Skip to content

Kitspiraatio – Kokemuksia valmennuskurssille osallistumisesta

Valmennuskurssille osallistuminen on oiva tapa oppia

Hakiessani viime vuonna ensimmäistä kertaa taidealoille havahduin siihen, etten lukion jälkeen ollut osallistunut minkäänlaiseen taideopetukseen. Ennen kurssille osallistumista minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä, minkälaisia töitä sisäänpääsyyn mahdollistamiseksi vaaditaan. En ollut myöskään nähnyt muiden pyrkijöiden töitä. Toki minulla oli mielikuva siitä mitä luulin vaadittavan, mutta tulin siihen tulokseen että minun kannattaa osallistua valmennuskurssille. Olen erittäin iloinen siitä, että uskalsin tarttua toimeen ja ilmoittautua kurssille.

Osallistuin keväällä Teho-opiston Midi kurssille, ja kirjoitin Facebookiin arvostelun seuraavan tekstin saattamana;

”Teho-opistolla on osaavat opettajat ja kannustava ilmapiiri. Midi kurssilla saa teoreettista tietoa kuvien rakentamisesta sekä käytännön kokemusta pääsykoetehtävistä kotitehtävien muodossa. Kurssin rakenne kannustaa oppilaita aktiivisesti tekemään omia töitä, ja työskentelyyn muodostuu rutiineja jotka ovat hyödyllisiä pääsykokeissa. Opettajat antavat ohjeistuksia siitä, miten voit työstää työtäsi kiinnostavammaksi ja paremmaksi työksi joka erottuu massasta. Töitä verrataan myös kurssitovereiden keskuudessa toisiinsa, joka on todella hyödyllistä verrattuna siihen että yksin valmistautuu pääsykokeisiin, ja ei näe millä tavalla muut ajattelevat tehtävänantoja. Näin vältät myös pahimmat sudenkuopat. Kurssilla tähtäimessä on opiskelupaikan saaminen, mutta vaikkei saisi haluamaansa opiskelupaikkaa, kurssi antaa valmiudet työstää omaa osaamistaan oikeaan suuntaan. On mukavaa tavata ihmisiä jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista ja joilla on myös kiinnostusta hakea opiskelemaan luovia aloja.”

 
Kirjoitin siis rehellisen arvosteluni ennen kuin tämä blogi oli pystytetty.

Valmennuskurssin hyödyt

Minusta on hyvä osallistua valmennuskurssille koska se on tapa maksimoida oma oppiminen. Valmennuskurssi antaa myös tilaisuuden huomata missä osa-alueissa sinulla on parantamisen varaa. Huomasin valmennuskurssilla että minun tarvitsee kehittää taitojani  perspektiivin piirtämisen parissa, ihmisten mittasuhteeissa ja abstraktissa ajattelutavassa.
En ollut ennen kurssia tiennyt minkälaisia tehtävänantoja kokeissa voi tulla vastaan. Kurssilla pääsee tutustumaan erilaisiin tehtävänantoihin, piirtotehtävistä rakenelmiin. Tämän lisäksi kurssilla saa tietoa siitä,  mitä tehtävänannoilla haetaan. Tehtävänannossa lukee mihin työssäsi kannattaa panostaa, ja on tärkeää kiinnittää pieniin yksityiskohtiin huomiota. Ensimmäisessä kotitehtävässä viimevuonna minulla on paperi väärään suuntaan, tällaisten pienten virheiden takia kokeissa pisteet laskevat huomattavasti.
Joka viikolla on kaksi kotitehtävää, jotk ovat pääsykoetyyppisiä tehtäviä. Tämä antaa rutiineja pääsykokeiden tekemiseen. Kotitehtävät otetaan mukaan seuraavalle tunnille ja omista töistä saa palautetta ja työt pisteytetään keskenään. Toimintatapa on sama kuin pääsykokeissa eli oman työ pisteytys on sidottu siihen, miltä muiden työt näyttävät.
Teknisten valmiuksien lisäksi valmennuskurssille on mukavaa osallistua koska se on mukavaa ajanvietettä. Taideopetukseen osallistuminen antaa tilaisuuden havahtua siihen, onko taideopiskelu mieluisaa puuhaa. Valmennuskurssilla pääsee tutustumaan ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita taiteesta. Teho-opistolla järjestetään juhlia jossa kurssilaiset pääsevät tutustumaan toisiinsa, ja kukapa ei juhlimisesta tykkäisi!
Olen rehellinen joten voin myös kertoa sen, että kurssiin osallistuminen ei ollut vain ruusuilla tanssimista. Omien tehtävien kritiikit tuntuivat pahalta, koska harmikseni melkein joka kurssikerralla työni olivat huonoiten pisteiden kohdalla.  Tuntui pahalta kun omat työni saivat negatiivista kritiikkiä niiden sommitelmista, ideoista tai toteutuksesta. Mutta tämä ei kerro mitään opetuksen laadusta, vaan omien taitojeni kehittymisestä. Joten nyt on aika harjoittaa taitojani lisää!
 
Kitty


 

Kitspriaatio – Monotypia

Monotypia – ainutkertainen vedos kuvasta Taidegrafiikka on kuvataidetta, jonka luomiseen käytetään erilaisia painotekniikoita. Monotypia on taidegrafiikkaa, jossa luodaan yksi ainutkertainen

Lue lisää »