Skip to content

Haasteena ajankäyttö ja treenirutiinin löytäminen?

Heippa! Tässä blogissa pohdin sopivan treenirutiinin löytämistä sekä ajankäyttöä. Pääsykokeista ei koskaan tiedä, joten ei ole varmaa, mitä tekniikoita kannattaa harjoitella ja kuinka paljon. Teho-Opistolla onneksi treenataan säännöllisesti ja kaikilla välineillä. Mutta riittääkö pelkkä kotitehtävien teko vai pitääkö treenata vielä vapaa-ajalla?

Suurin haasteeni on ajankäyttö. On vaikea antaa työn vain olla ja siirtyä eteenpäin, kun tekisi mieli lisätä ja korjata yksityiskohtia jatkuvasti. Pääsykoetyyppisiin tehtäviin annettu kolme tuntia on lopulta hyvin lyhyt aika ja teen usein tehtäviä paljon kauemmin. Seuraavissa kotitehtävissä yritänkin olla tiukempi ja tehdä työt annetussa ajassa. Omana tavoitteena on treenata nopeutta ja keskittyä yksinkertaistamaan töitäni, jotta pääsykokeissa ehdin saamaan jotain aikaan. Kokeessa on sitten helpompi suunnitella omaa ajankäyttöä, kun tietää, mitä ehtii tekemään kolmessa tunnissa. Tunnilla opettaja antoi hyvän vinkin: Kannattaa aloittaa ensin isosti ja sitten siirtyä viimeiseksi yksityiskohtiin. Kun tekee tasaisesti sieltä täältä, työ näyttää paljon valmiimmalta, vaikka se jäisikin kesken.

Oma taktiikkani on tehdä joka viikko kummatkin kotitehtävät ja jos ehdin, koetan treenata vielä erikseen niitä juttuja, jotka tuntuu vaikeilta. Harmillisesti aikaa tehtävien tekoon ei aina löydy niin paljoa kuin toivoisin. Silloin teen kotitehtävistä sen, kumpi tuntuu haastavammalta. Yritän myös kantaa mukana vihkoa ja luonnostella siihen aina, kun tulee sopiva pieni väli, jotta piirtämisrutiini säilyy. Bussimatkat, lounastauot ja aamupalahetket ovat osoittautuneet parhaimmiksi. Prograstinoinnin mestarina tiedän, että joskus on vaikea aloittaa työnteko. Nopeilla töherryksillä pyrin pitämään kynnyksen piirtämiseen matalana, ettei kotitehtävien aloittaminen tunnu niin vaivalloiselta.

Tarvittavaa nopeutta piirtämiseen saa ainoastaan piirtämällä. Eli kun on kerran harjoitellut piirtämään jonkin asian, se on helppo toteuttaa uudelleen. Hyvänä esimerkkinä toimii polkupyörä. Jokainen tietää miltä se näyttää, mutta sen piirtäminen ei olekkaan niin helppoa, ellei sitä ole erikseen harjoitellut. Kurssilla jokaista kehotetaan kasvattamaan omaa kuvapankkiaan eli kokoelmaa asioista ja materiaaleista, joita osaa piirtää ilman mallia ulkomuistista. Laaja kuvapankki helpottaa sekä nopeuttaa työskentelyä huomattavasti.

Koko homman tiivistäen sanoisin, että kannattaa keskittyä siihen, mikä on vaikeinta ja koittaa haastaa itseään. Lisäksi kiireisen arjen keskellä olisi hyvä yrittää piirtää aina säännöllisesti jotakin pientä. Muistakaa myös levätä ja pitää niitä luovia taukoja;)

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!