Skip to content

Kitspiraatio – Ensimmäinen kotitehtävä

Ensimmäinen kotitehtävä – visuaalisen ilmeen suunnittelu

Jokaiseen kurssikertaan tehdään kaksi pääsykoetyyppistä kotitehtävää. Kun keväällä osallistuin Midi kurssille, en käyttänyt tehtävänannossa annettua 3 tuntia aikaa. Yleensä aikaa kului inspiraation etsimiseen ja aiheiden kehittelyyn, joten joskus tehtäviin meni jopa pari tuntia enemmän kuin tehtävänannon aikataulu. Lopputulos oli se, että tehtävien saadessa rakentavaa kritiikkiä tuntui aika hukkaan heitetyltä mitä olin yliaikaa käyttänyt. Ensimmäinen kerta kun tein tehtävän oikeassa aikarajassa oli pääsykoesimulaatiossa. Kiire tuli ja tehtävien laatu kärsivät ajanpuutteesta. On tärkeää oppia käyttämään tehtävänannossa annettua aikaa tehokkaasti.

Viikon teema – tussitekniikat

Tällä viikolla teemana ovat tussitekniikat. Tunnilla saimme tietoa millä tavalla eri tussit toimivat, eli Copic ja Pro Marker. Käytin tähän tehtävään Copic Ciao tusseja.

Tehtävänantona oli tehdä Helsinki Design Weekille uusi juliste ja visuaalinen ilme. Olin huojentunut siitä, että ensimmäinen kotitehtävä oli samantyyppinen kuin kotitehtävä keväältä. Tällä kertaa minulla oli jo hieman tietoa siitä, miten tehtävää kannattaa lähestyä. Tiesin että yksinkertaisetkin asiat toimivat, joten päätin tehdä simppelin pallokuvituksen. Tuntuu jännittävältä laittaa kuvat omasta työstä tänne blogiin, koska tunnilla ne käsitellään anonyymisti. Huomaan, että olen erittäin kriittinen ladatessa kuvat tänne kun tiedän että muut voivat nähdä että ne ovat minun tekemiäni… Osallistun valmennuskurssille oppiakseni lisää, joten on turhaa miettiä tässä vaiheessa että työt eivät ole täydellisiä! Katsotaan sitten parin kuukauden päästä miltä näyttää 🙂

Tehtävänannossa oli annettu 3 tuntia aikaa toteuttaa tehtävä. Mietin, ettei minun välttämättä tarvitse yhdeltä istumalta tehdä tehtävää valmiiksi. Jaoin ajan kolmeen työskentelykertaan. Laitoin munakellon soimaan tunnin päähän, ja havahduin tunnin kuluessa että halusin vielä suoraan jatkaa tekemistä.
Kun kello pirisi kahden tunnin merkkiin, olin yllättynyt siitä että olin saanut hyvin työstettyä tehtävää. Minulle tuli mieleen Midi kurssin ensimmäinen tehtävän, jonka olin tehnyt tehtävänannosta poiketen paperi väärinpäin. Luin siis huvin vuoksi tehtävänannon uudestaan, ja huomasin että tein taas saman virheen! Hahahah!

Kannattaa mokailla kotitehtäviä tehdessä – niin olet valmistautunut pääsykokeissa nopeisiin ratkaisuihin!

Mietin miten korjaan tilanteen. Ei huvittanut tehdä kaikkea uusiksi, joten päätin leikata ensimmäisestä paperista elementit irti. Mutta jotkut niistä ei tullut suoria, tai niiden sommittelu pystysuuntaiselle paperille ei toiminut. Ei auta muu kuin tehdä uudestaan joitakin elementtejä… Tämä osoittautuikin hyväksi asiaksi, koska minun pitää erityisesti harjoittaa perspektiivipiirtämistä ja ihmisten piirtämistä. Tässä vaiheessa päätin olla katsomatta kelloa, koska harjoitustahan tämä on. En halunnut stressata ajankäyttöä, vaan harjoitella lisää tekniikoita. Oli vaikeaa hahmottaa mitkä elementit kannattaa jättää työstä pois, jottei paperi olisi tukossa.  Jälkeenpäin ajateltuna matto edessä oli ehkä turha. Seuraavalla tunnilla tehtävistä saadaan kritiikki, josta kerron lisää seuraavassa postauksessa!

 
Kitty


 

Minkälaisilla töillä menestyt pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!Kitspriaatio – Monotypia

Monotypia – ainutkertainen vedos kuvasta Taidegrafiikka on kuvataidetta, jonka luomiseen käytetään erilaisia painotekniikoita. Monotypia on taidegrafiikkaa, jossa luodaan yksi ainutkertainen

Lue lisää »