Aihe: Tarinoita Teholta

Tunnelman luominen vuodenajan kautta

Tein aikaisemmin postauksen syksyisetä maisemasta, ja vuodenaikojen vaihtuessa on nyt talvisen maiseman vuoro. Talvi oli lapsena suosikkivuodenaikani. Syntymäpäiväni on helmikuussa joten lapsena odotin innolla lumen tuloa koska se tarkoitti sitä, että juhlapäiväni oli kohta jo ovella! Minusta luminen maisema on aivan ihastuttavan kaunis.  Havahdun kauniisiin hetkiin ja mukaviin lämpötiloihin, pirteä -3 astetta ja auringon pilkahdus tuntuu raikkaalta oikealla vaatetuksella.

Teholla puhutaan paljon kuvien rakentamisesta ja siitä, että kuvaan kannattaa luoda omanlaisensa tunnelma. Tunnelma voi olla esimerkiksi vuodenaika, päivänaika tai jokin tunnetila kuten levoton.

Otin puhelimen mukaan ja otin paljon valokuvia kävelyretkelläni. Kuvia ottamalla sain paljon erilaisia referenssikuvia käyttööni. En ole vielä ehtinyt tehdä valokuvista teoksia, mutta parin viikon päästä Teholla on taukoviikko joten ehkä ehtisin silloin käyttää aikaani talvimaisemien ja perspektiivin harjoittamiseen!

Havaintoja talvisesta maisemasta

Kävellessäni huomasin erittäin hienon meren luoman surrealistisen maiseman. Vene oli jäätynyt kiinni mereen.  Erityisesti jäätyneessä meressä näkyi kauniista ilta-auringon hohto. Vaikka mielestäni kuvan aihe on todella hieno teokseen, niin olisi erityisen tärkeää että teoksessa saa esille että vene on jäätynyt kiinni mereen. Muutoin kuvassa mietityttäisi sen peilityyni vesi, joka ei vuorostaan ole niin realistinen teoksessa.

Taivas loistaa vaaleanpunaisena. Usein unohdan sen, että meri ei ole sininen vaan se on taivaan värinen. Tämä näkyy hienosti jäätyneessä meressä.

Muita kiinnostavia aiheita ja sommitelmia löysin murtuneesta jäästä. Jäähän muodostui aivan mahtava abstraktin oloinen muoto, jota voisi myös hyvin käyttää erilaisissa kuoseissa.Otin kuvia vähän erilaisista kohdista jotta pääsisin harjoittelemaan kuvien dynaamisten sommitelmien tekemistä. Kuvassa olevat poijut luovat kuvaan rytmiä ja perspektiivin tuntua.

 

Pienen väriskaalan käyttäminen ja kuvan kiinnostava rajaus

Yhden tehovärien kanssa luo erittäin vetovoimaisia kuvia. Löysin luontaisen värimaailman tehovärin kanssa, kun pelastusrenkaan oranssi väri oikein loistaa lunta ja harmaata taivasta vasten. Teholla puhutaan usein siitä, että kuvia kannattaa rajata tehokkaasti. On hyvä jos luo kuvaan tunteen siitä, että maailma jatkuu vaikka kuva onkin rajattu.  Otin kuvia eri kuvakulmista nähdäkseni miten kuvaan saa kiinnostavan rajauksen.

Kuvia rajaamalla eri kohteet nousee esiin. Ensimmäisen kuvan rajaus ei minusta tuo mitään tiettyä kohdetta esille. Keskimmäisessä kuvassa fokus on pelastusrenkaassa. Viimeisessä kuvassa kuvan aihe on vahvasti rakennuksissa ja perspektiivissä.

Kitty

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Ennakkotehtävät