Aihe: Ajankohtaista
Roberto Aarnio ja Jesse Tielinen voitiivat Valtiovarainministeriön Kaikki minusta -datavisualisointikilpailun helmikuussa 2016.

Kuva: Valtiovarainministeriö

Metropolian graafisen suunnittelun opiskelijat Roberto Aarnio ja Jesse Tielinen veivät voiton Kaikki minusta –datavisualisointikilpailussa, jonka järjesti valtiovarainministeriö yhteistyössä Väestörekisterikeskuksen ja Aalto-yliopiston Media Factoryn kanssa.

Kilpailun tehtävänä oli suunnitella rekisteritietojen visualisointi kuvitteellisen henkilön mallidatan pohjalta. Kilpailun voittanut työ toteutetaan toimivaksi verkkopalveluksi, jota hyödynnetään uudistuvan Suomi.fi-palvelun markkinoinnissa vuoden 2017 alussa.

Huhtikuussa 2015 alkaneen kilpailun kolme finalistia valittiin syyskuussa 22 ehdotuksen joukosta. Finaali huipentui yleisöäänestykseen tammikuussa 2016. Voittajatyö ”Metsä” sai yleisöäänestyksessä miltei puolet äänistä, 1041 kappaletta. Voittajatyö palkitaan 8000 eurolla.

Voittoisan parivaljakon toinen lahjakkuus Roberto Aarnio on opinnoissaan nyt toisella vuodella, ja ponnisti Metropoliaan aikoinaan Teho-Opiston valmennuskurssin kautta.

Ihan huikea suoritus, onnea! Roberto, kerro miten tähän päädyttiin ja mitkä ovat fiiliksenne nyt?

”Kuulimme siitä koulumme tiedotteiden kautta ja päätimme haastaa itsemme ilmoittautumalla kilpailuun. Fiilikset on tottakai mahtavat! Kun kilpailun voittotilaisuudessa julkistettiin voittaja ja kuulimme omat nimemme, olimme hyvin yllättyneitä. Itseltä meni hetki sulatella ja ymmärtää voittomme.”

Millaista kokemusta käyttöliittymäsuunnittelusta teillä oli aiemmin?

”Opintojen ensimmäisenä vuonna meille oli varattu hyvin aikaa käyttöliittymäsuunnitteluun, mutta kilpailu kyllä vahvisti oppimaamme reilusti.”

Graafinen suunnittelu pitää sisällään hyvinkin erilaisia suuntautumisvaihtoehtoja. Näetkö oman tulevaisuutesi datan visualisoinnin parissa?

”En itse voi allekirjoittaa, että se olisi ainoa haara johon haluan erikoistua, minulla on muitakin intressejä tällä hetkellä. Datan visualisointi on kuitenkin mielenkiintoista ja tärkeää: mielestäni tylsän datan lukeminen ruudulta on ehkä hirveintä ikinä. Se, että data ei pelottele käyttäjää on mielenkiintoinen ja haastava haaste.”

Onnea voitosta koko Tehon jengiltä – olkoon tulevat uranne täynnä mielenkiintoisia tilaisuuksia!

Roberton ja Jessen voittajatyötä pääsee katsomaan täältä.

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Teho-Opiston opettaja Noora Kassinen vieraili IUniversity of East London -yliopiston arkkitehtuuritapahtuma Open Juryssa kriitikkonaAalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ennakkotehtävät julkaistiin 16.3.