Aihe: Ajankohtaista, Kurssit, Tarinoita Teholta, Vinkit

Kuten suurin osa arkkitehdiksi hakevista tietää, arkkitehtuurin pääsykokeeseen kuuluu myös matemaattista osaamista mittaava koe. Arkkitehtimatematiikan koe on samantyyppinen kuin diplomi-insinöörien matematiikan koe, eli mistään erityisen helposta kokeesta ei ole kyse. Kokeessa on kuusi tehtävää, joihin kaikkiin vastataan kolmen tunnin koeajan aikana, käyttäen avuksi tavallista funktiolaskinta. Kokeessa painotetaan erityisesti geometriaa ja muita visuaalista hahmottamista vaativia tehtäviä.

Erittäin osaava matikka-ekspertimme Jarno Parviainen on koonnut joka vuosi matematiikan kokeen jälkeen tulevaisuutta varten mallivastaukset tehtävien suorittamiseen. Nyt kun hakuaika ja pääsykokeet ovat taas käsillä, halusimme tarjota halukkaille mahdollisuuden testata matemaattista osaamistaan koetta varten.

Jos siis haluat testata, miten sinä pärjäisit arkkitehtimatematiikan kokeessa, kokeile laskea nämä vuoden 2015 matikan tehtävät ja tarkista osaamisesi taso mallivastausten avulla!

Miten pärjäsit? Yllättikö oma osaamistaso, vai tuntuiko vielä olevan prepattavaa ennen varsinaista koetta?

Jos olet tutkaillut jo ennakkoon aikaisempien vuosien matematiikan kokeita, kannattaa huomioida seuraava seikka: vuoden 2016 arkkitehtivalinnan matematiikan koe oli selkeästi keskimääräistä helpompi. Vähemmälläkin valmistautumisella kokeisiin osallistuneet pystyivät pääsemään pisteille, jos osasivat päätellä ja soveltaa. Verrattuna vuoden 2015 arkkitehtimatematiikan kokeeseen, jossa oli paljon haastavia vektorilaskenta- ja tilavuusintegraalitehtäviä, viime vuonna kokeessa keskityttiin hyvin pitkälti matemaattisiin perusasioihin ja matemaattiseen hahmottamiseen. Sen vuoksi keskimääräinen arkkitehtivalinnan matematiikan koe onkin vuosien 2015 ja 2016 kokeiden välimalli. Jos siis vuoden 2016 koe tuntuu erityisen helpolta, ei kannata tuudittautua sen helppouteen, mutta ei myöskään ahdistua liikaa 2015 vuoden haasteellisuudesta.

Matematiikan pääsykoetehtävät ovat soveltavampia ja vaativampia kuin ylioppilaskirjoituksissa, joten jos yhtään empii omia matikan kykyjään, kannattaa vielä harkita valmennuskurssin käymistä. Tehon kurssivalikoimaan kuuluu jo aikaisemmin alkaneen Pitkän Arkkitehtimatikan lisäksi huhtikuun vaihteessa alkava Arkkitehtimatematiikka-kurssi, jonne ehtii vielä mukaan, jos ilmoittaudut heti! Tällä kurssilla matematiikan taitoja kehitetään yksilöllisesti oman lähtötasosi ja tavoitteidesi perusteella, sekä saat valmennusta siihen, miten itse pääsykokeessa toimitaan. Näin opit maksimoimaan pisteet hyvällä koetekniikalla ja ajankäytöllä! Opetus on pääosin tietoiskujen kautta tulevaa opetusta sekä harjoitustehtävien laskemista opettajien ohjauksessa, joten saat täsmäapua juuri itseäsi koskeviin ongelmiin ja laskurutiinia vaativimmissakin matematiikan tehtävissä.

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Arkkitehtimatematiikan pääsykokeen ratkaisut 2016