Aihe: Ajankohtaista, Vinkit

Pääsykoetehtävissä on tärkeää tuoda esiin oma tyyli, omat ideat ja hallitut tekniikat. Parhaat työt ja toteutukset palkitaan opiskelupaikoilla, mutta miten varmistat, että juuri sinun työsi täyttävät arvostelijoiden vaatimukset. Teho-Opisto on listannut tärkeimmät kriteerit pääsykoetöiden onnistumiselle.

Pääsykokeissa toistuu usein hyvin saman tyyppiset ja kullekin alalle tyypilliset tehtävänannot. Opettajamme kokosivat yhteen hyvän pääsykoetyön kriteerit, jotka pätevät alalle kuin alalle. Haitpa sitten arkkitehtuurin, muotoilun, sisustusarkkitehtuurin tai graafisen suunnittelun opintoihin, pidä seuraavat seikat kirkkaina mielessä jokaisen pääsykoetehtävän työstämisessä, niin onnistut taatusti!

SommitteluSommittelu

Miten järjestelet ja sijoittelet elementit? Miten rajaat näkymän? Siitä on kyse sommittelussa. Varmista, että jokaisessa työssäsi korostuu oikeat asiat. Rakenna työstäsi helppolukuinen ja riittävän yksinkertainen kokonaisuus, jossa teoksen pääkohteet saavat arvoisensa roolin.

 

Tekniikka

Teknisesti näyttävällä työllä erotut massasta. Monien monien töiden joukosta on pystyttävä erottumaan ja tuomaan esille siihen hyviä keinoja ovat voimakkaat, selkeät ja kirkkaat tehovärit tai esimerkiksi vahvat kontrastit. Tiedäthän sen ”WOU”-fiiliksen, jonka saa aikaan voimakkaat ja näyttävät työt. Tuo esiin omat vahvuutesi mielenkiintoisella tavalla ja saa tuomaristo haukkomaan henkeään.
Pääsykokeet

Yksinkertaistaminen ja abstrakti muoto

Tiedäthän, että usein vähemmän on enemmän. Yksinkertaistamisen taito on yksi tärkeistä kriteereistä pääsykoetehtävien arvioinnissa. Yksinkertaisen voimakas geometrinen tai orgaaninen muoto riittää hyvin varmistamaan yhtenäisen ja kiinnostavan kokonaisuuden. Älä yritä tuoda kaikkea esiin yhdessä pääsykoetehtävässä, vaan keskity luomaan yksinkertaisen kiinnostava työ.

Pääsykokeet

Punainen lanka

Luo työllesi selkeä punainen lanka ja pidä siitä kiinni läpi työn. Saat aikaan parhaan lopputuloksen, kun valitse selkeän linjan, esimerkiksi jokin muodon tai kokonaisuuden, jota täydennät ja varioit. Toistamalla samaa muotokieltä tai tiettyä teemaa saat rakennettua yhtenäisen, mutta kiinnostavan kokonaisuuden.

 

Ajan henki ja trendi

Pidä itsesi ajantasalla alasi kuumimmista trendeistä! Tutustumalla yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja tämän päivän trendeihin osoitat olevasi perillä maailman menosta. Voit hakea inspiraatiota ideoihisi alan ammattilaisten töistä tai tulokulmia aiheeseen yhteiskunnallisista ilmiöistä. Tutustu etukäteen oman alasi kilpailuihin, niiden voittajiin ja rohkeisiin uranuurtajiin. Tuo pääsykokeissa töissäsi esiin tämän päivän polttavia puheenaiheita ja tulevaisuuden kiinnostavimpia suuntauksia.

 

Haluatko kuulla lisää pääsykokeista ja niissä onnistumisesta?

Liity mukaan Teho-Opiston Pääsykokeet LIVE -lähetykseen 24.4. klo 13:30-14:00. IG-livelähetyksen aikana keskustellaan eri alojen pääsykokeista ja myös sinä voit lähettää kysymyksesi opettajillemme!

>> Lisätietoja löydät täältä <<

VALMIINA PÄÄSYKOKEISIIN?

Teho-Opiston ammattitaitoiset opettajat ovat koonneet yleiset kriteerit pääsykoetehtävien onnistumiselle. Kursseillamme syvennytään pääsykoetyyppisiin tehtäviin tarkemmin ja treenataan tarvittavat tekniikat kuntoon.  Ammattitaitoisten opettajien suunnittelemat tehtävät tekniikoiden monipuoliseen harjoittamiseen ja ideointiin takaavat onnistuneen ja kokonaisvaltaisen harjoituksen pääsykokeita varten. Kurssilaisemme treenaavat laajasti pääsykokeissa toistuvia tehtävätyyppejä ja saavat töistään rakentavaa palautetta opettajiltamme.

FINAALI

VALMISTAUTUMISEN  LOPPUKIRI. Haluatko sinäkin kuulla ammattilaisten palautetta omista töistäsi ja saada varmuutta pääsykokeissa onnistumiseen? Vielä ehdit mukaan kevään viimeisille kursseille ennen pääsykoekoitosta! Viimeisiä paikkoja viedään, mutta olemalla nopea varmistat paikkasi Teho-Opiston viikon mittaisessa intensiivi-valmennuksessa Finaali-kurssillamme.

 

SIMULAATIO

KOE PÄÄSYKOE-TILANNE. Millainen tilanne pääsykoe oikein on? Miten suunnittelet ajankäytön? Voit treenata todellista pääsykoetilaisuutta varten Teho-Opiston neljän päivän mittaisella Simulaatio-kurssilla. Saat pääsykoesimulaatiossa tehdyistä tehtävistä arvosanat – aivan kuten virallisissa pääsykokeissakin. Mutta pelkän numeron sijaan, saat myös viime hetken palautteen kevään todellista koitosta varten.

 

Kurssilaisistamme 70% saa vuosittain haluamansa opiskelupaikan. Haluatko sinäkin kuulua niihin, jotka onnistuvat pääsykokeissa ja nappaavat nämä kuumaakin kuumemmat aloituspaikat? Varmista paikkasi valmennuksessamme ja nosta taitosi pääsykokeissa vaadittavalle tasolle.

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

MuotoiluPääsykokeet