Katja NiemistöArkkitehtimatematiikan opettaja
Katja Niemistö, arkkitehtimatematiikan opettaja, Teho-Opisto

Faktat

  • Teho-Opiston arkkitehtimatematiikan opettaja
  • Valmistumassa matematiikan ja biologian aineenopettajaksi
  • Kirjoittanut pitkän matematiikan yo-kirjoituksissa täydet pisteet
  • Tsemppari, joka saa muutkin innostumaan
  • Yksilöllisen opetuksen asiantuntija

Yhteystiedot

Minä

Olen valmistumassa Helsingin yliopistosta matematiikan ja biologian aineenopettajaksi. Opetuskokemusta minulla on ala-asteelta yliopistoon. Ala-asteella olen pitänyt matematiikka- ja luonto-kerhoja. Yläasteella ja lukiossa olen sijaistanut sekä yliopistossa antanut henkilökohtaista ohjausta matematiikan kursseilla. Opetan myös Mafy-valmennuksella matematiikkaa. Opettaminen onkin minun juttuni ja jo silloin, kun olin itse ysiluokkalainen, kävin kasiluokkalaisten tunneilla auttamassa oppilaita. Välitän oikeasti opiskelijoistani ja heidän oppimisestaan. Olenkin kannustava ja ymmärtäväinen opettaja, joka yrittää saada opiskelijat ymmärtämään matematiikkaa. Koska matematiikka on konstruktiivista eli rakentuu jo opitun päälle, on tärkeää ymmärtää asiat, ennen kuin siirtyy eteenpäin. Jos opiskelee perusasiat hyvin, samalla työmäärällä saa opittua paljon enemmän kuin, jos opiskelee kaiken puolihuolimattomasti, koska seuraavassa asiassa tarvitaan edellisiä.

Olen antanut paljon henkilökohtaista ohjausta ja se onkin mielestäni paras tapa opettaa matematiikkaa! Siinä keskitytään opiskelijoiden omaan ajattelumaailmaan ja juuri siihen, mikä heille on vaikeaa. Se on paitsi tehokasta myös motivoivaa, kun opiskelijat saavat keskittyä juuri niihin asioihin ja juuri sillä tasolla kuin he itse tarvitsevat. Arkkitehtimatematiikan kurssilla opetus onkin pääasiassa henkilökohtaista ohjausta!

Opettamisen lisäksi rakastan matematiikkaa, mikä näkyy myös koulutushistoriassani: jo yläasteella olin matematiikkaluokalla ja lukiossa minulla oli erikoispitkä matematiikka. Lukiossa osallistuin myös matematiikkakilpailuihin ja kirjoitin ylioppilaskirjoituksissa täydet pisteet pitkästä matematiikasta. Vaikka yliopistolle lähtiessäni aloitin biologialla, rakkaus matematiikkaa kohtaan vei minut matematiikan laitokselle ja olenkin saanut kaikista matematiikan kursseistani parhaan arvosanan.

Vaikka matematiikka tuntuu joistakin hirviöltä, sitä ei kannata pelätä! Kun lähtee omasta tasostaan liikkeelle (riippumatta siitä, mikä se oma taso on), antaa omien ajatuksien virrata ja kysyy rohkeasti asioista, jotka mietityttävät, kehittyminen on varmaa ja oivaltamisen ilo taattu!

Supervoimat

Matikkanerotar

Geometrian moniottelija

Karakteristinen funktio

kaikkien tsemppareiden äiti

Kirjoita hakusi ja paina Enter