Skip to content

NO, KUINKA KÄVI?

Suureksi ilokseni voin ilmoittaa, että Lahden ammattikorkeakoulu ja sisustusarkkitehtuurin opinnot kutsuvat syksyllä!!! Pääsin 1. hakuvaihtoehtooni! Olen niin onnellinen ja helpottunut! En voi vieläkään uskoa tätä todeksi, mutta eilen napsautin opiskelupaikan vastaanotetuksi opintopolusta! Ihan mahtava fiilis! I did it! We did it! Hypittiin kurssikaverin kanssa melkein S-Marketin katosta läpi kun kuulimme, että opiskelupaikat napsahti! Vieläkin menee kädet kananlihalle kun muistelen sitä fiilistä!
UPDATE: Olisin saanut aloituspaikan myös Aalto-yliopistosta!! Huh! Minulla oli pisteitä 42, kun sisään on päässyt 34 pisteellä tänä vuonna! Lahdenkin paikka oli varma; sain pisteitä 94, kun sisään on päässyt 75 pisteellä!

Aalto-yliopiston pääsykoetehtävä: yhdeksästä neliöstä kolmen kappaleen tila-moduuleja
Aallon pääsykokeissa piti rakentaa ensin 9 neliöstä tuollaisia 3 kappaleen moduuleja, joista piti muodostaa tila. Arviointiperusteina oli muistaakseni mm. värien käyttö ja tilan kiinnostavuus. Laitoin extrana vielä mittasuhdeukkelit – myös laatikon sisään!


Päätin vielä tuoreesta muistista kirjoittaa, kuinka koen että kevään kestänyt Teho-opiston kurssi auttoi minua pääsykokeissa.
– Ideat. Pääsin aloittamaan työt todella nopeasti – ideat syntyivät vauhdilla eikä kallisarvoista aikaa kulunut liiaksi suunnitteluun. Suurimman osan teholla tehdyistä töistä ja niissä käytetyistä ideoista pystyin käyttämään suoraan pääsykokeissa.
– Ajankäyttö. Tämän kanssa ei ollut juurikaan ongelmia – tai sanotaan että viimevuotisen tyylistä paniikkia ei syntynyt missään vaiheessa.
– Itsevarmuus. Kevään kestänyt treenaus näkyi otteissa, ei pelottanut ottaa kynää tai sivellintä käyttöön! Myös mentaalipuoli oli paremmassa jamassa, kiitos opettajien tsemppauksen, sekä valmistautumiseen.
– Välineet. Teholta osataan suositella hyvin välineet joita pääsykokeissa tarvitaan, sekä vinkit kuinka käyttää tiettyjä apuvälineitä niin, että pystyy niiden avulla erottumaan joukosta. Huvittaa millä vehkeillä olin viime vuonna kokeissa – toki vähemmälläkin varmasti pärjää, mutta pienet extrajutut nopeuttavat ja helpottavat pääsykoetehtävien tekoa.
– Harrastuneisuus. Esimerkiksi Aallon haastattelussa kerroin, että hain myös viimevuonna kouluun, mutta tipuin ensimmäisen vaiheen jälkeen. Haastattelija kysyi, että olenko sitten tehnyt jotakin, mikä edesauttoi siihen että olin tänä vuonna jo haastattelussa; niinpä pääsin ylpeänä kertomaan, että olen käynyt Teholla treenaamassa kevään ajan. Harrastuneisuutta sekä aktiivisuutta arvostetaan kouluissa ja se on yksi osoitus siitä että haluat tosissasi kouluun ja olet valmis tekemään töitä sisäänpääsyn eteen.
– Rutiinit. Kun teet 2-3 pääsykoemaista ja niitä tukevia harjoituksia viikkoon, joista saat kaiken lisäksi vielä henkilökohtaisen kattavan palautteen – on vähintäänkin hyvät lähtökohdat pääsykokeisiin!
– Vinkit. Teholta sai erittäin paljon hyviä vinkkejä siitä mitä töihin kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Kuulostaa kliseiseltä, mutta ei sitä ole! Asiat jotka tuntuvat nyt päivänselviltä, eivät olleet sitä vielä viime jouluna.
– Kurssikaverit. Pääsykokeissa oli oikeasti kivaa, kun oli kurssikavereita joiden kanssa mennä lounaalle ja höpötellä tehtävistä – tai vaihtoehtoisesti jostain ihan muusta! Ei tarvinnut tauoilla yksin istua ajatustensa kanssa vaan pääsi jakamaan ajatuksia ja fiiliksiä tuttujen kanssa.
Käsi sydämellä 100% suositus Teho-opistolle! Kiitos Sini ja muut teholaiset – ilman teitä en kirjottaisi tätä postausta suupielet korvissa!! 🙂 MUOTSIKKA, HERE I COME!!

Muna ja Kuppi, Aalto-yliopiston pääsykoetehtävä 2016
Muna ja kuppi. Aallon pääsykokeissa. Arviointiperusteina ainakin mittasuhteet ja muodontaju.


Nautitaan kesästä! <3
-Susanna
PS. Pian opintopolku varmaan naksuu ja poksuu liitoksistaan – muistakaa että maltti on valttia, kyllä sieltä tiedot saadaan! 😉 Jättisuperonnenhalit kaikille koulupaikan saaneille ja ne joille ovet eivät avaudu tänä vuonna, älkää lannistuko ja muistakaa että taiteitakin voi oikeasti treenata! Ensi vuonna paremmin valmistuneena ja ryminällä sisälle!


 

Susanna Kinnunen, opiskelijablogaaja

Lahti ja Muotoiluinstituutti

Pääsykokeisiin valmistautumista mm. rästitehtävien avulla. Työn tehtävänantona oli suunnitella Valon Voima -näyttelytila. Arviointiperusteina oli tilan ja valon kuvaaminen, suunnittelutaito, sekä ideointi.

Lue lisää »
Ensivaikutelma New Yorkista oli aika huikea, kun saavuimme illalla hotellille! Etualalla uusi Oculus-asema ja oikealla edessä One World Trade Center.

New York inspiraatiota!

Ensivaikutelma New Yorkista oli epätodellinen, kun saavuimme illalla hotellille! Etualalla uusi Oculus-asema ja oikealla edessä  One World Trade Center. Matkustimme

Lue lisää »