Aihe: Jessen blogi, Tarinoita Teholta, Vinkit

Parin viime viikon aikana on tuntunut, ettei inspiraatiota oikein ole löytynyt ja on ollut vaikea aloittaa tekeminen. Minulla ei ole ollut luottoa omiin taitoihin saada jotain järkevää aikaiseksi annetuilla työvälineillä sekä ei ole syntynyt hyviä ideoita palautettaviin töihin. Tykkään viettää ehkä vähän liiankin paljon aikaa Youtubessa katselemassa vaikka mitä eri videoita (vältellen projektien aloittamista). Samalla olen kohdannut Youtube-kanavia ja videoiden tekijöitä, jotka koen inspiroiviksi ja hyödyllisiksi esimerkiksi arkkitehtuurin, kuvataiteiden ja ideoinnin osalta. Kun katsoo inspiroivaa sisältöä, niin on helpompi muistaa kaikki syyt miksi haluaa niin kovasti opiskelemaan ja lähteä tavoittelemaan unelmaa opiskelupaikasta. Youtube on pullollaan sisältöä ja tässä on vain osa kanavista, jotka olen nyt nostanut esille.

 

Arkkitehtuuri:

 

Aiheeseen liittyvä kuva

Eric Reinholdt on kokenut arkkitehti, kuka tekee videoita hyvin monista eri aiheista, kuitenkin usein liittyen arkkitehtuurin ja suunnittelun maailmaan. Hän osaa selittää hyvin ajatuksensa auki ja esittää kiinnostavia näkökulmia esimerkiksi siitä, millaista on arkkitehdin työ yrittäjänä ja millaisia vaiheita eri projekteissa on + miten hän lähestyy niitä. Eric on innostava, koska hänen kauttaan voi edes vähän eläytyä siihen, mitä arkkitehdit tekevät.

30×40 Design Workshop

 

 

 

Jo edesmennyt arkkitehtuurin konkari Barry Berkus teki lyhyitä, mutta mahtavia videoita Youtube-kanavalleen. Hän näytti, kuinka helppoa luova prosessi voi olla ja kuinka yksinkertaisista ideoista voidaan kehittää jotain suurempaa. Barryn avulla olen voinut  helpommin lähestyä ja oppia luonnostelua. Hän osaa myös hienosti keksiä ja esittää ratkaisuja moniin rakennuksien esittämiin vaatimuksiin.

Barry Berkus

 

 

 

 

Drew Paul Bell ei ole vielä vuosikymmeniä alalla pyörinyt arkkitehti, mutta hänellä on kiinnostavia videoita, joissa hän yleensä pohdiskelee jotain tiettyä arkkitehtuuriin liittyvää aihetta tai käsittelee esimerkiksi kirjaa. Drew’n oma näkemys ja kokemus arkkitehtuurista on mielestäni inspiroivaa ja hän tuo esiin monia tärkeitä aiheita, joista muualta Youtubesta ei löydy videoita. Tutustu ihmeessä!

Drew Paul Bell

 

 

 

Muita hyviä Youtube-kanavia erityisesti arkkitehtuurin osalta on Mooch, Themodmin, ARTiculations, Llyan Austria ja How to Architect. Kyseisistä Youtube-kanavista löytyy laidasta laitaan erilaista arkkitehtuuriin liittyvää sisältöä, kuten vinkkejä piirtämiseen, millaista on tehdä töitä tai opiskella arkkitehtuurin parissa, arkkitehtuurin historiaa ja niin edelleen. Suosittelen tutustumaan jokaiseen näistä Youtube-kanavista ja löytämään se sisältö ja aiheet, mitkä kiinnostavat itseä eniten.

 

Piirtäminen ja maalaaminen:

 

Suurimpia suosikkeja maalaamisen ja mielentilan osalta on totta kai itse legenda Bob Ross, mutta toinen ehdoton suosikki on Japanin oma Bob Ross eli Shibasaki. Hän on herttainen mies ja erittäin taitava akvarellien mestari. Tykkään erityisesti Shibasakin omasta tyylistä, tekniikoista ja kuinka hän maalaa vesiväreillä nopeasti erilaisia luomuksia.

Watercolor by Shibasaki

 

 

 

Youtubesta löytyy todella kattavasti opastavia videoita piirtämiseen ja maalaamiseen. Hyviä Youtube-kanavia on muun muassa Circle Line Art School (avulias Youtube-kanava esim. perspektiiviasioiden harjoitteluun) ja arielbrindissketch (kuinka piirtää erilaisia muotoja/kappaleita ja videoiden tekijä osaa käyttää tusseja todella hienosti).

 

Instagram: @tehoopisto @jesservaus

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter