Aihe: Ajankohtaista, Netan blogi, Tarinoita Teholta

Miksi minua inspiroi juuri arkkitehtuuri ja miksi juuri tämä ammatti häämöttää minulla unelmana horisontissa? Siitä pääset kuulemaan tässä postauksessa!

Kun Ammatinvalinta on edessä, sos!

Psykologia, Liikunnanohjaus, Graaffinen suunnittelu, Arkkitehtuuri? Ammatinvalinta kysymys. Se on ollut elämäni SUURIN kysymys ylä-asteelta saakka. No miten tämä kysymys on ratkennut ➡️

Hyvä menestyminen lukion psykologiassa ohjasi kiinnostusta Psykologin ammattiin, mutta kuitenkin kun osa vaapa-ajastani kuluikin piirtäen ja maalaten oli varmempi suunta kohti taidealoja. Sitten kuitenkin liikunnan ja kädentaitojen harjaannuttaminen ovat kulkeneet käsikädessä läpi elämäni, on ollut punnittavana kahden tärkeän asian väliltä, kummasta ammatti, liikunnasta vai kädentaidoista/luovuudesta. Molemmat antavat niin paljon ja itsensä ilmaiseminen korostuu molemmissa. Opintopolkua selaillen sekä omia mielenkiinnonkohteita punnitsien on katse edelleen kääntynyt kohti taidealoja. Olen siis yksi teistä jotka ovat moneen kertaan punninneet ja miettineet mitä oikeasti isona haluaa tehdä. Se mikä helpotus on ollut kun olen kuunnellut itseäni ja sitä mitä juuri minä tahdon tehdä. Tämän valmennuskurssin aikanakin on vaan tuntunut niin omalta, että saan ilmaista ja haastaa itseäni luovien asioiden parissa.

Löytyykö taidetaustaa?

Monet varmasti teistäkin on ollut kuvaamataitoluokalla tai käynyt kuviskerhoa. Itse en koskaan ole näihin saanut mahdollisuutta, mutta oma intohimo ja kiinnostus taiteita kohtaan on tuonut harrastukseksi kuvaamataidon. Pienoismalleja, tauluja ja pieniä figuurihahmoja olen tehnyt jo monina vuosina. Joten paljon olen aherrellut. Ensimmäisen kerran se tunne, että oho ehkä mulla oli oikeasti tosi luova idea tapahtui 3.luokalla. Meillä oli koulumme kesken (1-.6luokkalaisilla) piirustuskilpailu, jossa voittajan työ painettiin koululla myytäviin t-paitoihin. Se hetki oli mahtava kun opettaja kutsui minut luokkaan ja onnitteli, että olen voittanut kyseisen piirustuskilpailun. Varmasti aika siisti fiilis niin pienestä tytöstä! Uskon, että silloin oli se hetki kun kipinä taidealoja kohtaan syttyi. Kuvis tunnit olivat parasta antia. Ylä-asteelle mentäessä olin täynnä intoa kun sain valinnaiseksi aineeksi kuviksen. Valinnainen kuvis oli siitä hyvä, että siellä sai todella vapaasti ilmaista itseään. Lopputyö kuviksessa oli huikea. Tein oman sarjakuva lehden, johon mukaan tein pienen savihahmon sekä A3-kokoisen piirustuksen. Joten taidetausta pohjautuu vankasti omaan mielenkiintoon ja harrastuneisuuteen. Olen ihan super onnellinen, että olen lähtenyt mukaan Teho-opistolle. Täällä saa kritiikkiä ja ohjeita siihen miten voin parantaa omia taitojani. Kritiikki on se asia jota olisin kaivannut jo aiemmin.

 

Miksi juuri arkkitehtuuri?🏛

No miksi juuri arkkitehtuuri eikä mikään muu taiteen ala? – Yksinkertaisesti ➡️ Haluan ilmaista itseäni ja tuoda vahvimmat luovat puoleni esille. Tahdon luoda arkkitehtuuria eli rakennustaidetta. Tahdon luoda toimivaa rakennustaidetta, joka palvelee niin yhdyskuntaa kuin meitä jokaista henkilökohtaisesti. Tahdon haastaa itseäni ja luoda uusia ennen näkemättömiä ratkaisuja.

Toivotaan, että ne unelmat, jotka horisontissa häämöttää toteutuvat! Nyt kovalla työllä eteenpäin. Peukut pystyyn ja toivotaan, että saavutetaan yhdessä unelmiamme! Tsemppiä kaikille tulevaan kevääseen!

Nyt kohti uutta viikkoa ja ihanaa joulun odotusta!  +Tiptap kohti perjantain tehon pikkujouluja! Nähdään siellä teholaiset!🎅💝

~Netta

 


 

Teho-Opiston ammattilaiset ovat tukenasi aina ennakkotehtävistä pääsykokeiden loppumetreille asti. Tehon valmennuskursseilla hiot arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden taidealojen pääsykokeissa vaadittavat taidot ja tekniikat huippuunsa, kehität oman joukosta erottuvan uniikin tyylisi sekä saat rutiinia pääsykoetehtävien tekemiseen. Jokaisella kurssillamme saat myös kultaakin kalliimpaa palautetta harjoitustöistäsi alan ammattilaisilta. Ilmoittautuminen Tehon kattavimmalle MAXI-valmennuskurssille on alkanut. Varmista paikkasi!

 

 

 

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter