Aihe: Eveliinan blogi, Tarinoita Teholta

Heippahei! Tehon Maxi-kurssi on pyörähtänyt täysillä käyntiin, ja tällä viikolla istuin jo kolmannella oppitunnilla. Maxi-kurssilla käytetään ensin syksy erilaisten tekniikoiden opetteluun, ja keväällä kuvauksen mukaan syvennytään ilmaisun vahvistamiseen ja oman persoonallisen tyylin kehittämiseen. Kurssi starttasi lyijykynätekniikoilla, sen jälkeen hypättiin tusseihin ja nyt uiskennellaan skissi- eli luonnostelutekniikoiden maailmassa.

Joka kerran jälkeen kurssilaisille annetaan kaksi pääsykoetyyppistä kotitehtävää, joiden toteuttamiseen pitäisi käyttää max 3 tuntia aikaa ja pari pikatehtävää, joiden tekemiseen on annettu noin 30 min per tehtävä. Itselläni siitä on tosi pitkä aika, kun oon viimeksi piirtänyt lyijäreillä tai tusseilla mitään muuta kuin parin minuutin tuherroksia paperin reunaan, ja huomaa kyllä, että taidot on aika pahasti ruosteessa. Kurssilla onkin jo tähän mennessä tullut tosi hyvin kerrattua tärkeitä asioita kuten perspektiivistä, valööreistä, kontrastista ja vastaväreistä. Joka kurssikerralla edellisviikon tehtävät arvioidaan tunnilla anonyymisti ja jokainen työ saa arvosanan asteikolla 3-5. Oon huomannut, että Teholla ollaan tässä aluksi oltu ehkä suhteellisen lepsuja arvosanojen suhteen, ja että arvosanan 3 sisään mahtuu isolla skaalalla vaihtelua. 🙂 Nelosen tai vitosen saaminen onkin sitten vaatinut työltä jo paljon. Mielestäni juuri nämä kritiikkisessiot ovat olleet kurssin parasta antia, kun on pystynyt vähän peilaamaan millä tasolla omat työt menevät suhteessa muihin. Kurssilla on kyllä ihan mielettömän lahjakkaita tyyppejä, ja välillä omista suherruksista tulee kyllä suorastaan alemmuuskompleksi ja alkaa puntti tutisemaan. On kuitenkin lohdullista miettiä, että eletään vasta lokakuuta ja tässä on vielä rutkasti aikaa hioa omat skilssit kondikseen.

Ajankäyttö

Ajankäyttö – sen kanssa on ollut eniten haasteita. Perus päivätöissä eli toimistorottana oon töissä joka arkipäivä noin klo 8-17. Tämän lisäksi mulla on kaksi muuta harrastusta tiistai- ja keskiviikkoiltaisin ja Tehon kurssi perjantai-iltaisin. Tähän yhtälöön tulisi mahduttaa 6h Tehon kotitehtäville, blogin kirjoittamiselle ja ideaalitilanteessa vielä liikkumiselle ja lepäämiselle, että kasetti pysyy kunnossa. 😄 Katsotaan kuinka väsynyttä tätiä sitä ollaan keväällä. Tähän mennessä oon ehtinyt tehdä kolme neljästä kotitehtävästä, ja oon tähän ihan tyytyväinen realiteetit huomioiden. Oon asettanut itselleni realistisen tavoitteen tehdä vähintään yksi kotitehtävä viikossa, ja siinä aion pysyä. Omiin kurssitöihini en oo vielä tässä vaiheessa ollut supertyytyväinen. Koitan tässä vaiheessa vielä ottaa aika rennosti ja saada vain jotain tehtyä, että tulee treenattua. 🤞 Töistä oon saanut arvosanat 3.5, 4 ja 4. Suunta on ylöspäin ja eteenpäin mennään!

Kivaa viikkoa kaikille 💞

-Eve

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter