Aihe: Vinkit

Moni arkkitehdin tai muotoilijan ammatista haaveileva hakee suomalaisiin kouluihin, mutta joka vuosi joukossa on myös ulkomaille halajavia. Muotoilun ja arkkitehtuurin opintoja on tarjolla lukuisissa laadukkaissa yliopistoissa ympäri maailmaa. Teholla hakuun vaadittavan portfolion koonneista opiskelijoista jokainen on päässyt sisään johonkin hakemistaan yliopistoista!

Opiskelu ulkomailla tarjoaa loistavan tilaisuuden kasvattaa verkostoja ja nähdä maailmaa

Laura Rosenberg istui neljä vuotta sitten Tehon Maxi-kurssilla ja mietti tulevaisuuttaan. Ammattivalinta taiteen ja muotoilun parista oli selkeä, mutta hakuprosessit Suomen kouluihin tuntuivat pitkiltä ja turhauttavilta.

”Moni tuttava haki sinnikkäästi neljäkin vuotta putkeen ja lopulta pääsikin haluamaansa kouluun. Itse ajattelin, että neljän vuoden kuluttua haluan olla jo valmistunut enkä edelleen keskellä hakuruljanssia. ”

Ratkaisu löytyi ulkomailta. Uusien kokemuksien ja itsensä haastamisen nälkä sekä toivo kansainvälisistä työmahdollisuuksista saivat Lauran selvittelemään tietoa ulkomaalaisista muotoilualojen kouluista.

Opiskelu ulkomailla tarjoaa loistavan tilaisuuden kasvattaa verkostoja ja nähdä maailmaa

”Minulla ei ollut mitään taustaa ulkomailla oleskelusta tai sen kummempia tietoa aiheesta, joten juttelin Sinin kanssa paljon ja sainkin tosi hyvää infoa häneltä hakuprosessista ja eri kouluista. Tehon kurssilla teimme paljon erilaisia töitä, ja lopulta koostinkin haussa vaadittavan portfolion melkein kokonaan niistä.”

Italia-rakkaus ohjasi taiteesta ja muodista kiinnostuneen Lauran hakemaan Milanolaiseen Instituto European Design -kouluun. Sähköisen haun ja portfolion lähettämisen jälkeen Laura osallistui vielä skype-haastatteluun koulun hakulautakunnan kanssa. Toukokuussa 2012 tuli tieto opiskelupaikasta. Kolmen vuoden tiiviiden opintojen jälkeen Laura viimeistelee tutkintoaan ja valmistuu tänä kesänä sisustusarkkitehdiksi.

”Ulkomaille lähtö on antanut minulle rohkeutta. Nyt tuntuu, että koko maailma ja sen työmahdollisuudet ovat avoinna. Tänne lähtöä en ole katunut hetkeäkään!”

Opiskelu ulkomailla tarjoaa loistavan tilaisuuden kasvattaa verkostoja ja nähdä maailmaa

 

Kuvat: Laura Rosenberg

Ulkomaille opiskelemaan

Ulkomaisten taidekorkeakoulujen hakuprosessi sisältää seuraavat osat:

  • Portfolio omista töistä
  • Suosittelukirje esimerkiksi omalta opettajalta tai alan työnantajalta
  • Oma motivaatiokirje eli hakemus, jossa perustelet, miksi haluat opiskella kyseistä alaa
  • IELTS tai vastaava kielitesti
  • Koulutodistukset

Tietoa eri maiden arkkitehtuuri- ja taidekoulutuksiin hausta löydät täältä:

Skotlanti:

Arkkitehtuuri
Taide- ja muotoilu

Huom! Skotlannin yliopistoissa opetus on opiskelijalle ilmaista.

Iso-Britannia:

Arkkitehtuuri
Taidealat

Ruotsi:

Arkkitehtuuri
Yliopistohaku

Viro:

Yliopistohaku

Italia:

Arkkitehtuuri
Muotoilu

Tutustu kursseihimme ja tule kokoamaan ammattimainen portfolio opettajiemme ohjauksessa!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter