Aihe: Jessen blogi, Meininki, Tarinoita Teholta

Terve! Olen tullut takaisin Suomeen Espanjan matkalta ja minulla olisi paljon näytettävää. Matka oli antoisa monella tapaa, mutta etenkin mielikuvitusta tuli ruokittua oikein kunnolla. Pääsin kokemaan inspiroivia nähtävyyksiä, kiinnostavaa tekemistä ja yleisesti rikasta kaupunkikulttuuria. Vietin neljä päivää Barcelonassa ja päivän Valenciassa. Tämä postaus on ensimmäinen osa, jossa käsittelen erityisesti Barcelonaa. Toisessa osassa taas keskityn Valencian kaupungin monipuoliseen arkkitehtuuriin.

Ludwig Mies van der Rohe: Barcelona-paviljonki

Barcelona-paviljonki oli itselleni reissun suosikkikohde. Legendaarisen arkkitehti Mies van der Rohen suunnittelema (ja myöhemmin uudelleen rakennettu) paviljonki maailmannäyttelyä varten on minimalistinen sekä kaunis. Rakennus on hyvin pelkistetty, mutta erilaiset tilat ja materiaalivalinnat tuovat paviljonkiin ihan oman tunnelman. Tykkäsin kovasti matalista vesialtaista, koska yhdessä muun kokonaisuuden kanssa niistä tulee mieleen peili. Design-klassikko Barcelona-tuoliin oli myös kiva istahtaa.

Paviljongin yhteyteen oli liitetty myös kauppa, jossa tuotteiden teemana oli hyvin vahvasti arkkitehtuuri. Yleensä en tykkää ”gift shop”-tyyppisistä turistikrääsämyymälöistä, mutta kyseinen kauppa yllätti positiivisesti. Tuotteet olivat oikeasti kiinnostavia ja hyvään hintaan. Mukaan tarttui pari julistetta, t-paita sekä vihdoin ja viimein sain itseni ostamaan kyseisen kirjan:

Kuvahaun tulos haulle yes is more

Antoni Gaudí: Casa Battló

 

 

Gaudí on suunnitellut paljon hienoa nähtävää ympäri Barcelonaa, mutta olen tyytyväinen, että kävin katsomassa juuri tämän rakennuksen läpi. Casa Battló on erittäin eloisa ja mielenkiintoinen rakennus. Tunnelma on täysin vastakkainen aikaisempaan paviljonkiin verrattuna. Rakennuksesta tuli jollakin tapaa mieleen Linnanmäen Vekkula, mutta samaan aikaan tuntui myös siltä, kuin olisi jonkin fantasiamaailman olennon sisällä. Kuvat puhuvat puolestaan, mutta rakennukseen olisi voinut jäädä useiksi tunneiksi ihastelemaan kaikkia värejä, materiaaleja, yksityiskohtia ja rakennuksen yleistä ”luurankomaista” olemusta.

Barcelonan taidekaupat

 

Kun koitin netissä etsiä hyviä taidetarvikeliikkeitä Barcelonassa, tuli vastaan monta hyvännäköistä hakutulosta. Aikaa oli kuitenkin rajatusti, joten paikaksi valikoitui kauppa nimeltä Belles Arts Ferran. Kauppa oli pieni, mutta se oli ahdattu täyteen paljon kaikkea kivaa. Hintataso oli myös hyvä! Ostin useamman tuotteen ja etenkin maalit olivat edullisia. Suosittelen käymään kyseisessä kaupassa, mikäli liikut Barcelonassa ja muutenkin ulkomailta saattaa löytyä moniakin tuotteita edullisemmin, kuin täältä kotimaasta. Olisin halunnut vielä löytää Copic-tusseja halvempaan hintaan, mutta niitä ei harmillisesti löytynyt.

Kävin myös toisessa Raima-nimisessä taide/askartelukaupassa. Kyseinen kauppa oli monta kerrosta korkea, mutta valikoima taidetarvikkeiden (maalit, kynät, tussit jne.) osalta oli aika vajaa eivätkä hinnat olleet suurimmassa osassa tuotteita erityisen edullisia. Päädyin kuitenkin ostamaan sieltä pensselin hyvään hintaan.

 

Lopuksi (mitäh vieläkö näitä kuvia tulee) muutama kuva paikallisesta taidenäyttelystä:

 

 

Instagram: @tehoopisto @jesservaus


Teho-Opiston ammattilaiset ovat tukenasi aina ennakkotehtävistä pääsykokeiden loppumetreille asti. Tehon valmennuskursseilla hiot pääsykokeissa vaadittavat taidot ja tekniikat huippuunsa, kehität oman joukosta erottuvan uniikin tyylisi sekä saat rutiinia pääsykoetehtävien tekemiseen. Jokaisella kurssillamme saat myös kultaakin kalliimpaa palautetta harjoitustöistäsi alan ammattilaisilta. Liity mukaan Tehon huippuporukkaan!

 

 


 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter