Aihe: Tarinoita Teholta

Taidenäyttelyissä käynti on mukavaa ajanvietettä

Helsingissä on paljon ilmaista sekä maksullista tekemistä! Taiteen parissa voi käydä eri gallerioissa, museoissa,katsomassa pop-up teoksia ja löytää arvaamattomista paikoista katutaitedetta. Käyn usein katsomassa näyttelyitä, ja ne ovat myös kiva paikka ottaa selfieitä haha!

Jos taidenäyttelyissä käynti kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti hankkia museokortti! Se on todella kätevä ja ei tule paineita siitä, että jokaista taulua pitää katsoa tarpeeksi pitkään jotta käyntimaksun. Museoissa voi käydä ihan vain piipahtamassa bussia odotellessa. Jos ei näyttely ollut omasta mielestä hieno, niin sieltä voi lähteä kun huvittaa!

Näyttelyissä käyminen myös antaa inspiraatiota omien töiden tekemiseen. Pääset myös näkemään mitä on tällä hetkellä trendeissä, joka voi olla pääsykokeissa erittäin hyödyllinen tieto.

Näyttelykierros

Ateneumin taidemuseolla on tällä hetkellä ”Ankallisgalleria” näyttely kansallisaarteidemme seassa.  Tunnetuista teoksista esimerkiksi Ferdinand von Wrightin Taistelevat metsot on tehty uusi versio Aku Ankan ja kumppanien kanssa.

Kuva näyttelystä. Kuva ei ole aivan suorassa, koska otin kuvan salaa kun en ollut varma saako teoksia kuvata.

Minusta oli hienoa, että Ankkateokset eivät olleet yhdessä omassa huoneeseensa, vaan ne oli ripoteltu toisten teosten sekaan. Tämä hauska lisäys näyttelyyn lisää kiinnostusta monelle mennä katsomaan näyttelyä kokonaisuudessaan! Kuuntelin myös raitiovaunussa, kun nuori poika ja tuntematon täti juttelivat. Poika kertoi todella ylpeänä siitä, että hän oli käynyt näyttelyssä ja kaiken lisäksi hänen äitinsä oli alkanut tilaamaan Ankkalehteä. Tämä oli mielestäni erittäin hellyttävä kohtaaminen. Lasten kanssa taide on myös erinomainen keskusteluaihe, koska se ei tarvitse sanoja ja kieltä katsojalta.

Jos museoiden pääsymaksu ei käy budjettiisi, niin taidetta pääsee ilmaiseksi katsomaan esimerkiksi eri gallerioissa. Helsingissä on erittäin iso tarjonta maksutonta taiteen ihasteluun.

Jatkoin kierrostani katsomaan Alvar Gulicshen  ”GNARS / Gullicshen – Nyqvist Art Systems veistoksia” näyttelyä Galleria Heinossa. Gullicshenin teokset ovat värikkäitä ja niissä on perspektiivin tuntua.

 Teoksessa on erittäin aito tilantuntu ja jännä perspektiivi. Valonlähde näyttää tulevan toisesta tilasta, ja se on saatu aikaiseksi valoa ja varjoja käyttäen. Etualalla oleva alue on tummempi kuin sen vieressä oleva aukko.

 

Taidegraafikoiden galleria G12

Taidegraafikoiden galleriassa G12 on myynnissä teoksia eri taiteilijoilta. 

Jos ystäväsi on juuri muuttanut uuteen asuntoon, tee vaikutus antamalla hänelle taideteos! Usein olemme tottuneita siihen, että ostamme jonkun massatuotteen halvimmasta kaupasta. Taide on hieno lahja koska se pitkäkestoinen ilonlähde saajalle! Joulun aikaan järjestetään myös monenlaisia taidemyyjäisiä.

Julistetaidetta

Julistetaiteesta on ollut paljon keskustelua viimevuosien aikana. Julisteista löytyy helmiä jotka ovat taidoikkaita taideteoksia. Näitä julisteita ei kuitenkaan huomaa samalla tavalla, kuin jos ne olisivat seinällä taidegalleriassa. Usein julisteiden tekijät ovat taiteilijoita jotka toteuttavat omaa visiotaan ja taiteellista ilmaisuaan.

Kitty

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter