Anni SairioApuopettaja, Visuaalisen viestinnän / Graafisen suunnittelun opiskelija
Anne Sairio, Visuaalisen viestinnän opiskelija, Aalto-yliopisto

Faktat

  • Teho-Opiston apuopettaja
  • Visuaalisen viestinnän (ent. Graafinen suunnittelu) opiskelija Aalto-yliopistossa
  • Kuvitus-spesialisti
  • Tuntee graafisen suunnittelun alan trendit ja uudet tuulet

Yhteystiedot

Minä

Minulla on ollut pienestä pitäen halu tehdä jotain luovaa ja olen unelmoinut että saisin tehdä sitä myös ammatikseni. Visuaaliset kokonaisuudet ovat kiehtoneet minua aina ja olen harrastanut kaikenlaista graafiseen suunnitteluun liittyvää jo ennen kuin olen tiennyt mitä tämä kyseinen ala edes on. Opiskelupaikassani Visuaalisesssa viestinnässä (ent. Graafinen suunnittelu) Aalto-yliopistossa yhdistyy monia itseäni kiinnostavia asioita. Lisäksi tarinankerronta ja kuvittaminen kiehtovat minua ja aionkin hakeutua animaation sivuaineeseen nykyisissä opinnoissani.

Minulla on rutkasti kokemusta graafisen suunnittelun pääsykokeista ja ennakkotehtävistä. Pyrin nimittäin Aalto-yliopiston graafisen suunnittelun linjalle kolme kertaa, joista kolmannella pääsin sisään. Lukion jälkeen kävin myös kansanopistossa tutustumassa graafisen suunnittelun alaan. Karsiuduttuani pääsykokeiden viimeisessä vaiheessa 2015, hakeuduin Teho-Opiston Midi-kurssille hiomaan taitojani ja hakemaan lisää itsevarmuutta. Halusin käyttää välivuoden tehokkaasti ja tehdä jotain kehittävää töiden ohella. Opiskelupaikka avautui tämän jälkeen sekä Aalto-yliopistosta, että Lahden muotoiluinstituutista. Näistä otin vastaan ykköstoiveeni eli Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun paikan. Nyt toisen vuoden opiskelijana en voisi olla tyytyväisempi uravalintaani!

Midi-kurssista oli minulle eniten hyötyä rutiinin muodostamisessa pääsykoetehtävien tekemiseen. Myös kurssilla saatava palaute oli hyödyllistä ja sen avulla oppi esittämään asiat pääsykoetilanteessa sopivalla tavalla. Koin itseni todella inspiroituneeksi jokaisen opetuskerran jälkeen ja odotin seuraavaa innolla.

Sama innostus on jatkunut läpi tähänastisten yliopisto-opintojeni. Mielestäni unelmien opiskelupaikan takia kannattaa taistella sinnikkäästi. Epäonnistumisista ei kannata lannistua sillä kokemuksesta voin sanoa, että ne kuuluvat osaksi kehitystä!

Terveisin Anni

Supervoimat

Kuvittajaekspertti

Huippu-typograafi

Sommitteluvelho

Ilmaisun asiantuntija

Kirjoita hakusi ja paina Enter