Aihe: Tarinoita Teholta

Veera Villgren aloitti syyskuussa paitsi Tehon opiskelijabloggaajana, myös tiukan valmistautumisen kohti ensi kevään pääsykokeita. Haastattelimme tähtibloggajaamme, ja hän kertoi muun muassa, mikä säännöllisessä pääsykokeisiin harjoittelussa on hankalinta.

Miksi juuri arkkitehdiksi, Veera?

“Arkkitehtuuri kiinnostaa minua, koska siinä yhdistyy käytännöllinen ja taiteellinen puoli. Minua kiinnostaa miltä rakennukset näyttävät, mutta myös se, miten suunnittelussa täytyy aina ottaa huomioon käytännönläheisyys. Myös se miten arkkitehtuurilla voidaan ratkaista erilaisia ongelmia. Tällä hetkellä olen ollut esim. erityisen kiinnostunut pienrakentamisesta kuten Aallon arkkitehtuuriosaston diplomityönä tehdystä projektista, Yksiö puutarhassa.”

Millaiset rakennukset tai mikä tyylisuunta kiinnostaa eniten?

”Minua kiinnostaa paljon ekologisuuden ottaminen huomioon rakentamisessa. Erilaisista tyylisuunnista tykkään Helsingin ja Tampereen jugend rakennuksista. Australiassa Melbournen Viktoriaaniset rakennukset oli myös tosi upeita.”

Millä tekniikalla piirrät mieluiten? Miksi, mikä siinä kiehtoo?

”Aikaisemmin olen tykännyt akvarellimaalauksesta ja ihan lyijykynällä työskentelystä, mutta Tehon tussipiirustustunnin jälkeen innostuin tästä tekniikasta ja luultavasti tulevaisuudessa teen paljon töitä juuri tusseilla.”

Millaisessa ympäristössä tykkäät harjoitella?

”Teen yleensä kotitehtäviä mieluiten kotona. Kännykän laitan yleensä silloin pois päältä, koska en pysty keskittymän jos kuulen että joku laittaa viestiä tai soittaa. Muuten kotona on rauhallisinta tehdä töitä. Joskus laitan myös radion tai TV:n päälle, jotta jaksan istua kauemmin paikallani piirtämässä.”

Mikä säännöllisessä harjoittelussa on sinulle hankalinta?

”Säännöllisessä harjoittelussa vaikeinta on aikatauluttaminen. Haluaisin tehdä kotitehtävät pääsykoetyyppisesti kerralla kolmen tunnin aikana, mutta usein on hankala löytää kalenterista tilaa kolmelle tunnille kerralla.”

Kiitos haastattelusta, Veera – ja paljon tsemppiä isoon urakkaasi!

Veera taivalta kohti kevään pääsykokeita ja unelma-ammattia voit seurata Haaveista todeksi -blogissa.

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Heini Lindvallin paasykoetyot taidekasvatuksen koulutusohjelmaanSanttu Hyvärinen BIG:n toimistolla