Skip to content

Paperitekniikkaa ja puutikkuja

Nyt sitä kivaa askartelua mitä olen odottanut! Täällä sakset viuhuu ja kuumaliimapistoolit polttaa sormia.
En päässyt paperitekniikoiden tunnille joten katsoin luennon videoituna netistä. Teho-opistolla on ajateltu kaikki kyllä viimeisen päälle. Jokainen kurssikerta videoidaan etäopiskelijoille ja videomateriaali on käytössä myös meille muille kurssilaisille. Et siis jää mistään paitsi jos tulee päiviä, ettet pääse itse osallistumaan opetukseen. Kurssilla ollessakaan ei tarvitse tehdä mitään muistiinpanoja kun kaikki on aina uudelleen nähtävissä videoilta.
Paperitekniikat on aika tärkeä taito pääsykokeissa joten hieman harmitti, etten päässyt paikanpäälle. Paikanpäällä on aina helppoa kysyä neuvoa. Netti on myös pullollaan erilaisia paperin taitteluohjeita joten ei tässäkään ole kun omasta aktiivisuudesta kyse. Yksi pääsykoetyyppisistä kotitehtävistä oli esimerkiksi suunnitella Haltivuorelle levähdyspaikka. Kaikilla oli kyllä hienoja töitä jälleen kerran, mutta silti jokaisesta työstä kuuli jotain kritiikkiä. Tein tästä oman tulkintani, että rakentelutehtävät ovat todella kovan sarjan kisa myös pääsykokeissa. Jokaista pilkkua kannattaa siis viilata viimeiseen asti.
paperitekniikat
Puutikut tunnilla olin itse paikalla ja siellä kuuluikin joka toiselta huokauksia liimojen kanssa, kun eivät kuivaneet tarpeeksi nopeasti. Itselläni oli mukana kuumaliimapistooli, mutta kuulin että arkkitehtuurin pääsykokeissa tuo kuumaliimapistoolin käyttö ei ole viimevuosina ollut sallittua. Ennakkotehtävissä sitä voi toki käyttää. Vinkkinä, että mitä suurempi kuumaliimapistooli sitä kuumemmaksi se kuumenee ja tällöin ei tule epäsiistejä pitkiä rihmastoja liimatessa. Tuo minun omani oli kaupan halvin ja kaikkea muuta kuin hyvä saadakseen siistiä jälkeä.
kuumaliimapistooli
Harjoittelimme tunnilla pikatehtävän merkeissä pintojen/kuvioiden tekoa tulitikuista. Eipä tuo oma aikaansaannos paljon päätä huimannut, mutta ehkä se tekniikan ja tuntuman harjoittelu oli taas tärkeintä. Ainakin todella hidasta näin pienien tikkujen kanssa, eli jos saa jonkun idean kokeissa mieleen niin ei muuta kun heti tekemään. Nyt toisena kotitehtävänä on suunnitella puretun vesitornin tilalle yhtä korkea näköalatorni grillitikuista. Itselläni on hieno visio kirkkaana mielessäni mutta saa nähdä millainen siitä tulee tai ehdinkö saada sitä valmiiksi ennen torstain kurssikertaa.
Näin jouluihmisenä, jos minulla olisi yksikin ilta ylimääräistä aikaa, tekisin näin joulun alla kuusenkoristeita paperista taittelemalla tai valtavan himmeliä vastaavan koristeen puutikuista saadakseni harjoitusta ja jouluista tunnelmaa kotiin. Mutta nyt jätän joulukoristeideat sikseen ja alan työstää näkötornia.
PS. Haluan sen opiskelupaikan!
 
-Johanna


 

Minkälaisilla töillä menestyt pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!Tällainen oli minun ennakkotehtävä

Ennakkotehtävien palautus oli viime viikolla ja odottelen täällä jännityksellä huomenna julkaistavia tuloksia. Ennakkotehtävän läpäistyään pääsee toukokuussa järjestettävään matematiikan kokeeseen ja

Lue lisää »

Arkkitehti vs. rakennusarkkitehti

Yhteishaku on meneillään ja tiedän, että siellä vielä osa tuskailee arkkitehdin ja rakennusarkkitehdin koulutusten valinnan väliltä.Halusin kirjoittaa niin selkokieliset eroavaisuudet, että

Lue lisää »