Skip to content

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin ennakkotehtävät 2021: opettajan analyysi

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin ennakkotehtävät julkaistaan 15.2.2021 osoitteessa dia.fi, sekä pian tämän jälkeen tässä postauksessa taidealojen ammattilaisen analyysin kanssa!

Arkkitehtuuria voi opiskella Aalto-yliopistossa, Oulun yliopistossa sekä Tampereen yliopistossa. Maisema-arkkitehtuurin opintomahdollisuutta tarjoaa Aalto-yliopisto.

Arkkitehtuurin tai maisema-arkkitehtuurin opintoihin hakevalta odotetaan tilallisuuden tajua, mielikuvitusta sekä kykyä ilmaista itseään ja koota annetuista tekijöistä järkevä kokonaisuus. Näitä taitoja pääseekin esittelemään jo ennakkotehtävien tekovaiheessa! Tehtäviin kannattaa panostaa ja miettiä niitä huolella, mutta samalla nauttia tekemisestä. Anna oman jälkesi ja luovuutesi näkyä, sillä juuri niillä erotut parhaiten joukosta!

Opettajan analyysi ennakkotehtävistä

Tälle sivulle pävitetään taidealojen ammattilaisen ja Tehon opettajan analyysi arkkitehtuurin ennakkotehtävistä mahdollisimman nopeasti niiden julkaisun jälkeen. Analyysi sisältää ammattitaitoisen opettajamme vinkkejä tehtävistä ja siitä, mitä niissä haetaan ja mihin kannattaa keskittyä.

Tämän vuoden analyysiä odotellessa voit vilkaista viime vuoden ennakkotehtävien analyysin, joka antaa osviittaa analyysin sisällöstä ja tyylistä!

Mitä tehtävissä on yleensä haettu?

Arkkitehtuurin ennakkotehtävät ovat viimevuosina pysyneet suhteellisen samankaltaisina. Kolmen tehtävän kokonaisuus on rakentunut tietyn teeman ja pienoismallin ympärille sisältäen seuraavan tyyppiset tehtävät:

  1. Pienoismallin rakentamisen annetusta materiaalista
  2. Piirustus ja/tai maalaus rakennelman sisätilasta
  3. Perspektiivikuva rakennelman ulkopuolelta tietystä näkökulmasta

Hakukriteereissä on korostettu rakenteen kiinnostavuutta ja materiaalien käyttöä, sekä piirrosten ja/tai maalausten tilallista syvyysvaikutelmaa. Myös toteutuksen siisteyttä on korostettu mikä on hyvä ottaa huomioon pienoismallin viimeistelyssä ja sen valokuvaamisessa.

Muiden luovien alojen hakukohteiden ennakkotehtävät

Kiinnostaako jokin muu luova ala arkkitehtuurin lisäksi? Tarjoamme useista ennakkotehtävät sisällyttävistä taidealoista yksilöidyt analyysit helpottamaan tehtävien tekoa! Klikkaa alta itsesi muiden hakukohteiden tietoihin ja tehtävien analyyseihin!

Haaveiletko sinäkin arkkitehdin urasta?


Tule treenaamaan pääsykokeisiin meidän kanssa! Yksilöllisessä valmennuksessamme kehität oman persoonallisen tyylisi ja nostat taitosi pääsykokeissa vaaditulle tasolle yhdessä ammattitaitoisten ja kannustavien opettajiemme kanssa. Kursseilla valmistautuminen on tavoitteellista, mutta hauskaa ja opettajiemme innostus tarttuvaa! Liity mukaan treenaamaan Tehon huippuporukkaan!Early bird

Ilmoittaudu MIDI-kurssille 4.1.2021 mennessä ja hyödynnä Early Bird -etu!