Aihe: Kurssit, Vinkit

Jokainen onnistunut teos tarvitsee hyvän suunnitelman. Pääsykoetyössä tätä suunnitteluprosessia kutsutaan luonnosteluksi. Luonnosteluvaiheen aikana luodaan työlle suuntaviivat ja ohjeet, ikäänkuin toteutuksen käsikirjoitus.

Luonnosteluvaiheen aikana käsitellään nopeassa tahdissa sommittelua, teoksen värimaailmaa ja oman idean visuaalista rikkautta. Luonnosteluprosessilla varmistetaan oman teoksen eheys ja kokonaisvaltaisuus.

Ajankäyttöä voi tehostaa huomattavasti oikeanlaisella luonnosteluprosessilla. Pääsykoetehtävään annetun ajan ollessa rajallinen on tärkeää käyttää aika oikein. Luonnosteluprosessin tehtävänä on paitsi hallita ajankäyttöä myös vapauttaa ajatukset. Luonnostellessa voi tutkia erilaisia lähestymisiä ja ratkaisuja tehtävään.  Näitä eri vaihtoehtoja voi sitten vertailla keskenään eri näkökulmista ja jatkaa suunnittelua valitun parhaan ratkaisun pohjalta. Luonnostelulla luodaan itselle selkeä kokonaiskuva siitä mitä aiotaan tehdä ja loppu onkin sitten toteutusta, joka on mekaanista työtä.

Heitä kaikki luovat ja hullut ideasi kehiin ja ryhdy skissailemaan – harjoitus tekee mestarin!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Työskentelyä väreillä