Aihe: Tarinoita Teholta, Vinkit
Harjoittelu, harjoittelu ja harjoittelu. Siinä resepti, jolla onnistut oikeastaan missä vain – myös pääsykokeissa.
 1. Synnynnäistä luovuuden lahjaa kannattaa harjoittaa. 

  Luovuus on tapa tehdä ja ajatella, vaikka erheellisesti se usein sekoitetaan lahjakkuuteen. Luovuus ei myöskään ole pelkästään taiteilijoiden tai pienen joukon ominaisuus. Vaikka tuntuu, että et saisi puserrettua itsestäsi irti maailmaa vavahduttavia ideoita, ne ovat kuitenkin sisälläsi – sinun täytyy vain löytää ne. Saavutaankin olennaiseen kysymykseen: Kuinka sitten kaivaa luovuuttaan esille? Erityisesti tilanteissa, joissa luovuus ei synny spontaanisti vaan ulkoapäin pyytäen, voi epätoivo iskeä. Siksi omaa luovuuttaan kannattaa  treenata päivittäin arjessaan: kokeile muun muassa väärällä kädellä maalaamista ja nauramista, jotta avoimesta ja innostuneesta asenteesta tulee lähes automaatio ja tiukan paikan tullen luovat ratkaisutkin tulevat kuin apteekin hyllyltä. Luovuus on turhaan mystifioitu ominaisuus – sitä kun löytyy meiltä kaikilta!

 2. Tekniikkaa ei voi hioa kuin tekemällä. 

  Totta se on. Kyse on motoristen taitojen ja hahmottamisen harjoittamisesta, jota ei voi treenata kuin tarttumalla kynään tai pensseliin. Myös erilaiset piirtämisen ja maalaamisen tekniikat vaativat harjoittelua. Joten vaikka olisit hyvä lyijykynätekniikan kanssa, ota myös muut tekniikat, kuten akvarellityöt ja tussipiirtäminen, haltuun.  Kun oikeat tekniikat ovat hallussa, voit keskittyä itse luomiseen ja ideointiin täysillä. Tutkimusten mukaan harjoitellessa uusi taito takoutuu aivosoluihin.

 3. Vaihtelua treeniin! 

  Kun harjoituksissa on pieniä vaihteluita, tapahtuu uuden omaksuminen nopeammin. Harjoittelustakin saa täyden tehon irti tutkimuksenkin mukaan tekniikkaa vaihtelemalla.  Kokeile siis rohkeasti uutta ja kehityt koko ajan niin teknisesti kuin myös luovalla tasolla.

 4. Motivoi itsesi ennen harjoittelua.

  Psykiatrin erikoislääkärin Ben Furmanin mukaan on viisi askelta motivaatioon: 1) Koet tavoitteen omaksesi, 2) Tavoite on sinulle tärkeä, 3) Uskot saavuttavasi sen, 4) Näet edistyksen ja 5) Olet valmistautunut pettymyksiin ja selviytymään niistä.

  Mieti nämä viisi kohtaa siis kuntoon ja sitouta itsesi harjoitteluun! Sitä kun ei kukaan voi tehdä puolestasi.

Tsemppiä – you can do it! 🙂

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

piirustuskilpailu-2016-burning-man-sculpture-shadow