Aihe: Tarinoita Teholta

Teho-Opiston sisustusarkkitehtuurin opintoihin hakevat kurssilaiset jatkavat matkaansa kohti unelmiaan! Metropolian sisustusarkkitehtuurin ennakkotehtävien tulokset on julkaistu ja ne läpäisseet opiskelijat ovat askeleen lähempänä unelmiensaa opiskelupaikkaa. Kurkkaa millaisilla töillä ennakkotehtävät läpäistiin ja paikka Metropolian sisustusarkkitehtuurin pääsykokeissa napattiin!

Onnittelut kaikille ennakkotehtävät läpäisseille! Tehon valmennuskursseilla opiskelevien onnellisten hakijakokelaiden Isabellan, Mikaelan ja Eveliinan matka kohti Metropolian sisusturarkkitehtuurin pääsykokeita jatkuu monen muun teholaisen kanssa. Opiskelijat esittelevät menestyksekkäät työnsä ja kertovat, millainen prosessi ennakkotehtävien tekeminen heille oli. Kurkkaa kuvat inspiroivista töistä!

Tänävuonna Metropolian sisustusarkkitehtuurin ennakkotehtävässä pyydettiin hakijaa toteuttamaan kokonaisuus, jossa oli kumisaappaat, takki, tuoli ja sateenvarjo. Työn toteutustapa oli piirtämällä ja käyttämällä väriä haluamallaan tavalla. (vesi- tai peitevärit, tussit, väriliidut, puukynät) Tehtävänannon teema oli DRAAMA. Tehon blogista pääset lukemaan pääopettajamme Sini Koiviston tarkemman analyysin Metropolian sisustusarkkitehtuurin ennakkotehtävästä.

Isabella Kari

Isabella kertoo Sisustusarkkitehtuurin ennakkotehtävistään: ”Tehtävänantona oli sadevarusteet ja tehtävän otsikkona ”Draama”. Halusin käyttää työssäni draamaa teemaana itsessään, luomalla vastakohtia sadevaatteiden ja hiekan, aavikoitumisen ja autioituneen talon välillä.  Työssäni tarkoituksena oli kuvata sadevaatteet, joille ei ole ollut käyttöä todella pitkään aikaan ja luoda tätä kautta draamaa kuvaan. Tarkoituksena oli luoda draamaa kerronnan idean eikä niinkään kuvallisten keinojen avulla. Koitin kyllä vähän laittaa kuvaan varjoja, jottei se jäis liian pliisuksi.

Halusin kokeilla tällä kertaa jotakin uutta enkä tarttua ensimmäiseen, toiseen tai kolmanteen ideaan, joka tuli mieleeni sadevarusteista. Koetin tuoda työhöni enemmän juonta, vaikka pidinkin sitä hieman riskinä.  Pelkäsin, ettei työssäni ollut tarpeeksi lähikuvaa ja tekstuureja päätöksentekijöiden mielestä. Pelkäsin myös, että teema olisi työssäni liian kaukaahaettu ja että olisi mahdollista ettei kutsua pääsykokeisiin tulisikaan. Pääsykoekutsun saapuminen oli minulle iloinen yllätys.

Hieman harmittaa ettei pääsykokeita tänävuonna pääse tekemään paikan päälle, sillä työnteon ilmapiiriin pääsee helpommin jossain sille tarkoitetussa paikassa kuin kotona. Kotona pääsykokeen tekeminen jännittää entistä enemmän. Ennen pääsykokeita aion tehdä Tehon rästitehtäviä ja yritän kokeilla mahdollisimman paljon rohkeasti erilaisia ideoita saadakseni käsityksen mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät. Harjoittelen myös ajankäyttöä. Huomasin muutama päivä sitten tehdessäni erästä tehtävää, että käytin hirveästi liikaa aikaa kallion tekstuurin, mikä ei ollut olennaista tehtävänannon kannalta. Pyrin harjoittelemaan ettei näin sitten kävisi esimerkiksi pääsykokeissa ja että pääsykokeissa osaisin sitten näyttää ne omat kyvyt parhaalla mahdollisella tavalla.

Tehon kursseilla olen saanut paljon varmuutta ja uskallusta yrittää.

Vuosi sitten tein myös esivalintatehtävät, mutta en koskaan palauttanut niitä, koska ajattelin etteivät ne olisi kuitenkaan tarpeeksi hyviä. Tänävuonna olisi voinut olla sama tilanne ilman Teholta saatua kannustusta ja varmuutta. Kursseilla näkee myös muiden töitä, hahmottaa paremmin omaa tasoaan ja saa töistään palautetta, joka mahdollistaa kehittymisen. Olen myös kurssin aikana kehittynyt paljon tekijänä.

