitä ja ominaisuuksia se pitää sisällään. Mafynetistä on ollut apua myös tähän, koska on erikseen tehtävätyyppejä, jotka harjoittavat juuri sähköistä ylioppilaskoetta varten. Koulussa olen aina laskenut ja palauttanut tehtävät paperille, joten matematiikan tekeminen tietokoneella ei ole tuttua. Epäröin usein sitä, että kuinka hyvin homma tulee toimimaan käytännössä. Se jääköön nähtäväksi.

Käyn myös uusimassa englannin yo-kokeen, jonka opiskelua en ole vielä aloittanut. Kielen kertaamisessa aloittaminen tuntuu hankalalta, koska ei ole oikein tarkkaa ideaa siitä, kuinka se kannattaisi tehdä näin pitkän tauon jälkeen. Aion pian aloittaa ainakin  muistuttelemaan kielioppia ja katselemaan vanhoja englannin yo-kokeita. Pääpaino on kuitenkin matematiikan puolella, koska jos kirjoitan siitä vähintään C:n, niin voin ohittaa arkkitehtuurin pääsykokeissa matematiikan vaiheen.

ennakkotehtävät lähestyvät!

10.2. julkaistaan arkkitehtuurin ennakkotehtävät. Odotan niitä oikeastaan innolla, koska olen hyvin kiinnostunut siitä, että minkälainen teema on tällä kertaa tiedossa. Toivottavasti olisi innostavat tehtävänannot! Viime vuonna, kun olin armeijassa, niin tein ennakkotehtävät kahden viikonlopun aikana lomille päästyäni. Ideoita pyörittelin toki siinä välissä, mutta toteutukseen käytin loppujen lopuksi varsin vähän aikaa. Pääsin ennakkotehtävistä viime kerralla kuitenkin läpi, joten en nää niissä mitään karmivaa. Ennakkotehtävät tulee palauttaa 10.2.-1.4. välisenä aikana. Tekoaikaa on reilusti, joten saan toivottavasti panostettua niin ideointiin, kuin myös toteutukseen. Tehon blogista löydät myös opettajien analyysin arkkitehtuurin ennakkotehtävistä 2020.

 


 

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen luovien alojen hakua ja pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!



Tehon päätöspiknik

Hei! Viime lauantaina oli Tehon päätöspiknik ja paikalle oli kerääntynyt paljon porukkaa. Edellisistä Tehon juhlista olikin jo aikaa, joten millainen

Lue lisää »

Fiilikset ennen H-hetkeä

Terve! Ensi viikolla on pitkään odottamani arkkitehtuurin pääsykokeet ja vuosi on vierähtänyt edellisistä kokeista. Mitkä ovat fiilikseni ennen pääsykokeita? Onko

Lue lisää »