Aihe: Ajankohtaista, Vinkit

Hakijatilastot luoville aloille kertovat haastavista pääsykokeista

Luovien alojen hakijamäärät ovat olleet kasvussa vuosi vuodelta. Tilastot antavat ymmärtää, että hakijoita on hyvin paljon ja vain osa pääsee opiskelemaan unelmiensa ammattiin luoville aloille. Ovatko pääsykokeet oikeasti niin vaativia kuin yleisesti luullaan? Kannattaako hakuprosessiin tilastojen valossa edes ryhtyä?

pääsykoetilastot ja hakijamäärät luoville aloille

Luovien alojen opiskelupaikan saaneiden osuus hakijamääristä (2014)

Taidealojen hakijoista sisään pääsevät vain parhaimmat

Ensisilmäyksellä tilastot eivät lupaa hyvää. Hyväksyttyjen opiskelijoiden prosenttiosuudet ovat pieniä verrattuna hakijamääriin. Esimerkiksi vuonna 2014 luoville aloille haki opiskelemaan yhteensä lähes 6000 hakijaa. Alle tuhat sai paikan. Opiskelupaikkoja ei riitä kaikille ja vain eniten harjoitelleet pääsevät opiskelemaan unelmiensa ammattiin. Luovien alojen hakijamäärät myös kasvavat vuosittain.

hakijatilastot luovalle alalle pääsykokeista

tilastoja hakijamääriästä taidealoille ja luoville aloille

Pääsykokeisiin valmistautuminen on pitkä prosessi ja harjoittelu vie aikaa. Piirustustaitoa pitää hioa ja oman ilmaisun kehittymiseen menee joillakin vuosia. Monet miettivätkin jo hakuprosessiin ryhtyessään, onko itsellä aikaa ja halua tarpeeksi viedä haastava hakuprosessi loppuun.

Teho-Opiston valmennuskurssilaiset pärjäävät hyvin luovien alojen pääsykokeissa

Monet hakevat taidealoille useita kertoja ennen sisäänpääsyä. Opiskelupaikka saattaa napsahtaa vasta toisen tai kolmannen hakukerran jälkeen. Itsekseen harjoittelu on toki ehdottoman tärkeää, mutta luovien alojen ammattilaisten ohjauksessa tulokset nousevat hurjasti ja sisäänpääsy opiskelemaan haluamallesi alalle on varmempaa sekä nopeampaa.

Teho-Opistolla opiskelleista hakijoista merkittävä osa on saanut haluamansa opiskelupaikan luovalle alalle. Esimerkiksi tänä vuonna Aalto-yliopistossa arkkitehtuurin opinnot aloittaneista 38% oli käynyt Teho-Opiston pääsykoevalmennuskurssin. Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin opinnot tänä vuonna ja samoin viime vuonna aloittaneista opiskelijoista jopa 57% oli Teholaisia. Lahden muotoiluinstituutissa sisustusarkkitehtuurin opinnot aloittaneista opiskelijoista 46% oli Teho-Opiston kurssin käyneitä.

Samalla kun luovien alojen  kokonaishakijamäärät ovat olleet kasvussa, Teho-Opiston kurssilaisten läpipääsyprosentit ovat nousseet. Yhä useampi Teholainen pääsee opiskelemaan unelmiensa ammattiin.

Hakuprosessi on pitkä ja vaativa. Usein opiskelijoita helpottaa hakuvaiheessa tieto siitä, että ahkerasti harjoittelemalla ja menetelmiä toistamalla tulokset paranevat huomattavasti. Ohjattu harjoittelu ja oman ilmaisun kehittäminen opettajien kanssa yhdessä tuo varmuutta pääsykokeisiin, vähentää pääsykoestressiä ja helpottaa opiskelupaikan saamista.

Haluatko olla keväällä mukana ohjatussa pääsykokeiden harjoitusryhmässä, jossa on hyvä ja kannustava henki? Ennen kaikkea opit kehittämään kurssilla omaa ilmaisuasi, josta pääsykokeissakin ropisee lisäpisteitä. Kevään pääsykoekursseilla on vielä tilaa; tutustu Teho-opiston valmennuskursseihin tästä.

(Kuvien hakijatilastot ovat vuodelta 2014.)

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter