Skip to content

Ensifiilikset arkkitehtuurin 2021 ennakkotehtävistä

Eilinen oli kauan odotettu päivä, sillä arkkitehtuurin ennakkotehtävät 2021 julkaistiin. Kävin kurkkaamassa heti aamuseitsemältä, joko tehtävät olisivat tulleet ja sen jälkeen päivittelin selainta puolen tunnin välein malttamattomana. Aamupäivällä tehtävät ilmestyivät. Tehtävänanto on inspiroiva ja siinä on hyvinkin vapaat kädet. Ennakkotehtävissä ei ole mielestäni muuta yllättävää aikaisempiin vuosiin verrattuna kuin se, että pienoismallista kuvataan kuvat jo ennen sen valmistumista. Yksi piirustus-/maalaustehtävistä on kutkuttavan haastava, sillä siinä pitää kuvata kahta sisätilaa pimeän tultua.

Mielessäni alkoi heti raksuttaa muutama erityyppinen lähestymistapa itse outolinnun pesään. Tavoitteenani on löytää mahdollisimman omannäköinen toteutustyyli ja pyrin miettimään laatikon ulkopuolelta, niin kuin Tehon Maxi-kurssilla olen opetellut. Ensimmäinen idea ei ole välttämättä paras vaan aion haastaa analyyttisesti ajatuksenkulkuani.

Korona-aika on opettanut hetkessä elämistä. Jos jonkun asian voi tehdä nyt, se kannattaa, eikä vasta joskus myöhemmin. Niinpä tänään heti aamulla aloin tutkia kierrätykseen meneviä materiaalejamme, löytyisikö sieltä kenties aarteita ennakkotehtävää silmällä pitäen. Tavoitteenani on nyt helmikuun aikana tehdä itse rakennelma valmiiksi ja maaliskuussa teen piirustus-/maalaustehtävät. Todennäköisesti saatan toteuttaa ennakkotehtävät muutamaan kertaan, jotta olisin aidosti tyytyväinen ne palauttaessani. Parasta siis ryhtyä heti toimeen.

Tsemppiä kaikille luoville aloille hakeville!
Iina C.

PS. Käy lukemassa Tehon perustajan, arkkitehti ja taiteen maisterin Sini Koiviston analyysi arkkitehtuurin ennakkotehtävistä täältä.

Haaveiletko sinäkin arkkitehdin urasta?


Tule treenaamaan pääsykokeisiin meidän kanssa! Yksilöllisessä valmennuksessamme kehität oman persoonallisen tyylisi ja nostat taitosi pääsykokeissa vaaditulle tasolle yhdessä ammattitaitoisten ja kannustavien opettajiemme kanssa. Kursseilla valmistautuminen on tavoitteellista, mutta hauskaa ja opettajiemme innostus tarttuvaa! Liity mukaan treenaamaan Tehon huippuporukkaan!