Mikaela Fogelberg

Mikaelan ennakkotehtävät Metropolian Sisustusarkkitehtuuriin etenivät näin: ”Idean suunnittelu vei melko paljon aikaa ja lähdin alkumetreillä melko eri suuntaan kuin mihin lopulta päädyin. Alkuideani oli, että sommitelmassani sadevermeet riitelisivät siitä, kuka heistä on tärkein ja hyödyllisin väline. Lopulta päädyin kuitenkin ystävällisempään teemaan, jossa välineet auttavat toisiaan hädän hetkellä jouduttuaan pudotukseen. Värien suhteen halusin työhöni vahvaa kontrastia ja sumplin käyttäisinkö sinistä vai liilaa. Mietin myös etten yleensä käytä hirveästi punaista ja vihreää yhdessä, joten päätin yhdistää ne tällä kertaa työhöni.

Pääsykokeet jännittää. Olen käynyt jo kerran aikaisemmin pääsykokeissa Metropoliassa, mutta kokeet järjestettiin tuolloin paikan päällä. Kokeisiin osallistuminen tänävuonna etäyhteyden kautta saattaa aiheuttaa teknisiä haasteita, mutta olen kyllä menossa hyvillä mielin pääsykokeisiin. Vielä ennen pääsykokeita aion tehdä Tehon antamia tehtäviä sekä Tehon pääsykoesimulaatiot. Minulla on työn alla myös kollaasi, jossa teen muotokuvaa harjoituksen vuoksi.

Tehon kursseilla olen oppinut esittämään asioita ja aiheita monipuolisesti eri kuvakulmista. Ennen en tullut juurikaan ajatelleeksi, että esimerkiksi esineitä voi piirtäessä kuvata muistakin kuvakulmista kuin suoraan.

Kursseilla olen oppinut myös värienkäyttöä ja paljon muuta. Alussa olin hieman skeptinen valmennuskurssin suhteen, mutta Tehon valmennuskurssi on kyllä todella ollut kaiken rahan ja vaivan arvoinen.

Eveliina Saarentaus

Eveliinan ennakkotehtävät: ”Aloitin tekemään metropolian sisustusarkkitehtuurin ennakkotehtävää aika loppuvaiheilla. Olin saanut Aallon ennakkotehtävät tehtyä ja päätin hakea vielä Metropolian sisustusarkkitehtuurin, koska minulla jäi aikaa. Minulla oli aluksi jo aika valmis idea tehtävää varten ja sainkin sen tehtyä yhdellä kertaa. Lähdin liikkeelle siitä, että laitoin työhön voimakkaita värejä, isoja kontrasteja ja vähän rosoista lähikuvaa. Kun työ näytti omissa silmissä jo melkein valmiilta sain ahaa-elämyksen ja päätin lisätä vielä kuvaan laastarin, joka kuvasti mielestäni sitä, kuinka tälläinen pienikin haava lapsen jalassa voi olla valtava draama.

Fiilikset pääsykokeista ovat samalla jännittyneet, odottavat ja iloset. Pääsykokeita varten on treenattu Teholla melkein vuosi ja nyt pääsee vihdoin kokeilemaan sen viimeisen testin.

Ennen pääsykokeita aion vielä tehdä muutaman Tehon rästiin jääneen tehtävän. Olen myös ilmoittautunut Tehon Simulaatio-kurssille. Tehon kurssien kritiikkitilaisuuksissa olen alkanut hahmottamaan, millaisilla töillä saa hyvät pisteet ja mikä kuvassa vaikuttaa siihen. Ei välttämättä riitä, että on vain taitava tekijä, vaan täytyy miettiä esimerkiksi, miten asiat sommittelee työssä. Kursseilla olen myös kehittynyt paljon erilaisissa tekniikoissa.

 

Vielä kerran onnittelut ennakkotehtävien läpäisystä ja iso kiitos inspiroivien töiden esittelyistä! Tästä on todella hyvä jatkaa kohti Metropolian sisusturarkkitehtuurin etänä järjestettäviä pääsykokeita.

Huomaathan, että tänä vuonna Metropolian sisustusarkkitehtuurin pääsykokeet sisältävät esitehtävän, jonka viimeinen palautuspäivä on tiistaina 26.5.2020 klo.10. Esitehtävässä hakijoita on pyydetty tekemään itsestään maximissaan 1,5 minuutin esittelyvideo. Sisustusarkkitehtuurin pääsykoe järjestetään etänä 26.-27.5.2020. Super tsempit kaikille pääsykokeisiin valmistautumiseen! Tehon blogista pääset lukemaan pääopettajamme Sinin vinkit pääsykokeisiin valmistautumiseen. Kannattaa myös tsekata, millainen on hyvä pääsykoetyö.

-Enni

 


Mikäli haluat varmistaa oman osaamisesi tason, Teho-Opiston Intensiivi-kurssilla ehdit vielä kerrata pääsykokeissa vaadittavat taidot ja tekniikat yhdessä opettajiemme kanssa. Kehityt harppauksin, kun saat palautetta ja kehitysideoita harjoitustöihisi ammattillaisilta.

Ilmoittaudu nyt ennen kuin paikat loppuvat!

Tuoreimmat kirjoitukset

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter