Skip to content

Inspiraatiota tavallisesta arjesta

Heii! Välillä tuntuu, että ideat loppuvat täysin kesken. Itse saan eniten ideoita sekä inspiraatiota esimerkiksi matkailusta, mutta matkalle ei ehdi tai voi lähteä joka viikonloppu. Silloin täytyy etsiä inspiraatiota lähempää, omasta arjesta.

Onnekseni olen töissä, joissa pääsen olemaan kauniiden värien ja tuoksujen ympäröimä. Töissä kukkakaupassa saan inspiraatiota runsaasta värimaailmasta. Kukkakimpuissa toimivia väriyhdistelmiä voi soveltaa helposti omiin töihin. Tykkään myös kimppujen pakkaamisesta, kun pääsee askartelemaan eriväristen papereiden ja nauhojen parissa. Se on tavallaan aika samanlaista puuhaa kuin kurssilla rakentelutekniikoiden harjoittelu.

Töissä kahvilassa taas saan nauttia ihanasta kahvin tuoksusta ja kahvilafiiliksestä. Kahvi on yksi parhaimmista asioista, se antaa motivaatiota herätä aamuisin. Erikoiskahvien teossa parasta on se, että saa tehdä paljon käsin. Etenkin latteart vaatii taitoa, jota saa vain harjoittelemalla. Maun lisäksi pidän kahvin ruskean ja beigen eri sävyistä, joita tykkään käyttää maalatessani. Myös kahvikoneet ovat hyvin kauniita kaikessa graaffisuudessaan.

Inspiraatiota voi kerätä tavallisen työmatkan aikana Helsingin kaduilta. Upeaa arkkitehtuuria löytyy täältä paljon, kunhan muistaa vain nostaa katseensa ylös. Vaikutteita eri aikakausien ja tyylisuuntien rakennuksista saa jo lyhyellä kaupunkikävelyllä. Taidehistorian kurssi oli ehkä paras historian kurssi lukiossa ja minusta on vieläkin hauska arvuutella mihin aikakauteen talot sijoittuvat. Niiden kauniita yksityiskohtia voi tuoda omiin töihin piirtäessään kaupunkikuvaa.

Kun ideat loppuvat, niitä voi etsiä muusta taiteesta, kuten musiikista, kirjallisuudesta, elokuvista tai näytelmistä. Kirjoissa kuvataan hyvinkin tarkasti fiktiivisiä ulottuvuuksia, tapahtumia ja paikkoja, joista voi ammentaa omiin töihinsä. Itse hyvin visuaalisena ihmisenä kuvittelen usein kirjoissa kuvatut maisemat. Kun pystyy kuvittelemaan kirjan maiseman valmiina kuvana, se on helppo toteuttaa paperille.

Musiikilla on samanlainen vaikutus minuun. Inspiroituessani jostain kappaleesta voin kuvitella päässäni tunnelmaltaan samanlaisen maiseman tai hetken. Muutenkin musiikkia on helppo kuunnella missä tahansa. Harmi vain, ettei sitä saa kuunnella kaikissa pääsykokeissa.

Elokuvat ja näytelmät ovat myös hyvä inspiraation lähde. Vaikuttavan elokuvan tai näytelmän jälkeen minulle tulee tunne, että haluaisi luoda värimaailmaltaan ja fiilikseltään jotakin samanlaista. Siten vahvasta tunnelmasta syntyy uusia ideoita.

Näistä päivittäisistä pienistä asioista minä saan inspiraatiota. Toivottavasti jokainen löytää samanlaisia juttuja omasta arjestaan, mitkä sitten auttavat töiden ideoinnissa.

Parhaat paikat Helsingissä

Moikka! Nyt saatiin käytyä kurssilla kaikki maalaus- sekä piirrustustekniikat läpi ja päästään rakentelutekniikoiden pariin. Odotan innolla, koska aikaisempaa kokemusta rakentelusta

Lue lisää »