Aihe: Tarinoita Teholta

Kitspiraatio – Esittely

Mahtavaa, että olet löytänyt tänne! Kitspiraatio on blogini osallistuessani Teho-opiston taidealojen valmennuskurssille. Nimeni on Kitty Norros ja olen syntynyt vuonna 1994.

Olen koulutukseltani kulttuurituottaja. Tykkään koulutuksestani koska se on erittäin monipuolinen ja olen saanut mahdollisuuksia olla mukana erilaisissa projekteissa. Olen lapsesta asti ollut luova ja idearikas, joten haen nyt taidealoille opiskelemaan jotta pääsisin vielä vahvemmin hyödyntämään luovuuttani. Kun kerroin luokkakaverilleni että olen hakemassa taidealoille, hän ilahtui puolestani ja oli varma että taidealoilla opiskelu sopisi minulle. Hän kertoi minun luovan puolen tulevan esille, vaikka olen opiskellut alaa jossa en itse ole luomassa vaan enemmänkin koordinoimassa luovia ihmisiä. Tämä piirre minussa nousee esiin esimerkiksi idearikkaudessani, esitelmieni värikkyydessä, innostuneisuuttani tekstien visuaalista puolta kohtaan ja tykkäyksistäni instagramissa.

En ollut lukion jälkeen osallistunut minkäänlaiseen taideopetukseen, joten viime keväänä päätin osallistua Teho-opiston valmennuskurssille. Hain viime vuonna visuaalisen viestinnän muotoiluun (graafinen suunnittelu), mutta en ennakkotehtävieni perusteella päässyt osallistumaan kokeen toiseen vaiheeseen.

Teho-opiston päätösjuhlissa juttelin opettajien Heinin ja Eevan kanssa kurssitöistäni. Havahduin keskustelumme aikana siihen, että olen nuoresta saakka ajatellut opettajan ammattia mutta vuosien saatossa annoin ajatuksen hiljentyä.  Keskustelumme jälkeen minulle selkeni, että minulle olisi loogista miettiä toista suuntautumista taidealojen parissa, nimittäin taidekasvatusta. Kun mietin omia vahvuuksiani jotka ovat mm. esiintyminen, halu tutustua uusiin ihmisiin, järjestelmällisyys, innostuneisuus ja palava tahto oppia uusia asioita niin taidekasvatus on profiiliini erittäin sopiva. Taidekasvatus ei sisällä vain koulumaailmassa olevaa opetusta, joten mahdollisuudet ammatissa ovat laajat. (Mutta tätä on toki turha miettiä nyt, koska pääsykokeet ovat seuraava etappi, ja voi olla että tässä menee pari hakukertaa ennen opiskelupaikan saamista )

Olen erittäin innoissani siitä, että sain tilaisuuden osallistua uudestaan valmennuskurssille. Piirtämisen lisäksi pääsen myös harjoittamaan kirjoitustaitojani Kitspiraation parissa! Blogini sisältö muokkautuu kirjoittaessa, painopiste on omissa kokemuksissani valmennuskurssiin osallistumisesta.

Tervetuloa!

Kitty

 

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

MY DAY - Elsa Karvanen, Arkkitehtiopiskelija, Aalto-Yliopisto