Skip to content

Ensivaikutelma New Yorkista oli epätodellinen, kun saavuimme illalla hotellille! Etualalla uusi Oculus-asema ja oikealla edessä  One World Trade Center.

Matkustimme keväällä mieheni kanssa New Yorkiin moikkaamaan F:n siskoa ja hänen miestään. Minulle matka oli ensimmäinen niin New Yorkiin, kuin Yhdeysvaltoihinkin. Kahdeksassa päivässä ehdimme nähdä uskomattoman paljon kaikkea – niin niitä tavallisimipia turistirysiä kuin vähän tuntemattomampiakin paikkoja.

Superonnistuneesta lomastamme saamme ennen kaikkea kiittää paikallisia oppaitamme S:aa ja D:nia, jotka veivät meitä muun muassa upeisiin ravintoloihin (yleensä reissussa ollessamme etsitään aina supernälkäisinä kivaa ravintolaa, mutta päädytään lopulta mäkkiin..) ja joiden kattoterassin näkymistä saimme nauttia useampana päivänä!
Meidän hotelli sijaitsi aivan 9/11 Memorial -muistomerkin ja vuonna 2014 valmistuneen One World Trade Center (Freedom Tower) pilvenpiirtäjän vieressä, joka oli ehdottomasti yksi hienoimmista pilvenpiirtäjistä koko New Yorkin siluetissa! Lisäksi ikkunastamme oli suora näkymä kaksi päivää ennen saapumistamme avatulle 3,55 miljardin euron ($4 billion) Oculus- asemalle, joka oli arkkitehtuurisesti kyllä uskomaton! Aseman sisätiloissa jatkui sama, täysin yhtenäinen valkoinen linja, mikä oli upean näköistä ja selkeästi myös työllistävä aspekti, sillä valkoisia marmorilattioita oli useampikin siivoojaa putsaamassa luuttujen kanssa 😀 . Varmasti hommia riittää myös syyssäällä, kun tuhannet ihmiset shoppailevat ja kulkevat metroon aseman kautta päivittäin. 😀
 

Oculus, New York, arkkitehtuuri
Oculuksen sisätilaa, jossa oli käytetty tyylikkäästi epäsuoraa valaistusta.


Pilvenpiirtäjien ja niiden arkkitehtuurin hämmästelyn lisäksi ehdoton lemppari Nykissä oli MoMA, eli Museum of Modern Art, joka jo pelkkänä tilana ilman teoksiaan oli niin vaikuttava, että sitä voi suositella lämpimästi! Kävimme myös Metropolitan Museum of Artissa (Met), mutta en innostunut siitä yhtä paljon kuin MoMA:sta, sillä Egyptin muumiot ja Euroopan maalaustaide on tullut itselleni enemmän tutuiksi jo Pariisissa, Lontoossa ja Amsterdamissa reissatessa, toisin kuin moderni taide. Guggenheim jätettiin seuraavaan kertaan, että on ainakin yksi hyvä syy palata takaisin!

MoMA, Museum of Modern Art, New York, performanssi, sisätila
MoMA:n sisätilaa ja performanssitaiteilijoita.


Sisustusarkkitehuurisesta näkökulmasta New York oli myös erittäin inspiroiva ja siellä näki, että julkisten tilojen viihtyvyyden eteen on tehty töitä.  New Yorkin julkisten tilojen sisustusratkaisut olivat rohkeita – ja rohkeuden kautta myös uniikkeja ja kiinnostavia. Tiloissa oli tunnelmaa! Kun mietin kaupungin julkisia tiloja näin pari kuukautta reissun jälkeen, ensimmäinen assosiaatio julkitiloista on marmori – sitä oli paljon, eri väreissä ja isoina pintoina! 😀
Yhteenvetona taide- ja arkkitehtuurisesta näkökulmasta sanoisin, että New York inspiroi tekemään asiat isosti ja näyttävästi.

New York, pilvenpiirtäjä, Freedom Tower, arkkitehtuuri
Näkymä One World Trade Centeristä vaikuttavan terassin kera.


Ihanaa alkuviikkoa, missä päin maailmaa matkaattekaan! 🙂
-Susanna
PS. Täällä jännitellään vielä kovasti ennakkotehtävien tuloksia ja valmistaudutaan pää höyryten pääsykokeisiin!


 

Minkälaisilla töillä menestyt pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!Aalto yliopisto arkkitehtuurin pääsykoetehtävä

NO, KUINKA KÄVI?

Suureksi ilokseni voin ilmoittaa, että Lahden ammattikorkeakoulu ja sisustusarkkitehtuurin opinnot kutsuvat syksyllä!!! Pääsin 1. hakuvaihtoehtooni! Olen niin onnellinen ja helpottunut!

Lue lisää »
Susanna Kinnunen, opiskelijablogaaja

Lahti ja Muotoiluinstituutti

Pääsykokeisiin valmistautumista mm. rästitehtävien avulla. Työn tehtävänantona oli suunnitella Valon Voima -näyttelytila. Arviointiperusteina oli tilan ja valon kuvaaminen, suunnittelutaito, sekä ideointi.

Lue lisää »