Skip to content

Erityis­kurssit

#arkkitehdiksi
#kuvataiteilijaksi
#muotoilijaksi
#maisema-arkkitehdiksi
#rakennusarkkitehdiksi
#graafiseksi suunnittelijaksi
#sisustusarkkitehdiksi
#vaatesuunnittelijaksi
#taidekasvattajaksi
#sisustussuunnittelijaksi

ERITYISKURSSIT

Erityiskurssit ovat itsenäisiä kursseja, jotka keskittyvät nimensä mukaisesti johonkin erityisaiheeseen: ennakkotehtäviin, digitaaliseen kuvantekoon, arkkitehtimatikkaan tai portfolion kokoamiseen. Kursseja voi suorittaa itsenäisinä kokonaisuuksina, mutta suosittelemme erityiskurssien avulla kustomoimaan MIDI tai MAXI-kursseja, ja siksi tarjoamme erityiskursseja MAXIN ja MIDIN ohessa pakettihintoihin.

ENNAKKO

Suosittelemme ENNAKKO-kurssia aivan jokaiselle. Kurssi sisältää analyyseja kaikkien opiskelijoidemme hakualojen ennakkotehtävistä, ohjaamme, mitä hyvään ennakkotehtävään kuuluu, näet aiempien vuosien läpi menneitä ennakoita omalta alaltasi, ja saat ennakkotehtävien kommentointiapua, jolla varmistamme, että olet ymmärtänyt tehtävänannot oikein ja että työsi täyttää tehtävänannon. Voit myös palauttaa mahdollisia aiempia ennakkotehtäviä, ja me analysoimme, miksi et ole sillä päässyt läpi tai miten työtä voisi vielä parantaa.

PORTFOLIO

Jos hakukohteeseesi haetaan portfoliolla, suosittelemme PORTFOLIO-lisäkurssia, jolla saat oppia siitä, mitä hyvään portfolioon kuuluu ja miten sellainen kootaan. Ohjeistamme myös, millaisia tehtäviä portfoliostasi mahdollisesti vielä puuttuu ja autamme muokkaamaan portfoliosta sellaisen, joka tuo osaamisesi parhaiten esiin.

DIGI

Yhä useammalle alalle haettaessa voi ennakkotehtäviä tehdä tai parannella digitaalisesti. DIGI-lisäkurssilla käydään läpi digitaalisen kuvanteon perustekniikoita ja ilmaisua. Opit taittoa, kuvankäsittelyä, nettisivujen perusteita. Suosittelemme DIGI-kurssia erityisesti graafisista aloista kiinnostuneille.

ARKKITEHTIMATIKKA

Haetko opiskelemaan arkkitehtuuria ja matematiikka on ruosteessa? ARKKITEHTIMATIKKA-lisäkurssilta opit kaiken, mitä arkkitehtien matematiikan kokeessa tarvitaan.

PIIRTÄMISEN PERUSTEET

Jos visuaalinen ilmaisusi on pahasti ruosteessa, tai jos et ole koskaan ennen piirtänyt paljon, suosittelemme PIIRTÄMISEN PERUSTEITA ennen muita Tehon kursseja. Hyväksi piirtäjäksi tullaan vain harjoittelemalla, ja saat kursseistamme enemmän irti, jos tekninen osaamisesi on riittävä.

tutustu erityiskursseihimme:

DIGI
290 590 
Digitaalisen kuvanteon perustekniikoita ja ilmaisua visuaalisen viestinnän aloille!
Ennakko – alkaa helmikuussa 2022
390 690 
Intensiivinen tehotreeni ennen ennakkotehtävien palautusta
Portfolio – alkaa tarpeen mukaan
490 
Luo opettajan ohjaamana portfolio, joka tuo osaamisesi esiin
Matikka – alkaa milloin tahansa
590 890 
Arkkitehtimatematiikan kurssit pitkän tai lyhyen matematiikan lukeneille

Kurssien toteutustavat

Lähikurssi

Lähitoteutuksena pidettävien valmennuskurssiemme opetus tapahtuu Helsingin keskustassa Teho-Opiston valoisissa ja viihtyisissä kurssitiloissa. Tunnilla on paikalla aina vähintään kaksi opettajaa, joiden asiantuntevassa ja ihmisläheisessä otteessa opetuskerran asiat on helppo ymmärtää ja sisäistää. Lähiopetuksen etuina on myös mukavat kurssikaverit, vertaistuki sekä se, että pääsee näkemään ja oppimaan myös muiden töistä ja niistä annettavasta kritiikistä.

Ryhmän maksimikoko on 20 opiskelijaa. Luentovideot ja teoriapaketit sekä kritiikit ovat opiskelijoiden käytössä lisäksi sähköisellä opiskelualustallamme.

Etäkurssi

Etäkurssillamme saat kattavan teoriapaketin, joka koostuu viikoittain aina lähiopetuksen jälkeen julkaistavasta kurssin luento- ja kritiikkivideoista sekä luentokalvoista. Jokaisella etäkurssin palautuskerralla tehdään ja saadaan kritiikkiä kahdesta pääsykoetehtävästä sekä henkilökohtainen palaute kotona tehtävistä pikatehtävistä. Tehtävät (kuvat tehdyistä töistä) lisätään tiiviine palautteineen ja numeroineen Teho-Opiston kurssilaisten yksityiseen nettigalleriaan, jossa voit verrata töitäsi muiden tekemiin ja näin opit myös heidän tekemistä oivalluksista ja virheistä.

Etäkurssit etenevät samassa tahdissa lähikurssien kanssa ja kiitos kurssivideoiden, voit aloittaa Etä-kurssin myös jälkikäteen ja tehdä tehtävät omaan tahtiisi.

Live-verkkokurssi

Live-verkkokurssi sopii sinulle, joka kaipaa lähikurssin ohjattua aikataulua ja vuorovaikutusta opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa, mutta jolle Helsingin keskustaan lähikurssille tulo ei sovi. Opetus toteutetaan Zoom-palvelulla pienryhmissä opettajan johdolla aivan kuten lähiopetuskin: opiskelijat voivat kysyä kysymyksiä yleisesti, tehdä tehtäviä ja osallistua keskusteluun. Myös kahdenkeskistä apua opettajalta on saatavilla.

Takuukurssi

Takuu-valmennuskurssilla ei jätetä mitään sattuman varaan: kurssilla saat laajimman mahdollisen valmennuksen pääsykokeissa menestymiseen. Opetusta täydennetään intensiivisellä kolmen päivän valmennuksella ennakkotehtäviin sekä kolmen päivän simulaatiokurssin juuri ennen pääsykokeita. Nämä lisäopinnot varmistavat, että saat riittävän määrän harjoitusta kaikissa kaipaamissasi osa-alueissa. Takuu-valmennuskurssilla hiomme taitosi valintakokeissa vaaditulle tasolle ja saat vahvan rutiinin tehtävien tekemiseen. Pääsykoesimulaatio täydentää koetekniikan harjoittelua ja valmistaa koetilanteessa toimimiseen paineen alla.

Mikäli jostain syystä opiskelupaikka jäisi silti saavuttamatta, annamme kurssitakuun, joka tarkoittaa että voit tulla seuraavana vuonna ilmaiseksi vastaavalle kurssille.

Soita ja kysy lisää siniltä

Voit myös tekstata tai lähettää WhatsApp-viestin.