Skip to content

87% Aallon sisustusarkkitehtuurin uusista opiskelijoista teholaisia

Teholaiset nappasisivat tänävuonna ennätysmäärän luovien alojen opiskelupaikkoja. Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin suositulle linjalle valittiin viisitoista uuttaa opiskelijaa, joista kolmetoista olivat käyneet Teho-Opiston valmennuskurssin. Tämä tarkoittaa 87 prosenttia uusista opiskelijoista. Miten tällaisiin tuloksiin sitten ylletään?

Luovien alojen opinnot kasvattavat vuosi vuodelta suosiotaan ja yhä useampi haaveilee urasta sisustusarkkitehtuurin, muotoilun tai muiden luovien alojen parissa. Kilpailu opiskelupaikoista on kovaa ja pääsykokeissa loistavat usein työt, joiden takana näkyy mm. visionääriset ideat ja tarkasti hallitut tekniikat. Miten näitä sitten voi harjoittaa? Kurkkaa Maxi-valmennuskurssin käyneen Eveliina Saarentauksen mietteet juuri alkaneista sisustusarkkitehtuurin opinnoista!

Yksi Aallon sisustusarkkitehtuurin iloisista uusista opiskelijoista vuosimallia 2020 on Eveliina Saarentaus. Hän valmistautui pääsykokeisiin koko lukuvuoden Tehon laajimmalla Maxi-valmennuskurssilla ja toteutti unelmansa. Millaisia fiiliksiä opintojen alkaminen on sitten herättänyt?

Eveliina: ” Fiilikset on tosi hyvät, koska sisustusarkkitehtuurin opinnot on ollut pitkäaikainen unelmani ja nyt se sitten toteutui. Orientaatioviikko on nyt käynnissä ja maanantaina alkaa kurssit. Innolla odotan kyllä opintojen alkua. Erityisesti odotan pääseväni erilaisiin työpajoihin ja kaiken näköistä, mitä noi opinnot tuo tullessaan. Ryhmässä aika moni on Teholta jo ennestään tuttuja. Eka jakso alkaa tilakurssilla, jossa tehdään ilmeisesti pienoismalleja ja rakennelmia. Sitten siinä on jotain viestintää, vähän taiteen nykykäytäntöjä ja sitten oli tällänen digital storytelling. Heti hypätään vauhtiin ja innolla kyllä odota mitä opinnot tuovat tullessaan!”

Kuvat Eveliinan sisustusarkkitehtuurin ennakkotehtävistä löydät Tehon blogista.

44,5% Metropolian sisustusarkkitehtuurin uusista opiskelijoista 2020 olivat Tehon valmennuskurssin käyneitä

Tehon valmennuskurssin käyneet nappasivat myös suuren osan Metropolian sisustusarkkitehtuurin opiskelupaikoista samoin kuin edellisinäkin vuosina.

Vuonna 2019 Teholaiset nappasivat 60 % Aallon arkkitehtuurin opiskelupaikoista

Viimevuonna Teholaiset lunastivat 60 % Aallon arkkitehtuurin opiskelupaikoista ja Helsingin sanomat kokosivat yhteen Aallon arkkitehtuurin professori Pekka Heikkisen ja Teho-Opiston pääopettaja Sini Koiviston mietteet näistä huikeista prosenteista. Koko jutun pääset lukemaan täältä.  

Nappaa sinäkin unelmiesi opiskelupaikka!


Kilpailu opiskelupaikoista on joka vuosi kovaa, mutta harjoittelulla ja ammattilaisten palautteen avulla opit erottumaan joukosta. Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!