Aihe: Ajankohtaista

Tehon valmennuskurssien opettaja Noora Kassinen vieraili helmikuun alussa entisen yliopistonsa ja nykyisen työnantajansa, University of East Londonin Open Jury –tapahtumassa kriitikkona.

Open Jury on UEL:n vuosittain järjestämä tapahtuma, jossa arkkitehtuurin opiskelijat esittelevät luokka kerrallaan töitään alan ammattilaisille.

”Sain kutsun, sillä työskentelen silloin tällöin apuopena yhdessä unitissa eli luokassa. Open Juryssa on ideana, että ulkopuolinen tuomaristo arvioi koko luokan menestystä. Kritiikki siis suunnataan luokkien opettajille, ei niinkään yksittäisille opiskelijoille.

Tapahtuma kesti kaksi päivää, ja sen aikana 12 luokkaa bachelor- ja master-tasoilta esittelivät töitään. Omana arvioitavani oli yhteensä neljän luokan (joista kaksi oli entisten opettajieni luokkia!) työt. UEL:ssä opettajien innostus on huikeaa, ja sitä myöten myös töiden tekninen jälki. Opiskelijat tekevät paljon töitä, ja se näkyy.

Olin kriitikkojoukossa yhdessä neljän vanhemman miesarkkitehdin kanssa – varsinainen pohjoismainen tytönhupakko siis! Lounasseurueen keskustelun taso oli tietävää, ja sain istua Lontoossa arvostettujen henkilöiden seurassa, syöden tietenkin fish and chipsejä. Tapahtumaan osallistuminen oli erittäin antoisa kokemus, ja oli suuria kunnia päästä arvioimaan itseä edistyneempiä tekijöitä.”

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Penkkarit Steiner Wars - Revenge of the YTLKaikki minusta -datavisualisointikilpailun voittaneen työn ulkoasu.