Skip to content

Mallivastaukset: Arkkitehtivalinnan matematiikan koe 2017

Arkkitehtivalinnan ennakkotehtävät julkaistiin pari viikkoa sitten, joten matka kohti pääsykokeita on alkanut. Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin pääsykokeiden ensimmäinen osa on matematiikan koe, johon kutsutaan ennakkotehtävien perusteella. Matematiikan koe koostuu lukion matematiikan pitkän oppimäärän tasoisista tehtävistä, joten pitkän oppimäärän erinomainen hallinta on avain kokeessa menestymiselle ja kokeesta saataville valintapisteille.
Hyvää treenausta tämän kevään matematiikan kokeeseen on laskea aiempien vuosien kokeita. Kokeiden taso on vaihdellut viimeisten vuosien varrella yllättävänkin paljon, joten suosittelemme harjoittelemaan mahdollisimman monen vuoden tehtäviä. Opettajamme Jarnon laskemat mallivastaukset vuoden 2016 arkkitehtuurivalinnan matematiikan kokeeseen löytyvät täältä ja vuoden 2017 mallivastaukset alta.
[pdf-embedder url=”https://teho-opisto.fi/wp-content/uploads/2018/02/mallivastaukset-matematiikan-koe-2017.pdf”]
 

Jarnon kommentteja viime vuoden tehtävistä:

Vuoden 2017 koe oli kokonaisuutena hiukan keskimääräistä helpompi. Yleisestä linjasta poiketen ensimmäinen tehtävä oli aika teoreettinen, kun yleensä tehtävät ovat enemmän käytännön ongelmanratkaisua. Se testasi kuitenkin ihan perusasioita, joten ei sikäli kovin vaikea. Muutoin koe oli erittäin tavanomainen, yksi tasogeometria-tehtävä (t. 2) ja yksi avaruusgeometria-tehtävä (t. 5). Kuten yleensäkin, mukana oli se yksi pakollinen todennäköisyyslaskennan tehtäväkin (t. 3). Tällä kertaa viimeisenä oli avaruusgeometriaa ja derivaattaa yhdistelevä tehtävä, jossa piti selvittää pallon sisään asetetun suoran ympyräkartion suurin mahdollinen tilavuus. Viimeinen tehtävä olikin yleistä linjaa vaikeampi. Derivaattaa tai ingtegraalia tai muitakaan vaativampia alueita kun ei joka vuosi kokeessa ole.

Tuntuuko siltä, että kaipaisit kertausta tai apua tulevaa matematiikan koetta varten? Onko pallo matematiikan osalta hukassa?
Arkkitehtuurivalinnan matematiikkaTeho-Opisto järjestää eri mittaisia arkkitehtuurimatematiikan valmennuskursseja. Tehon pitkä arkkitehtuurimatematiikka järjestetään tammi-toukokuussa. Lyhyempi kurssi on 7 viikon, mittainen perehdytys arkkitehtimatematiikan keskeisiin teemoihin. Molemmille kursseille on mahdollisuus osallistua myös etänä, jolloin voit opiskella omaan tahtiin, omien aikataulujen mukaan. Ilmoittautuminen kursseille onnistuu täältä!
Tehon arkkitehtimatematiikan kursseilla matematiikan opettajamme Jarno ja Daniel varmistavat kurssilaisillemme yksilöllisen opetuksen. Ei ole väliä oletko lukenut lukiossa pitkän vai lyhyen matematiikan oppimäärän, kursseillamme tärkein tavoite on nostaa jokaisen matemaattiset taidot pääsykokeiden vaatimalle tasolle. Lisäksi kursseilla valmennetaan siihen, miten pääsykokeessa toimitaan ja saadaan maksimoitua omat pisteet hyvällä koetekniikalla ja ajankäytöllä.
 
[mk_button dimension=”flat” size=”large” icon=”mk-moon-arrow-right-5″ url=”https://teho-opisto.fi/arkkitehtimatematiikka-valmennuskurssi/”]TUTUSTU ARKKITEHTIMATEMATIIKAN VALMENNUSKURSSIIN[/mk_button]

pääsykoestressi

STOP pääsykoestressille!

Piinaako pääsykoestressi? Ei hätää! Haastattelimme psykologi Katarina Meskasta, joka kertoi parhaat vinkit liiallisen stressin välttämiseksi. Lue vinkit stressinhallintaan ennen pääsykokeita, pääsykokeiden

Lue lisää »
Arkkitehtuuri pääsykoeuudistus

Arkkitehtuurin pääsykoeuudistus 2020

Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtikoulutuksen pääsykokeet muuttuvat keväällä 2020. Muutoksia on tiedossa pääsykoepäivissä, matematiikan ja luonnontieteiden kokeen korvattavuuksissa sekä yhteisvalinnan pisteytyksissä. Edelleen

Lue lisää »