Skip to content

Kuviksen valinnaisia kursseja 0 kpl – kannattaako hakea silti arkkitehdiksi?

Alun perin minusta piti tulla jotain ihan muuta kuin arkkitehti, ja itseasiassa tulikin, mutta nyt olen polulla kohti unelma-ammattini opiskelupaikan tavoittelua. Arkkitehtuurin piirustus- ja suunnittelukokeissa testataan pyrkijöiden ideointikykyä sekä visuaalisen esittämisen lahjoja. 

Viime viikon kurssitehtävä, jossa tehtävänä oli luoda kolmen kuvan sarja sotkusta siistiin tilaan.

Yläasteella kävin yhden kuviksen valinnaisen kurssin, lukiossa en yhtään. Jos olisin silloin tiennyt hakevani arkkitehtuuria opiskelemaan, olisin valinnut näitä kursseja enemmän. Pohdinkin viime kesänä, onko minulla mitään realistisia mahdollisuuksia sisäänpääsyyn. Sitten löysin Teho-Opiston ja tilastot vakuuttivat minut siitä, että kurssilla olisin ammattitaitoisessa opetuksessa. Kun kurssi alkoi, ilahduin siitä, miten heti ensimmäisellä luennolla kerrottiin valööreista, vastaväreistä yms. Aloin oppia teoriaa, jota en muista koulussa pakollisilla kuviksen tunneilla oppineeni. On ihana tehdä kurssitöitä miettien teoriaa taustalla; siitä voi nimittäin ammentaa paljon. Maxi- ja Midi-kursseilla saa varmasti riittävät tiedolliset eväät pääsykokeiden piirustus- ja suunnittelupäiviä varten – ei siis haittaa, vaikkei koulussa olisikaan kuvista valinnaisena aineena opiskellut. Jos vähemmällä taiteilutaustalla on valmis treenaamaan itse paljon, uskon aidosti, että on oikein hyvät mahdollisuudet napata opiskelupaikka luovilta aloilta Tehon kurssin jälkeen. Haluaisin rohkaista heittämään “ei musta oo” -ajatukset romukoppaan (lue Heinin hyvä blogipostaus aiheesta täältä) ja kurkoittelemaan tavoitteita kohti. 

Iina C.

Erotu joukosta ja kasvata itsevarmuuttasi!


Tuntuuko jokin tekniikka vielä vieraalta tai mietitkö miten erottua suuresta hakijajoukosta? Ei hätää! Kuka vain voi saada unelmiensa opiskelupaikan kunhan on valmis tekemään töitä sen eteen!

Tule mukaan Tehon kursseille, löydä omat vahvuutesi ja kasvata itsevarmuuttasi! Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Aloita matka kohti unelmiesi opiskelupaikkaa jo tänään!