Aihe: Ajankohtaista, Kurssit, Netan blogi, Tarinoita Teholta

Askel lähempänä? Kehittyminen havaittavissa?

Kehittyminen- niin pitkä prosessi ja kaiken lisäksi itse niin hankala huomata. Vaikka monet kolmen tunnin pääsykoe työt on tullut tehtyä niin välillä fiilis omasta kehittymisestä on huono. On päiviä jolloin tehtävät sujuu ja kädenjälki on parempaa, toisiniaan ideat ei synny ja aika rientää ennenkuin tehtävä on valmis. No ymmärrettävää on se, että kaikilla on hyviä ja huonoja hetkiä. Epäonnistumisia tulee ja menee, mutta niin tulee myös onnistumisia.

No sitten tulee se hetki, kun tajuaa itsessään sen kehittymisen, sen oivalluksen, joka tulee kun työtä tekee. Huomio kiinnittyy entistä enemmän valon ja varjon havannointiin sekä kuvien sommitteluun. Kolmen tunnin työ urakasta uskaltaa antaa tilaa ideoinnille, jonka jälkeen onkin huomattavasti helpompi lähteä tekemään työtä.

Itse havahduin siihen, että kehitystä on tullut kun tein kurssityötä ( kuva työstä ylhäällä). Uskalsin tosiaan antaa oman ajan ideoinnille, jonka jälkeen lähdin työstämään ideaa. Ihan hassua, miten tuntui paljon luonnollisemmalta laittaa valo ja varjo kohtia. Tästä on hyvä jatkaa.

Maxi etäkurssia alkaa olla jo hyvä tovi käytynä, mutta onneksi on paljon oppia edessä! Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että kehitystä on tullut, mutta kehitystä kaipaan vielä suuren kourallisen lisää. Lisäksi olen tosi malttamaton luonteeltani ja tahdon, että valmista olisi ”tässä ja nyt”. Kurssin aikana olen oppinut myös kärsivällisyyttä. Ei hetkessä tapahdu se hyvä lopputulos. Se vaatii kärsivällisyyttä ja niitä istumalihaksia. Siksi tavotteena onkin paneutua entistä tehokkaammin kurssitehtäviin ja reakoida ahkerammin niihin omiin heikkouksiin. Etenkin maalaus on edelleen se heikkous! Vajaa viikko ennakoihin ja fiilis alkaa olla jo jännä. Onneksi ennakoiden teko aika on suhteellisen pitkä, joten aijon antaa niissäkin ensin aikaa ideoinnille, sitten rueta vasta hommiin. Onhan hyvin suuniteltu jo puoliks tehty, eikö?

Muistakaa myös tarkastella teidän kehitystänne ja saa olla myös ylpeä itsestään, se antaa motivaatiota tulevaan ja varmuutta seuraaviin tehtäviin.

Mikäli teille tulee kysyttävää tai haluatte kuulla kokemuksistani pääsykokeista tarkemmin, niin saa tulla jutustelemaan! Itsellekkin oli todella jännittävä tilanne vuosi sitten, kun ensimäistä kertaa lähdin tekemään piirustus- ja suunittelukokeita.

Tehokasta kevättä kaikille!

~Netta

 


Kaipaatko tukea luovien alojen pääsykokeisiin valmistautumiseen? Teho-Opistolla on Suomen laajin valikoima valmennuskursseja hakemisen tueksi. Valmennuskursseillamme hiot pääsykokeissa vaadittavat taidot ja tekniikat huippuunsa, kehität oman joukosta erottuvan uniikin tyylisi sekä saat rutiinia pääsykoetehtävien tekemiseen. Jokaisella kurssilla saat myös kultaakin kalliimpaa palautetta harjoitustöistäsi alan ammattilaisilta. Liity mukaan Tehon toisiaan kannustavaan huippuporukkaan!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Arkkitehtivalinta matematiikan koe 2016 - mallivastaukset