Aihe: Tarinoita Teholta

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? – Kokemukseni Teho-opistosta

Vuosi sitten päätin alkaa tavoittelemaan omia unelmiani. Olin päättänyt hakea arkkitehdiksi seuraavan kevään yhteishaussa, mutta tiesin, että en selviäisi hakuprosessista omin avuin. Halusin tukea, turvaa ja suunnan näyttäjää harjoitteluprosessini tueksi, sillä päätin laittaa kaikkeni peliin. Muistan, kuinka vietin lukuisia päiviä vain miettien, että miten pääsen unelmieni kouluun. Etsin valmennuskurssivaihtoehtoja, mutta luoville aloille löytyi vain muutama yritys, jotka tarjosivat valmennusta. Yksi vaihtoehto jäi kuitenkin mieleen, Teho-opisto. Teho-opisto kuulosti aluksi liian hyvältä ollakseen totta ja muistan, kuinka yritin etsiä kokemuksia kyseisestä kurssista netistä. Tämän vuoksi haluan kirjoittaa tämän postauksen, että te muut Teho-opistoa pohtivat löytäisitte rehellisen kokemuksen sen tarjoamasta maxi-kurssista!

Asuin vielä vuosi sitten Oulussa ja Teho-opistossa oli yksi vika. Se sijaitsisi Helsingissä ja minä Oulussa. Ajatus tuntui alkuun mahdottomalta, kunnes löysin etäkurssin mahdollisuuden. Laitoin viestiä Tehon perustajalle Sinille, sain vastauksen aina ällistyttävän nopeasti ja pikku hiljaa välimatkakaan ei tuntunut olevan ongelma. Teho-opisto järjestää siis myös etäkursseja, joita voi toteuttaa missä päin maailmaa tahansa. Järjestelin asiani ja räätälöitiin kurssi juuri minun toiveiden mukaisesti, syksy etäkurssilla Oulussa ja kevät Helsingissä paikan päällä. Tuo olikin varmasti elämäni paras päätös, en olisi nyt opiskelemassa ilman Tehoa!

Alkusyksystä en kyennyt antamaan kaikkeani harjoittelulle, tein fyysisesti raskasta vuorotyötä täysipäiväisesti ja vapaa-aikaa oli todella vähän. Päätinkin jättää työt sikseen ja keskittyä pääsykokeisiin. Tammikuussa pakkasin välttämättömimmät tavarani ja vaihdoin osoitteeni Helsinkiin. Päiväni koostuivat lähinnä pääsykoeharjoittelusta ja matikan laskemisesta eikä kertaakaan ollut hetkeä, etten olisi tiennyt mitä tehdä seuraavaksi.

Teho-opiston tehtävät olivat mielenkiintoisia, hauskoja ja inspiroivia. Joskus hakattiin päätä seinään tehtävänantojen kanssa koko ryhmän voimin, mutta usein myös nautittiin onnistumisen tunteesta ja vietettiin yhdessä iltaa Tehon ihanissa tiloissa aivan Helsingin keskustassa. Kaksi pääsykoetyyppistä tehtävää per viikko oli juuri sopiva tahti ja aikarajoista oli hyvä oppia pitämään kiinni. Pääsykokeissa aika ei loppunut kertaakaan kesken, sillä ajankäyttöä oli harjoiteltu niin paljon. Tunneilla saatiin aina kritiikkiä töistämme kaikkien muiden kuullen, se tuntui aluksi todella jännittävältä ja muistan kuinka ensimmäinen palautus paikan päällä tammikuussa jännitti aivan kauheasti! Kritiikkitilanteisiin kuitenkin tottui nopesti, kritiikiltä kun ei voi välttyä työelämässäkään.

Meidän ryhmässä oli mielettömän lahjakkaita tekijöitä enkä aluksi kokenut kuuluvani heidän joukkoon. Olen ollut luova ja rakastanut mm. piirtämistä koko pienen elämäni, mutta opin kunnolla vasta Teholla saamaan ideani paperille. Kehityskäyräni oli hyvä, aluksi sain muutaman 2:sen mutta loppua kohden arvosanat kehittyivät huimasti! Tiedän, että tein kaikkeni, mutta tällä kertaa se ei riittänyt unelmieni opiskelupaikkaan. Teho-opistolta yli 70% pääsee haluamaansa opiskelupaikkaan, aivan huikea luku! Vaikka viime keväänä unelmien opiskelupaikka ei vielä avautunutkaan, en aio lannistua, vaan päinvastoin! Jokainen pääsee loppujen lopuksi sinne minne kuuluu, monet onnekkaat hieman suorempaa tietä ja joillain matka voi kestää hieman kauemmin. Lopputulos on kuitenkin aina kaiken sen vaivan arvoinen.

Suosittelen kaiken kaikkiaan Tehoa jokaiselle täysin sydämin. Opettajien tuki, kritiikki, ihanat uudet ystävät ja mikä tärkeintä, kehittyminen kohti unelmien ammattia muodostavat kokonaisuuden, jota ei kannata sivuuttaa. Toivottavasti nähdään Teholla ♥︎

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Pinjafin - matkalla arkkitehdiksi