Aihe: Veeran blogi

Kuten jo otsikostakin käy ilmi, eilen julkaistiin tämän vuoden arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin ennakkotehtävät. Näin nopeasti läpi lukaistuna tehtävät vaikuttavat kivoilta ja aika helpoilta, etenkin kun täysin samantyyppisiä tehtäviä on harjoiteltu Teho-Opistossa koko kuluneen lukuvuoden ajan. Kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna kaikki kolme ennakkotehtävää noudattavat samaa teemaa. Tänä vuonna teemaksi on valittu mielikuvituksekkaasti hyönteisravintola, jota pitää havainnollistaa kolmella eri tavalla: rakentamalla pienoismalli tulitikkurasioista, sekä piirtämällä kuva sisältä ja ulkoa.

Ennakkotehtäväni keväältä 2015 arkkitehtuurin laitos

Itse olen myös tosi innoissani, että tänä vuonna itse rakennustehtävää ei lähetetä arvioitavaksi. Sen sijaan rakennelmasta otetaan valokuva, joka lähetetään yhdessä piirustuksien kanssa. Tämä poistaa esimerkiksi mahdollisuuden, että pienoismalli rikkoutuisi kuljetuksen aikana. Rikkoutuminen oli viime vuonna suurin huolenaiheeni lähettäessäni ennakkotehtäviäni Suomeen Australiasta asti ja käytin paljon aikaa yrittäessäni tehdä rakennuksestani mahdollisimman tukevan. Lisäksi kuvittelisin, että hyvällä valaistuksella ja kuvakulmalla saa helposti häivytettyä virheitä omassa työssä ja muutettua koko työn tunnelmaa.

Ennakkotehtäväni keväältä 2015 arkkitehtuurin laitos

Heti ennakkotehtävät luettuani aloin suunnittelemaan omaa työtäni ja jonkinlaisia ideoita on alkanut jo kehittyä. Kunnon suunnittelun ja luonnostelun aion aloittaa mahdollisimman pian, toisin kuin viimevuonna, jolloin hyppäsin vaan suoraa tehtävien tekoon. Erona viime vuoteen, tiedän nyt myös enemmän eri tekniikoista ja esimerkiksi, että koko pääsykoetyötä ei tarvitse tehdä samalla tekniikalla. Myös ja etenkin rakennustehtävän suunnittelussa Teho-opiston kurssi on auttanut. ”Yksi muotokieli” on esimerkiksi lause, jota on toisteltu niin monella rakennustunnilla, että sen muistaa jo unissaankin.

Ennakkotehtäväni keväältä 2015 arkkitehtuurin laitos

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tämän vuoden ennakkotehtäviin, enkä edes kovin huolissani pärjäämisestäni. Tehtävät vaativat tottakai paljon työtä, mutta olen kuitenkin suoriutunut niistä jo kerran, joten uskoisin sen olevan tänäkin vuonna aika piece of cake. Päivittelen myös tehtävieni valmistumista tänne blogiin, joten kommentit ja mielipiteet töistäni on enemmän kuin tervetulleita!:) Kuvat vanhoista ennakkotehtävistäni on täällä blogissa aikaisemminkin pyörineet, mutta ajattelin, että ne sopisivat hyvin myös tähän postaukseen kuvitukseksi.

Onnea muillekkin ennakkotehtävien kanssa kamppaileville!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Kotitehtäviä tehon Maxi-kurssiltaMuutto berliiniin!