Skip to content

Opiskelijoiden kokemuksia Teho-Opistosta – “Tätä tietoa ei tule yksin harjoittelemalla”

Teho-Opistossa opiskelleet Venla ja Antonio nappasivat haluamansa opiskelupaikat Aalto-Yliopiston Muotoilusta ja Metropolian Teollisesta muotoilusta. Nyt he kertovat kokemuksiaan Tehon opiskeluajoista ja pohtivat oppimaansa. Mistä oli eniten hyötyä? Mikä oli uutta? Kuinka Antonio selvisi vesiväritraumastaan? Katso Venlan ja Antonion videohaastattelu ja jatka lukemista!

Venla Kalkkinen

Valmistuttuaan Helsingin kuvataidelukiosta vuonna 2021, Venla päätyi suoraan hakemaan opiskelupaikkaa Aalto Yliopiston muotoilun linjalta. Kun korkeakoulupaikan ovet eivät ensimmäisellä yrittämällä auenneet, Venla päätti hakeutua Teho-Opistoon, jossa hän opiskeli Midi-kurssilla. Intensiivinen opiskelu palkittiin ja Venla pääsi heti toisella yrittämällä opiskelemaan haluamaansa paikkaan!

Teho-Opiston yhtenä suurimpana hyötynä Venla pitää ennen pääsykokeita järjestettävää Pääsykoesimulaatiota, jossa oppilaat pääsevät harjoittelemaan aitoa koetilannetta. Venla koki tämän auttaneen ja rauhoittaneen itseään, kun oikea pääsykoepäivä lopulta koitti. Kurssin aikana Venla oppi myös, mitä ominaisuuksia eri aloilla ja eri alojen pääsykoetöissä arvostetaan. Muina hyötyinä hän nostaa esiin esimerkiksi Teho-Opiston yhteisöllisyyden. “Vaikka monet hakeutuvatkin eri aloille, ollaan silti samassa veneessä!”

Antonio Caraveo

Antonio päätti hakeutua suoraan työelämästä kouluttautumaan luoville aloille. Hän työskenteli aiemmin mm. lääkevarastolla ja hopeaseppänä. Vielä Teholle tultaessa Antoniolla oli päällimmäisenä ajatuksena hakeutua opiskelemaan arkkitehtuuria. Vuoden Maxi-kurssilla opiskelun aikana hän kuitenkin huomasi, että alana Teollinen muotoilu tuntuikin olevan lähempänä hänen sydäntään. pitkän Pääsykoerumban jälkeen Antonio pääsi kuin pääsikin opiskelemaan Metropolian Teollisen muotoilun linjalle!

Yhtenä suurena Teho-Opiston hyötynä Antonio nostaa esiin kursseilla saatavan laajan ymmärryksen eri aloista, tekniikoista ja materiaaleista. “Kurssilla sai pintaraapaisua syvemmän kosketuksen jokaiseen alaan”. Antonio suosittelee Teho-Opisto kaikille, jotka pyrkivät parantamaan omia tieojaan, taitojaan ja tekniikoitaan mahdollista tulevaisuuden alaansa silmällä pitäen.

Taiteellisuus yhdistää

Venla ja Antonio päätyivät opiskelemaan Teholle erilaisista lähtökohdista. Toinen lähes suoraan lukiosta ja toinen työelämästä. Molempia kuitenkin yhdistää palo luoville aloille, halu oppia ja jahdata unelmiaan! Molemmat ovat taiteilijasieluja. Venla tykkää vapaa-ajallaan muun muassa maalata, ommella ja tehdä koruja. Antonion aikaisempi ammatti hopeaseppänä puhukoon puolestaan. Molemmat kokivat Teho-Opiston kursseista olleen hyötyä esimerkiksi alatietoisuuden kehittämisessä, ajankäytön harjoittamisessa, itsevarmuuden kasvattamisessa ja tekniikoiden oppimisessa. Taitavaksi opitaan vain harjoittelemalla ja Teho-opiston kokeneet opettajat tarjoavatkin harjoittelun tueksi uudenlaisia näkökulmia, joita ei ehkä itse tulisi ajatelleeksi.

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!