Skip to content

Kitspiraatio – Onnistumisia kotitehtävien parissa

Ensimmäiset viiden pisteen kotitehtäväni


Whatsapp keskustelu siskoni kanssa tunnin aikana
Nyt se tapahtui!
Vihdoin ja viimein tuskaiset treenisessiot tuottivat tulosta! Osallistuessani keväällä Midi-kurssille työni olivat lähestulkoon joka kerta ryhmän alimmissa pistemäärissä. Mutta, tällä viikolla molemmat työni olivat parhaimmistossa! Olen mielettömän ylpeä töistäni! Tämä tuntui vielä hienommalta koska tiedän tunteen, kun omat työt eivät vastaa tehtävänantoa.
Toki tehtävien numerot ei kerro siitä, onko työ huono vai ei. Pisteytyksissä katsotaan miten hyvin kyseinen työ vastaa tehtävänantoa ja millä tavalla se vertautuu muihin töihin. Tehtävät pelasivat vahvuuksiini eli värien käyttöön ja puuvärit tekniikkana. Tämä ei tarkoita sitä, että saan loppukurssista yhtäkään vitosta. Minulla on vielä paljon harjoiteltavaa, joten iloitsen näistä töistä ja jatkan treenaamista!

Ensimmäinen tehtävä – uusi olento

Joka viikko saamme kaksi kotitehtävää jotka pitää tehdä tietyn aikarajan sisällä. Tämän työn tehtävänannossa oli aikarajana 3 tuntia työskentelyaikaa.  Tehtävänannossa luki, että kuvan pitää sisältää kaksi osaa. Yhdessä osassa otus pitää piirtää sen omassa elinympäristössä ja toisessa lähikuva olennosta jossa näkyy sen piirteet.

Skissailua ja työn ensimmäiset vaiheet
Lumouduin heti ajatuksiini ja minulle tuli lähes heti ajatus olennosta jolla olisi jalokiviä selässään. Lähestyin olentoa myyrä-kilpikonna-ametistimonsteri-hybridinä.

Mineraalikärsäkäs Numnum
Opettajille tuli heti erilasia tulkintoja siitä, mitä olento tekee. Opettajat miettivät olennon syövän mustaa kiveä luolan seinämillä ja se kasvattaa kiteitä selkäänsä kivimassasta. Kärsä voisi toimia eräänlaisena timanttisoinnin elimenä. Opettajien mielestä otuksessa on hienoja kontrasteja, sen selkä on erittäin yksityiskohtainen ja kaunis kun otuksen keho on jopa mitäänsanomaton. Kuvien välissä on myös yhteyttä, pikkukuva tuo uutta tietoa otuksesta. Väritys on ilmaisullinen ja erityisesti timnattien kontrastit ovat onnistuneita.
Olen itse tyytyväinen työhön. Olin pohtinut tarkkaan mitä eläin tekee ja pikkukuvasta näkee sen elinympäristöä. Alun perin minulla oli idea siitä, että olento ei suinkaan yksin asusta kiven sisällä vaan sen lajitoverit ovat piiloutuneet kiveen.
 

Toinen tehtävä – huvipuisto

Toisena tehtävänä meidän piti tehdä huvipuisto. Tehtävä oli kaksiosainen- Yksi kuvista piti tehdä pystyviistosta katsottuna valkoiselle paperille. Ensimmäinen kuvista näyttää miten huvipuistotyöntekijät pystyttävät aluetta. Toinen kuva näyttää miltä valokarnevaalit näyttävät yöllä. Toinen kuva piti tehdä mustalle paperille lattiatasosta katsottuna. Tehtävänannossa saimme aikaa 4 tuntia työskentelyyn.

