Skip to content

Parhaat paikat Helsingissä

Moikka! Nyt saatiin käytyä kurssilla kaikki maalaus- sekä piirrustustekniikat läpi ja päästään rakentelutekniikoiden pariin. Odotan innolla, koska aikaisempaa kokemusta rakentelusta minulla ei hirveästi ole, eikä sitä tulisi muuten harjoiteltua ellen olisi kurssilla. Aikaisempia kotitehtäviä tehdessäni iski hieman ideoiden puute eikä pimeä aika vuodesta muutenkaan inspiroi erityisesti. Helsingissä on kuitenkin tosi paljon kivoja paikkoja, jossa voi tehdä kotitehtäviä tai vain fiilistellä tunnelmaa.

Kirjastot

Oma lempparikirjastoni on Oodi. Se on ihanan valoisa, moderni ja upea arkkitehtuurisesti. Tykkään yläkerran avarasta tilasta, josta löytyy paljon pöydällisiä työskentelypisteitä. Lisäksi yläkerrasta löytyy myös kahvila ja terassi josta avautuu kauniit näkymät. Toinen kirjasto, josta pidän kovasti on Rikhardinkadun kirjasto. Tyyliltään se on hieman erilainen ja edustaa uusrenessanssista tyylisuuntaa.

Puistot ja puutarhat

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on kaunis paikka, jossa on helppo rentoutua. Trooppinen ilmasto ja runsaat kasvit tuovat kivaa piristystä. Olen käynyt muutaman kerran siellä kuvailemassa ja ottamassa kasveista mallia piirrustuksia varten. Viherkasvit ovat erittäin toimiva inspiraation lähde. Myös Haagan Alppiruusupuisto on näkemisen arvoinen, kun rodot kukkivat.

Kahvilat

Tietysti kahvilat ovat parhaita paikkoja maalata ja nauttia lämpimästä kahvista. Kahvila Sävyssä olen tykännyt syödä aamupalaa ja esim. kirjoitella blogiani. Kahvila on tunnelmallinen sekä rattoisa. Lisäksi sen croissantit ovat tosi hyviä. Keskustan ytimessä sijaitsee myös tuttu ja turvallinen Cafe Esplanad, jossa on tullut käytyä paljon. Etenkin kesällä, kun istuu ulos pääsee seuraamaan kaupungin vilinää. On kiva istuskella ja katsella, kun ihmiset kiiruhtavat ohi. Siitä tulee fiilis kuin olisi ulkomailla.

Museot

Helsingissä on monta tosi hyvää museota ja niistä suosikkini on Amos Rex. Se on todellä näyttävä niin ulkoa kuin sisältäkin ja sen näyttelyt ovat kiinnostavia. Tilana museo on upeasti suunniteltu. Pienistä ympyrän muotoisista ikkunoista tulvii kauniisti valoa ellei niitä ei ole peitetty. Amos Rexistä on helppo hakea inspiraatiota. Jos sää sattuu olemaan hyvä, voi kiivetä Amos Rexin Lasipalatsinaukion puoleisille kukkuloille istuskelemaan.

Vielä löytyisi vaikka kuinka paljon kivoja paikkoja Helsingistä, mutta tässä omat suosikkini. Hiukan masentavalla ja pimeällä vuodenajalla on kuitenkin yksi hyvä puoli; silloin näkyy paremmin kaikki kaupungin valot, etenkin jouluvalot, joita odotan jo kovasti.

Minkälaisilla töillä menestyt pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!