Aihe: Veeran blogi

Tämän kiireen ja muutosten täytteisen viikon jälkeen oli yllättävän tyhjä pää ja vaikea keksiä jotain mistä kirjoittaa. Päätin siis inspiroitua muiden teksteistä ja googlettelin vähän aikeena löytää arkkitehtuurista ja mieluiten arkkitehtuurin OPISKELUSTA kertovia blogeja. Etsintä onneksi tuotti tulosta, joten – ti tti di dii – päätin tänään kertoa tämän postauksen inspiroimana vähän omista syistä valita juuri arkkitehtuuri. Kyseinen postaus on enemmänkin arkkitehtuurin hakuvaiheista, mutta sivuaa vähän tätä munkin aihetta.

Miksi arkkitehtuuri alana kiinnostaa?

Lukiosta päästyäni tiesin lähinnä, että haluan tehdä jotain edes vähän taiteeseen viittaavaa. Olin kiinnostunut myös psykologiasta ja opettajaksi opiskelusta, mutta ihan suoraan sanottuna mua ei pääsykokeisiin lukeminen innostanut ollenkaan. Noihin aikoihin oli lehdet täynnä juttuja graafisesta suunnittelusta ja se kuulosti kiinnostavalta: Paljon vaihtoehtoja mitä tehdä, paljon käsillä tekemistä ja ehkä parempi mahdollisuus työllistyä kuin vaikka taiteilijalla. Hain siis ympäri Suomen eri kouluihin graafiseen suunnitteluun ja tein ennakkotehtävät jotenkuten. Googlettelin muiden hakijoiden blogeja ja kuvia heidän ennakkotehtävistään ja tiesin jo siinä vaiheessa, etten luultavasti tulisi pääsemään sisään. Niin kuin sitten kävikin.

Miksi arkkitehtuuri alana kiinnostaa?

 

Muistan, että jo lukion alussa äitini ehdotti, että hakisin lukemaan arkkitehtuuria. Muistaakseni vastasin siihen jotain että ”No ei mua mitkään talot kiinnosta!” :D. Kuitenkin, kun mun haaveet graafisen suunnittelun opiskelusta ei toteutuneetkaan, yritin etsiä jonkun toisen vaihtoehdon. Olisin tietenkin voinut hakea uudestaan graafiseen suunnitteluun, mutta sain myös lukea juttuja, että sillä alalla voi olla vaikea työllistyä. Loppujen lopuksi siis halusin alalle, jolla on mahdollisuus työllistyä ja jossa saa tehdä jotain taiteeseen ja muotoiluun viittaavaa ja arkkitehtuuri tuntui vastaavan näihin molempiin kriteereihin aika hyvin.

Ollessani Au pairina Australiassa sain myös nähdä millaista arkkitehdin työ käytännössä on, sillä hostäitini siellä oli arkkitehti. Se vain vahvisti päätöstään hakea opiskelemaan ja nykyään en osaa kuvitella mitään muuta, mitä todella haluaisin opiskella. Eihän sitä koskaan tiedä, mutta ainakin täällä hetkellä tuntuu, että arkkitehtuuri on oikea vaihtoehto minulle.

Siinä siis miksi haluaisin arkkitehtuuria opiskella. Onko teillä tarinoita miten löysitte oman alan tai unelmaa minne haluaisitte opiskelemaan? Olisi mahtavaa kuulla!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Luonnostelua ja ideointia kevään 2016 arkkitehtuurin ennakkotehtäviä varten - ötökkäravintolaArkkitehtuurin matematiikan kokeisiin harjoittelu