Skissailua
 

Kävin ostamassa uudet värikynät ensimmäisen kotitehtävän (eläin) jälkeen, koska huomasin että alkuperäisissä kynissäni ei ole paljon pigmenttiä joten niistä on vaikeaa saada väriä irtoamaan. Käytin huvipuistotyössä Derwent Inktense kyniä, suosittelen lämpimästi!
Leikkasin hahmot toisesta mustasta paperista ja liimasin ne työhön. Syy tähän oli lähinnä se että halusin harjoitella ihmisten tekemistä. Minusta oli hyvä idea kokeilla niiden piirtämistä ennen niiden laittamista työhöni. Opettajien mielestä tämä oli varsin toimiva tekniikka, koska hahmot pomppaavat enemmän kuvasta kun niillä on pienet omat varjot. Kiinnitin huomiota työskennellessäni siihen, miten ihmiset valaistuvat kojujen ikkunoista.

Yökuva. “Punamekkoinen nainen ja ilmapallo”.
Olen erittäin tyytyväinen työhön. Kuva pääsee enemmän oikeuksiinsa luonnossa kuin näin skannattuna. Opettajien mielestä kuvassa oli hienosti saatu valonpilkkuja esille. Ihmiset ovat todella onnistuneet (mistä olen todella iloinen!! jännitin niiden tekemistä koska minulla on vielä paljon harjoituksen tarvetta niiden parissa). Perspektiivi on onnistunut (mistä olen todella iloinen!! olen harjoitellut sen parissa paljon ). Ilmapallo vasemmassa yläkulmassa oli opettajien mielestä upea (mistä olen todella iloinen!! huomasin kun keksin idean että siitä tulee varsin toimiva kokonaisuuden kannalta).  Musta paperin käyttö toi paljon työhön ja siinä on heti epätavallisempi tunnelma, kuin jos siinä olisi käytetty valkoista paperia.

Päiväkuva
Yhteispistein työ nousi vitoseen. Päiväkuva ei ollut opettajien mielestä samantasoinen yökuvan kanssa. Työn voimakas värinkäyttö nosti kuvakokonaisuutta ylöspäin.  Opettajien mielestä väritekniikka on hyvä, siinä on hyvin puuvärien akvarelliominaisuutta niin, että se tuo lisää kuvaan mutta se ei ole liian sekava. Värivalinnat ovat tavanomaiset joten kuvaan olisi tullut lisäpotkua jos esimerkiksi taivas olisi ollut erivärinen. Tämä toi minulle hyvin paljon ajatuksia, koska en tosiaan ollut yhtään miettinyt että kuvassa voisi olla jokin tietty vuodenaika tai vaikka vesisade. En kysynyt opettajien mielipiteitä valkoisiin ihmishahmoista, olen itse tyytyväinen vasemmassa alakulmassa olevaan hahmoon mutta muut ehkä kaipaisi lisätyöstöä.

Muiden töiden nähdessä oppii paljon

Tunnilla pääsee näkemään muiden töitä. Tämä on erittäin opettavaa, koska silloin voi saada inspiraatiota omiin töihinsä. Muiden töiden näkeminen myös harjoittaa kuvien sommitelman näkemistä yms.
Havahduin muiden töiden nähdessäni siihen, että huvipuistokuvasta olisi voinut tehdä rajatun näkymän. Esimerkiksi päiväkuvassa minulla oli vaikeuksia keksiä mitä laitan karusellin viereen, tämän olisi voinut ratkaista vaikka rajaamalla näkymä toisin päin, että katsomme karusellin takaa kojuja. Muiden töistä tuli hienoja ideoita.
Puuvärikynillä ovat minusta erittäin mukava työskennellä. Kannattaa panostaa hyvälaatuisiin kyniin, koska sillä säästää aikaa sekä hermoja kun pääsykokeissa pitää nopeasti saada aikasieksi näyttävä työ!
 
Kitty


 

Minkälaisilla töillä menestyt pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!Kitspriaatio – Monotypia

Monotypia – ainutkertainen vedos kuvasta Taidegrafiikka on kuvataidetta, jonka luomiseen käytetään erilaisia painotekniikoita. Monotypia on taidegrafiikkaa, jossa luodaan yksi ainutkertainen

Lue lisää »