Skip to content

Moikka! Voin olla ihan varma että kaikilla tulee joskus fiilis ettei meinaa keksiä ideoita kurssitöihin tai muuten vaan on inspiraation tarpeessa. Aattelinkin tässä postauksessa kertoa teille mitkä jutut inspiroi mua ja mistä kaikkialta inspiraatiota voi etsiä.

Museot ja taidenäyttelyt

Rakastan käydä museoissa ja taidenäyttelyissä ja viime vuoden aikana kun asuin Sveitsissä kävinkin enemmän museoissa, kun varmaan mun koko elämän aikana yhteensä. Asuin Baselissa ja siellä on tosi paljon eri tyylisiä museoita ja niissä vaihtuvia näyttelyitä. Ehdottomaksi suosikkimuseoksi Baselissa tuli Fondation Beyeler ja syy siihen on oikeastaan rakennus itsessään sekä museon piha-alue. Siellä on tunnettuja ja upeita taideteoksia, mutta eniten vaikutuin sen arkkitehtuurista ja miten siellä oli vaihtuvia näyttelyitä joissa rakennus muuntui myös niiden mukana. Tästä esimerkkinä Olafur Eliassonin “Life” näyttely, jossa aiemmin sisätilaa olevan tilan yhden sivun seinät oli poistettu ja lattia oli täytetty vihreällä nesteellä. Tämän tyyliset yllättävät näyttelyt ovatkin enemmän mun mieleen kuin ns. perinteiset taidenäyttelyt.

Matkustelu

Matkustellessa näkee ja kokee niin paljon uusia asioita, että on mahdoton olla inspiroitumatta. Uusissa kaupungeissa kävely, erilaisten pukeutumistyylien näkeminen, upeat rakennukset, puistot, ihanat kahvilat ja erilaisten kulttuurien mukanaan tuomat uudet asiat kiehtovat ja vievät mennessään. Tiedostan, että matkustelu on etuoikeus johon kaikilla ei ole mahdollisuutta tai toisilla harvemmin kuin toisilla, mutta jos siihen mahdollisuus on niin se kannattaa käyttää, koska se on mun mielestä ehdottomasti paras tapa löytää inspiraatiota. Matkustelun ei myöskään aina tarvitse tarkoittaa uuteen maahan lähtemistä, vaan jo Suomessa uudesta tai ennestään tutustakin kaupungista löytää varmasti mielenkiintoisia juttuja kun vaan jaksaa etsiä.

Sosiaalinen media

Sosiaalinen media on ehdottomasti helpoin ja nopein tapa löytää inspiraatiota. Käytän itse paljon Pinterestiä, kun tarvitsen ideoita kurssitöitä tai muita projekteja varten. Sieltä löytää helposti ja monipuolisesti kaikkea ja pystyy tallentamaan niitä myöhempää varten. Instagram ja Tiktok on myös hyviä sosiaalisen median alustoja inspiraation löytämiseen, mutta sinne usein jää huomaamattaan selailemaan turhuuksia ja hups yhtäkkiä tajuut et oot kattonu söpöjä koiravideoita puoli tuntia… (en tuomitse, koiravideot best). Tän takia kuitenkin etsin taidejuttuihin mielummin ideoita Pinterestistä, mutta Instagramissa tykkään siitä että huomaamattaan inspiroituu ihmisistä ja heidän ottamista kuvista. Sosiaalisen median kautta pystyy myös hyvin saamaan inspiraatiota maailmalta, jos matkustelu ei ole mahdollista. Myös virtuaaliset taidenäyttelyt on lisääntynyt paljon ja niiden kautta voi saada samankaltaista inspiraatiota kuin museoista, jos niihin paikanpäälle lähteminen ei ole vaihtoehtona. Sosiaalisessa mediassa mua viehättää myös se miten ihmiset saa arkipäiväisetkin asiat näyttämään mielenkiintoisilta ja niidenkin myötä voi inspiroitua ja löytää inspiraation lähteitä omastakin arkielämästä.

Tästä voidaan oikeastaan todeta, että mikä vaan meidän ympärillä oleva asia voi inspiroida ja joskus saattaa jopa yllättää miten yksinkertaisistakin asioista voi saada uusia ideoita ja inspiraatiota. Toivottavasti saitte tästä jotakin vinkkejä inspiraation löytämiseen. Kivaa syksyn jatkoa ja tsemiä pimeisiin syysiltoihin!

Erotu joukosta ja kasvata itsevarmuuttasi!


Tuntuuko jokin tekniikka vielä vieraalta tai mietitkö miten erottua suuresta hakijajoukosta? Ei hätää! Kuka vain voi saada unelmiensa opiskelupaikan kunhan on valmis tekemään töitä sen eteen!

Tule mukaan Tehon kursseille, löydä omat vahvuutesi ja kasvata itsevarmuuttasi! Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Aloita matka kohti unelmiesi opiskelupaikkaa jo tänään!Tavoitteita vuodelle 2022

Vuosi 2021 oli täynnä seikkailuja, jännitystä, iloja, suruja, pettymyksiä ja onnistumisia. Päällimmäinen fiilis koko vuodesta on super hyvä ja viimeistä

Lue lisää »

Huh mikä syksy!

Vuosi lähenee loppuaan ja aattelin et olis kiva kertoo mun fiiliksiä kuluneesta syksystä ja samalla näätte vielä osan mun syksyn

Lue lisää »