Aihe: Ajankohtaista, Vinkit

Kööpenhaminaa ei turhaan tunneta modernista arkkitehtuuristaan! Kööpenhaminan kanaalien varrelta ja meren rannoilta löytyy monen huippuarkkitehdin suunnittelemia arkkitehtonisia helmiä – tämän listan rinnalla kalpenee monet muut kaupungit.

Arkkitehtuurista kiinnostunut voi Kööpenhaminassa löytää Norman FosterinZaha HadidinJean Nouvelin ja Daniel Libeskindin luomuksia – unohtamatta tietenkään Tanskan oman supertähden, Bjarke Ingels Groupin (BIG) rakennuksia, joita löytyykin sitten useita upeita!

BIG:n rakennus Kööpenhaminan keskustassa

VM-housesMountain Dwellings ja 8-house, jonka avajaisissa olin 2010, ja josta löytyy hienoja Youtube-pätkiä, sijaitsevat kaikki lähellä toisiaan ja ovat BIG:in kuuluisimpia asuintalosuunnitelmia. Eläintarhasta löytyy Fosterin upea Elephant House. Zaha Hadid on taas suunnitellut Odrupgardiin upean museolaajennuksen. Ihan keskustasta löytyy Jean Nouvelin suunnittelema konserttitalo ja Daniel Libeskindin suunnitelemia ovat sekä Juutalaismuseo  että Örestadin uusi kaupunginosa Kööpenhamina–X. Lisäksi keskustasta löytyy OMA arkkitehtien Tanskalaisen arkkitehtuurin keskus, sekä aivan upea maamerkki, Bella Sky Hotel

E-architect on listannut vielä laajemmin Kööpenhaminan kiinnostavat arkkitehtuurikohteet ja linkeistä pääsee tutustumaan myös niiden suunnittelijoista kirjoitettuihin artikkeleihin. Miten ihastuttava Kööpenhamina!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Työskentelyä väreilläAalto yliopiston nimesta nousi kohu