Aihe: Kurssit, Vinkit

Siinä, missä monille aloille kirjojen tarkempi opettelu auttaa parantamaan pisteitä, vaativat esimerkiksi arkkitehtuuri, muotoilu ja taidealoille valmistautuminen toisenlaista lähestymistä. Teho-Opiston vuorovaikutteinen etäopetus on kehitetty erikseen taidealojen tarpeisiin. Ja mikä parasta, sen voi käydä ajasta ja paikasta riippumatta.

Taidealojen pääsykokeet eroavat huomattavasti muiden alojen pääsykokeista. Useille aloille kirjojen tarkempi opettelu auttaa parantamaan pisteitä, mutta pelkkä pänttääminen ei auta sinua suoriutumaan paremmin piirustus- ja suunnittelukokeista. Toki piirustustekniikkaa pystyy opettelemaan oppaidenkin avulla, mutta oman persoonallisen tyylin löytäminen ja sen hiominen on vaikeaa ilman ammattimaista palautetta. Teho-opiston valmennuskursseilla käydäänkin systemaattisesti läpi kaikki mitä tarvitaan onnistuneeseen suoritukseen; tekniikoiden lisäksi keskitytään muun muassa ideointiin ja ilmaisutaitoon.

Lähiopetuksena tehtävä valmennuskurssi ei kuitenkaan aina sovi omaan elämäntilanteeseen. Jos asut muualla kuin pääkaupunkiseudulla tai käyt esimerkiksi töissä, kurssille osallistuminen voi olla hankalaa. Etävalmennuskurssi on paljon lähikurssia helpompi sovittaa omaan arkeen. Tai miksei vaikkapa lomaan, sillä mikään ei estä käymästä etäkurssia vaikka palmujen katveessa toisella puolella maapalloa.

Lähes jokainen Teho-Opiston kurssi onkin lähikurssin lisäksi mahdollista käydä myös etäkurssina.

videoluento

Millainen etävalmennuskurssi on?

Etävalmennuskurssi on suunniteltu toimimaan siten, että vaikka et olekaan fyysisesti luokkahuoneessa, teemme etäopetuksesta vuorovaikutteista kuten lähiopetuskin on. Kaikilla Teho-Opiston kursseilla panostetaan yksilölliseen kehitykseen.

Etävalmennuskurssilla saat käyttöösi virtuaalisen oppimisympäristön jossa voit seurata samaa opetusta kuin lähikurssilaisetkin. Luennot ja kotitehtävien kritiikit ovat katsottavina kätevästi videoina, ja voitkin katsoa ne siihen aikaan kun se sinulle parhaiten sopii. Myös muut kurssiin liittyvät materiaalit, kuten esimerkiksi luentokalvot, löytyvät kurssin sivulta. Kaikkiin kursseihin olennaisena osana kuuluviin kotitehtäviin saat palautteen opettajilta henkilökohtaisesti. Pääset myös tutkimaan muiden töitä ja niistä annettuja palautteita yhteisissä palautegallerioissa. Näin pystyt hyötymään myös muiden oppimiskokemuksista. Koska kysyttävää varmasti tulee, opettajat ovat aina valmiita vastamaan kysymyksiisi chatissa tai sähköpostin välityksellä.

pääsykoetyyppisen tehtävän kritiikki

Etäkurssi etenee samaa tahtia kuin lähikurssi ja toimii lähikurssin virtuaalisena jatkumona; hyvä fiilis välittyy myös ruudun toiselle puolelle! Kutsumme etäkurssilaiset myös mukaan yhteisiin illanviettoihin ja jutustelemaan Teholaisten omaan Facebookryhmään. Opiskelijamme Veera kirjoitti hyvää pohdintaa lähiopetuksen ja etäopetuksen eroista, sillä hän muutti kesken lähikurssin Berliiniin ja vaihtoi siten etäopetukseen.

Mitä etäkurssin käyminen vaatii?

Etäkurssille tarvitset yksinkertaisimmillaan tietokoneen, internetyhteyden, sekä työvälineet ja materiaalit tehtävien tekemistä varten. Yksinopiskelun suurimpia haasteita on oman motivaation kanssa kamppailu ja säännöllisestä harjoittelusta kiinni pitäminen. Tähän auttaa suuresti etäopetuksen eteneminen samaa tahtia lähiopetuksen kanssa, johon pääset mukaan videoiden kautta. Lisäksi olemme sinuun yhteydessä viikoittain uusien tehtävien ja henkilökohtaisen palautteen muodossa.

Jos haluaisit sisällyttää etäopiskeluun myös lähiopetusta, sekin onnistuu. Moni haluaakin itselle räätälöidyn etä-lähi yhdistelmäkurssin. Ota vain rohkeasit yhteyttä Siniin (040 554 5595 / sini@teho-opisto.fi) niin voimme yhdessä luoda sinulle sopivan kokonaisuuden.

Olit sitten etä- tai lähiopetuksessa, niin me Teho-Opistolla emme pyri valmentamaan vain pelkkään pääsykokeeseen, vaan antamaan hyvän pohjan koko opinnoille ja työelämään luovilla aloilla.

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Habitare 2017: Vuoden nuori muotoilija Reeta Ekennakkoluulot valmennuskursseja kohtaan