Aihe: Ajankohtaista, Vinkit

Tänä vuonna arkkitehtuurin ennakkotehtävissä palattiin kolmen tehtävän kokonaisuus -tyyppiin, jota on käytetty ennakoissa jo useita vuosia viime vuotta lukuun ottamatta. Ne perustuvat siis kaikki samaan aiheeseen, jota tutkitaan tehtävissä eri näkökulmista.

Ensimmäinen tehtävä on pienoismallisarja minisokeripaloista, toisessa hahmotellaan näkymiä tiloihin matkan varrelta ja kolmas liittyy kokonaisuuden rakennusvaiheeseen. Itse pidän tällaisista useamman tehtävän kokonaisuuksista, ne ovat usein hyviä ja kehittäviä! Tämän vuotiset tehtävät ovat hyvä ja perustavanlaatuinen kokonaisuus, tilasarja useasta näkökulmasta. Siinä testataan tilallista hahmotuskykyä, tilan ja pienten rakennelmien tai rakenteiden luomistaitoa ja sarjallisuuden ymmärtämistä.

Teholla pääsykokeisiin valmistautuvat nyt Maxi– ja Midi-kurssien opiskelijat, joista osa tekee parhaillaan omalla tahollaan juuri arkkitehtuurin ennakkotehtäviä. Kyselin hieman heidän ajatuksiaan pari viikkoa sitten julkaistusta ennakkotehtäväsetistä, tässä muutama kommentti:

”Tänä vuonna tehtävät on jännemmät, inspiroivat nopeammin.”

”Materiaalit vaikeammat kun niitä ei saa työstää.”

”Sama, yhteinen aihe: plussaa jos tehtävä on mieleinen, vaikeaa jos kokonaisuus ei sovi itselle.”

”Mielenkiintoinen, inspiroiva matsku.”

”Tehtäviin on helppo päästä kiinni.”

”Lumimaisema-tehtävä on kiva, koska siinä voi käyttää kekseliäisyyttä ja ideointikykyä miten lähteä rakentamaan työtä.”

”Kolmen työn sarja vaatii hyvän idean heti aluksi.”

”Aion hullutella!”

Ennakkotehtävien teko on jokaisen hakijan omalla vastuulla, joten valmennuskurssillakaan ei niihin anneta ohjausta. Uskon, että tehtävistä selviää kun kokeilee ja leikittelee materiaaleilla: Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkissa rakennellaan sokeripaloista 4-vuotiaasta lähtien muun muassa igluja ja lumilinnoja – hauska siis nähdä, mitä tämän vuoden hakijat saavat materiaalista aikaan!

Pysy kuulolla, ensi viikolla Teho-opiston blogissa pureskeluvuorossa sisustusarkkitehtuurin ennakkotehtävät!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Ennakkotehtävät julkaistu -lappuTehon opettajat Eeva Jokinen ja Sini Koivisto opettamassa