Aihe: Ajankohtaista

Dia-yhteisvalinnan Arkkitehtuurin valintakoenäyttelyyn kootaan joka vuosi parhaat ennakko- ja pääsykoetehtävät arkkitehtuurin alalta. Viime viikolla avatun näyttelyn töistä lähes joka kolmas on teholaisen tekemä, sillä näyttelyyn valittiin mukaan huikeat 17 Teho-Opiston kurssilaista ja yhteensä 30 heidän tekemäänsä työtä.

Olen todella iloinen siitä, että Tehon opiskelijoiden harjoittelu ja työ näkyvät pääsykoetuloksissa – jokainen näyttelyyn päässyt voi olla ylpeä, sinne ei todellakaan pääse kuin parhaista parhaat työt!

Luovuutta ja yksilöllistä ajattelua selkeästi arvostetaan ja opiskelijat ovat onnistuneet tekemään erottuvia, omannäköisiään töitä, jotka ovat nousseet edukseen esiin isosta joukosta. Harvinaisen hienoja töitä kaikki parhaiden töiden näyttelyn työt, ja opettajan mieltä lämmittää nähdä niin monta työtä tutuilta oppilailta!

Valmennuskurssilta parhaiden töiden näyttelyyn

Monelta Teholaiselta pääsi arkkitehtuurin parhaiden töiden näyttelyyn useampia töitä sekä ennakko- että pääsykoetehtävien joukosta. Sanni Ruikka, Joni Kopra ja Marie Yli-Äyhö kertovat olevansa otettuja parhaiden töiden joukkoon pääsystä. He uskovat päässeensä huippujen joukkoon kolmesta syystä: huolellisella ajankäytön harjoittelulla, tekemällä pääsykoetehtäviä rutiininomaisesti koko valmennuskurssin ajan sekä ottamalla onkeensa kurssilta saadusta harjoitustehtävien kritiikistä.

Sanni Ruikan työ pääsi arkkitehtuurin Valintakoenäyttelyyn 2014

Sanni Ruikka kertoo työhön johtaneesta ideoinnista:

”Näyttelyyn päässeessä tehtävässäni tehtävänantona oli piirtää tilallinen kuva maalauksen sisältä. Idea työhön syntyi aika helposti: valitsin maalauksesta mielestäni kiinnostavimman kohdan ja aloin hahmotella siihen tasojen avulla tilallista vaikutelmaa. Keväällä käymäni Teho-Opiston Midi-kurssi auttoi pääsykokeissa paljon. Ideoita tuli helpommin eikä ajankäytössä tullut ongelmia, koska sitä tuli kurssilla harjoiteltua paljon.” 

Joni Kopran työ pääsi arkkitehtuurin Valintakoenäyttelyyn 2014

Joni Kopra kertoo menneensä pääsykokeisiin rauhallisin ja luottavaisin mielin:

”Tämä oli toinen hakukertani, ja Teho-Opiston Midi-kurssin ansiosta pystyin ottamaan tehtävien tekemisen suorastaan rennosti, sillä kurssikaverit ja opettajien neuvot poistivat epätietoisuutta tekemisestä. Itse koe meni paljon rennommin kuin viime vuonna, sillä tehtäviä oli jahkattu koko kevät, joten niihin osasi suhtautua paljon helpommin. Paikkahan sieltä napsahti hyvällä marginaalilla koekiintiöstä!”

Marie Yli-Äyhöltä valittiin Valintakoenäyttelyyn yhteensä kolme työtä

Marie Yli-Äyhöltä näyttelyyn valittiin jopa kolme eri työtä! Mikä on menestyksesi salaisuus?

”Pääsykoetilanteessa idean syntyä helpottaa se, että on harjoitellut pääsykoetyyppisiä tehtäviä etukäteen, jolloin pystyy nopeasti arvioimaan mihin rajallisessa ajassa on mahdollisuudet. Kävin Teholla Etä-Midi -kurssin, jonka tärkein anti minulle oli ymmärryksen muotoutuminen siitä, mitä pääsykoetehtävien ilmaisulta odotetaan. Tässä ensiarvoista oli kurssitehtävistä saatu kritiikki.” 

Katso kaikki Arkkitehtuurin valintakoenäyttelyn työt: https://dia.fi/valintakokeet/paeaesykoearkisto/arkkitehtuurin-valintakoenaeyttely-2014/

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Keinu piknik-kaluste ja sen suunnittelijat Satu Niemi, Krista MeskanenEnnakkotehtävät julkaistu -lappu