Skip to content

PIIRUSTUSKILPAILU: SUOMI 100 – SUOMI MUOTOINA

Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi halutaan luoda pysyviä muistoja ympäri Suomea. Suomi on tunnettu nuorista suunnittelijoistaan esimerkiksi arkkitehtuurin, muotoilun ja graafisen suunnittelun aloilla. Haluammekin haastaa sinut mukaan suunnittelemaan tulevaisuuden Suomi-designia.
Tämän vuotisen piirustuskilpailun tarkoituksena on kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea ja rohkaista pohtimaan, miten kulttuuri, arvot ja itsenäisyys näkyvät taiteessa. Toivomme myös, että kilpailu herättää keskustelua ja pohdintaa siitä, mitä Suomi meille merkitsee.

TEHTÄVÄ:

Suunnittele kolmiulotteinen taideteos omaan kotikaupunkiisi.
Tehtävänä on suunnitella kolmiulotteinen taideteos omaan kotikaupunkiisi.Tarkoituksena on pohtia Suomea ja suomalaisuutta sekä abstrahoida se muodoiksi. Teos voi olla kaupunkitilallinen, maisemallinen tai vaikkapa interaktiivinen. Se voi olla veistos, paviljonki tai kohtauspaikka.  Suomi muotoina voi olla ihan mitä vaan, anna mielikuvituksesi lentää!
Arvosteluperusteina ovat luovuus, mielikuvitus ja idean pelkistäminen muodoiksi. Työn toteutustapa ja tekniikka on vapaa, tarkoituksena on luoda kolmiulotteinen pienoismalli. Valmiista työstä otetaan valokuva. Myös valokuvaukseen kannattaa panostaa ja kuvia saa halutessaan käsitellä.
Palkitsemme kolme voittajaa ilmaisella valmennuskurssilla, joka valmentaa arkkitehtuurin, muotoilun ja taidealojen pääsykokeisiin. Yksi voittajista valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

OSALLISTUMINEN:

Lähetä meille valokuva ”Suomi muotoina”-pienoismallista. Kilpailutyöstä toimitetaan valokuva sähköpostiin sini@teho-opisto.fi. Kilpailuun voi osallistua ainoastaan valokuvalla pienoismallista.
Kaikki viimeistään 22.2.2018 toimitetut työt osallistuvat mukaan kilpailuun. Kilpailutyöt jäävät järjestäjälle. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista ja käyttää kilpailutöitä muun muassa koulutuksessa ja markkinoinnissa. Voit toki kieltää tämän selkeällä merkinnällä työsi yhteydessä. Tällöin työsi kilpailee ainoastaan tuomariston palkinnoista, eikä osallistu yleisöäänestykseen.

VOITTAJAN VALINTA:

Arkkitehdeistä, muotoilijoista ja taidekasvattajista koostuva tuomaristo valitsee voittajat. Raatiin kuuluvat kuvataidekasvattaja ja muotoilualan yrittäjä Eeva Jokinen, joka on voittanut vuonna 2015 arvostetun Muoto-palkinnon, kansainvälisesti palkittu arkkitehti ja taidekasvattaja Sini Koivisto sekä arvostetun ja palkintoja niittäneen lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin rehtori Pihla Meskanen.

PALKINNOT:

Palkitsemme kolme voittajaa ilmaisella valmennuskurssilla, joka valmentaa arkkitehtuurin, muotoilun tai taidealojen pääsykokeisiin:

  1. Pääpalkinto Vapaavalintainen Teho-Opiston valmennuskurssi (arvo jopa 1590€)
  2. Kunniamaininta Teho-opiston Teho- tai Finaali-kurssi (arvo 850€)
  3. Yleisöäänestys Vapaavalintainen Teho-Opiston valmennuskurssi (arvo jopa 1590€)

Voittaja voi valita palkintokurssin ja osallistumisvuoden vapaasti.

KILPAILUAIKA & OSALLISTUMISOIKEUS:

Kilpailuun voi osallistua 14.12.2017–22.2.2018 välisenä aikana. Voittajat julkistetaan 1.3.2018 Teho-Opiston nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Facebookissa käytävä yleisöäänestys  alkaa heti ensimmäisten töiden saavuttua ja jatkuu 28.2.2018 asti. Kaikille voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kilpailu on avoin lukiolaisille, lukiosta valmistuneille ja muille luovien alojen opiskelusta haaveileville.

LISÄTIETOJA:

Annamme mielellämme lisätietoja sini@teho-opisto.fi ja numerossa 040-5545595. Kilpailun ohjeet sekä lisätietoa kursseista löytyy myös nettisivulta www.teho-opisto.fi. Oikeudet muutoksiin pidätetään.
 

Arkkitehtuuri pääsykoeuudistus

Arkkitehtuurin pääsykoeuudistus 2020

Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtikoulutuksen pääsykokeet muuttuvat keväällä 2020. Muutoksia on tiedossa pääsykoepäivissä, matematiikan ja luonnontieteiden kokeen korvattavuuksissa sekä yhteisvalinnan pisteytyksissä. Edelleen

Lue lisää »