Skip to content

Piirustuskilpailu 2016: Burning Man – Veistokset aavikolla

Järjestämme jo perinteeksi muodostuneen piirustuskilpailun, jonka tarkoituksena on rohkaista nuoria ilmaisemaan itseään ja ottamaan kantaa ajankohtaiseen teemaan kuvataiteen kautta. Ammattilaisraadin valitsemat voittajat palkitaan ilmaisilla valmennuskursseilla Tehon laajasta valikoimasta – tsekkaa säännöt alta ja osallistu! 

Burning Man – veistokset aavikolla piirustuskilpailu

Kilpailun ohjeet ja säännöt

Katsot aavikolle missä näkyy toinen toistaan inspiroivampia tilataideteoksia – näkymä lumoaa sinut. Kolmiulotteisten muotojen leikki. Valot ja varjot. Näkymä on lähellä surrealistista. Veistoksia katsomassa on paljon ihmisiä.
 
Tehtävänä on tutustua Burning Man -festivaaliin aavikolla ja esittää kuviteltu näkymä aavikolle ihmisen näkökulmasta.
 
Burning Man on vuotuinen taiteen ja itseilmaisun festivaali, joka järjestetään Yhdysvalloissa Black Rockissa, Nevadan aavikolla. Tapahtumaa kuvataan yhteisöllisyyden ja taiteen kokeiluna, joita ohjaavat tapahtuman periaatteet kuten kaikkien hyväksyntä, omavaraisuus, itsensä ilmaiseminen, yhteisöllisyys ja yhteistyö sekä kansalaisvastuu, lahjoittaminen, osallistuminen ja välittömyys. Suurten taide-installaatioiden lisäksi ihmiset koristautuvat ja pukeutuvat halunsa mukaan. Burning Man järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986 ja tänä vuonna juhlittiin festivaalin 30. juhlavuotta.

Arvosteluperusteina ovat kuvaillun näkymän esittäminen, luovuus, mielikuvitus ja piirustustaito. Työn toteutustapa ja tekniikka on vapaa.
burning-man-flowers-compressed

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailutyö toimitetaan joko skannattuna sähköpostiin sini@teho-opisto.fi tai postitse osoitteeseen Teho-Opisto, Vilhonkatu 4 C 27, 00100 Helsinki.
Kuoreen tai sähköpostiviestiin merkintä ”Piirustuskilpailu 2016: Burning Man”. Kilpailutyöhön liitetään mukaan tekijän nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä mahdollinen nykyinen koulu. Kaikki 16.1.2017  mennessä toimitetut työt osallistuvat mukaan kilpailuun.
Kilpailutyöt jäävät järjestäjälle. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista ja käyttää kilpailutöitä muun muassa koulutuksessaan ja viestinnässään.

Voittajan valinta

Arkkitehdeista, muotoilijoista ja taidekasvattajista koostuva raati valitsee voittajat. Vuoden 2016 raatiin kuuluvat kuvataidekasvattaja ja muotoilualan yrittäjä Eeva Jokinen, joka on voittanut vuonna 2015 arvostetun Muoto-palkinnon, kansainvälisesti palkittu arkkitehti ja taidekasvattaja Sini Koivisto sekä arvostetun ja Lastenkulttuurin valtionpalkinnon voittaja sekä Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin rehtori Pihla Meskanen.

Palkinnot

Kilpailuun voi osallistua 16.1.2017 saakka. Palkitsemme kaksi voittajaa ilmaisella valmennuskurssilla, joka valmistaa sinua kohti unelmaasi arkkitehtuurin, muotoilun tai taidealojen opintojen parissa:

   1. Pääpalkinto: Vapaavalintainen Teho-Opiston valmennuskurssi (arvo jopa 1590€)

   2. Kunniamaininta: Teho-opiston Teho- tai Finaali-kurssi (arvo 690€)

Voittaja voi valita palkintokurssin ja osallistumisvuoden vapaasti.

Kilpailuaika

Kilpailuun voi osallistua 12.10.2016–16.1.2017 välisenä aikana. Tuomaristo arvioi kilpailutyöt tammikuun 18. päivä. Voittaja julkistetaan 19.1.2017 Teho-Opiston nettisivuilla sekä ilmoittamalla voittajalle henkilökohtaisesti.

Kilpailuun osallistumisoikeus

Kilpailu on avoin kaikille lukiolaisille, lukiosta valmistuneille sekä muille luovien alojen opinnoista haaveileville.

Lisätietoja

Annamme mielellämme lisätietoja osoitteessa sini@teho-opisto.fi ja numerossa 040-5545595. Kilpailun ohjeet sekä lisätietoa kursseista löytyy myös nettisivulta www.teho-opisto.fi. Oikeudet muutoksiin pidätetään.
Tsemppiä kisaan!

Harjoitus tekee mestarin

Harjoittelu, harjoittelu ja harjoittelu. Siinä resepti, jolla onnistut oikeastaan missä vain – myös pääsykokeissa.   Synnynnäistä luovuuden lahjaa kannattaa harjoittaa. 

Lue lisää »

Kilpailuvoittaja SYLI syntyi yhdessä tekemällä

Muotoilun, arkkitehtuurin ja taiteen opiskelijoille suunnatun Habitare-suunnittelukilpailun voiton vei SYLI-teos. Työ syntyi Aalto-yliopiston muotoilun opiskelijosta koostuvan ryhmän toimesta. Voitokkaan työryhmän jäsenistä seitsemän ovat entisiä

Lue lisää »