Aihe: Ajankohtaista, Kurssit, Tarinoita Teholta, Vinkit

Nyt, kun arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin ennakkotehtävät on palautettu ja pahin ennakkotehtävästressi on laantunut, voi katseen kääntää kohti seuraavaa haastetta, eli matematiikan koetta. Nyt on hyvä aika tarkastella, miten omilla taidoilla selviäisi kokeesta. Kokeen vaikeustaso on vaihdellut vuosittain melko paljonkin. Viime vuoden koe oli varmasti helpoin ainakin kahteen vuosikymmeneen, siksi yksin sitä ei kannata pitää mittana omalle osaamiselle. Kannattaa silti tarkistaa Arkkitehtuurin matematiikan kokeen 2016 tehtävien ja malliratkaisujen avulla, miten hyvin olisit osannut ns. helppona vuonna. Vuoden 2015 koe oli taas ehdottomasti vaikeimmasta päästä, jonka tehtävät ja malliratkaisut löydät myös sivuiltamme. Suosittelemme, että katsot kummatkin kokeet läpi, näin saat hyvän kuvan kokeen vaikeustason vaihtelusta. Keskimääräinen vaikeustaso on jossain näiden kahden kokeen välimaastossa.

Itse koe perustuu lukion pitkän matematiikan vuoden 2003 valtakunnallisen opetussuunnitelman pakollisiin kursseihin (kurssinumerot 1-10). Kokeessa on kuitenkin vahva painotus geometrialla ja laskennon perusteilla. Siinä on kuusi tehtävää, jotka arvostellaan pistein 0-6. Kokeessa on aina vähintään yksi tasogeometrian ja yksi avaruusgeometrian tehtävä.

Jos omat taidot epäilyttävät, niin kannattaa harkita matikan kurssin käymistä. Aloitimme työskentelyn kurssilla jo viime viikon tiistaina, mutta mukaan mahtuu vielä. Seuraavat kerrat ovat ensi viikon maantai ja tiistai, minkä jälkeen kurssi on säännöllisesti tiistaisin. Erityisesti iltapäiväryhmässä (klo 14.30-17.30) on vielä hyvin tilaa.

Opiskelu kurssilla on hyvin yksilölähtöistä. Materiaalimme ovat sähköisessä muodossa, mikä mahdollistaa sen, että tehtäviä on 600+ kappaletta, joista suurimpaan osaan on malliratkaisut, lisäksi on paljon teoriaa ja videoita. Tehtävät tehdään kuitenkin ihan perinteiseen tapaan kynällä ja paperilla ja tarkistus hoituu omatoimisesti malivastauksen avulla. Kurssilla voi edetä omaan tahtiin riippumatta lähtötasosta. Kurssillamme on osan ajasta kaksi opettajaa, joten kaikille riittää aikaa yksilölliseen opastukseen. Yksilöllisen ohjaamisen lisäksi käymme yhteisesti läpi muutamia tärkeitä aihealueita geometriasta ja pääsykokeisiin valmistautumisesta.

Meillä on rento meininki ja kärsivälliset opettajat. Ei tarvitse hävetä tai pelätä, vaikka matikka olisikin päässyt unohtumaan. Me olemme kurssilla kaikkia oppilaita varten. Matikkaahan ei opiskella kurssilla pelkästään pääsykokeisiin vaan myös ihan elämää varten. Jos taas tavoittelet parempia pisteitä ja niistä saatavia 1-3 valintapistettä, voit harjoitella myös vaativimpia tehtävätyyppejä. Tehtäväkokoelmastamme löytyy siis sekä ihan perustehtäviä että hyvin vaativia tehtäviä.

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Arkkitehtivalinta matematiikan koe 2016 - mallivastaukset