Aihe: Veeran blogi

Tänään meinasi iskeä pieni paniikin poikanen, kun tajusin, että ennakkotehtävien deadline lähestyy, enkä ole vieläkään tehnyt edes kunnon suunnittelua tai luonnoksia. Tuntuu, että mulla on ollut niin kiire muuttojuttujen, töiden ja Tehon kotitehtävien kanssa, että aika helmikuun alusta on kulunut ihan hujauksessa. Nyt kuitenkin päätin tarttua kynään ja vihkoon ja laittaa muutamia ajatuksia ylös.

Luonnostelua ja ideointia kevään 2016 arkkitehtuurin ennakkotehtäviä varten - ötökkäravintola

Pyörittelin mielessäni paria eri muotoa omaan hyönteisravintolaani (joka on siis tämän vuoden Arkkitehtuurin ennakkotehtävien aihe), enkä vieläkään ole ihan tyytyväinen tähän viimeisimpään ratkaisuun. Tulitikkuaskejakaan en ole saanut aikaiseksi ostaa vielä, mutta kunhan saan ne hankittua niin suunnittelustakin tulee varmasti helpompaa. Askit ovat materiaalina kuitenkin ainakin itselleni vähän tuntemattomampi (samoin kuin viime vuonna sokeripalat…) joten tuntuu turvallisemmalta aloittaa ihan kokeilemalla, että millaisia rakennelmia niistä on edes mahdollista tehdä. Kuten luonnoksista näkyy, niin jotenkin eniten olisin taipumassa kennomaiseen muotoon, mutta saa nähdä onnistuuko miten käytännössä!

Kun pääsin tänään luonnostelun makuun, niin päätin samalla myös vähän ideoida tehtävään kuuluvaa mielikuvitushyönteistä. Googlettelin vähän erilaisia hyönteisiä, jos niistä saisi jonkinlaisia ideoita ja luonnostelin tuollaisen koppakuoriaisen ja sudenkorennon risteytyksen :D. Ei ehkä mikään maailman omaperäisin idea, mutta tätäkin onneksi ehtii vielä hioa… Jotenkin hankalaa keksiä ihan kokonaan uusi laji ja varsinkin hyönteisen nimi ”viisisiipinen pohjolanyöviilettäjä” tuottaa mulle päänvaivaa. Onneksi missään tehtävässä nuo ötökät ei kuitenkaan ole ihan pääosassa. Muuten ötököiden piirteleminen oli kyllä hauskaa puuhaa, sellaista pientä piiperrystä.

Luonnostelua ja ideointia kevään 2016 arkkitehtuurin ennakkotehtäviä varten - ötökkäravintola

Ajatukset muista tehtävistä ovat edelleen suht. positiiviset. Ainoastaan harmittaa, että tehtävä 3 (Piirrä kuva, jossa on hyönteisravintola, jonka sisällä olevat valot hohtavat houkuttelevasti elokuisessa yössä) pitää toteuttaa mustavalkoisena! Jotenkin omasta mielestäni tunnelmaa olisi saanut kuvattua paljon paremmin värillisessä työssä ja itselläni oli suunnitelmana toteuttaa työ vesivärein, kunnes tajusin lukea tehtävänannon uudemman kerran. Nyt arvon vähän, että millä tekniikalla tekisin nuo kaksi piirrustustehtävää, mutta luultavasti päädyn jonkinlaiseen sekatekniikkaan. Saapa nähdä! 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Muutto berliiniin!Miksi arkkitehtuuri alana kiinnostaa?