Skip to content

PIIRUSTUSKILPAILU: UNELMIEN VALOKARNEVAALI

Pimeää talvikautta valaisemaan ja kaupunkeja visuaalisesti rikastuttamaan, halutaan luoda koko talvikaudeksi pysyviä valotaideteoksia ympäri Suomea.
Suomi on tunnettu nuorista suunnittelijoistaan esimerkiksi arkkitehtuurin, muotoilun ja monenlaisen visuaalisen suunnittelun aloilla. Haluammekin haastaa sinut mukaan ideoimaan ja visualisoimaan tulevaisuuden ympäristötaidetta valon keinoin.
Tämän vuotisen piirustuskilpailun tarkoituksena on miettiä valoa ja sen merkitystä pimeällä talvikaudella. Haluamme rohkaista pohtimaan, miten valoa voisi hyödyntää kaupunkitaiteessa parantamaan yhteistä ympäristöämme. Toivomme myös, että kilpailu herättää keskustelua ja pohdintaa valaistuksen mahdollisuuksista ja miten valaistusta voidaan parhaiten hyödyntää.

PIIRUSTUSKILPAILUN TEHTÄVÄ:

Suunnittele Unelmien Valokarnevaali -festareille valotaide-kokonaisuus omaan kotikaupunkiisi.
Tehtävänä on ideoida unelmien valotaideteos tai valotaideteosten sarja omaan kotikaupunkiisi. Tarkoituksena on miettiä valon merkitystä, vaikutusta sekä käyttömahdollisuuksia pimeällä talvikaudella ja visualisoida idea valotaideteokseksi tai -teosten sarjaksi. Kokonaisuus voi olla kaupunkitilallinen, maisemallinen tai vaikkapa interaktiivinen. Se voi olla kaksiulotteinen heijastettu teos, valaistu veistos, -paviljonki tai -kohtauspaikka. Unelmien Valokarnevaali voi olla ihan mitä vaan, anna mielikuvituksesi lentää!
Arvosteluperusteina ovat luovuus, mielikuvitus ja idea sekä työn valovoimaisuus. Työn toteutustapa ja tekniikka on piirtäen/maalaten/tietokoneen avustuksella käsitellen vapaa – tarkoituksena on luoda mahdollisimman valovoimainen lopputulos.
Palkitsemme kolme voittajaa ilmaisella valmennuskurssilla, joka valmentaa arkkitehtuurin, muotoilun ja taidealojen pääsykokeisiin. Yksi voittajista valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

OSALLISTUMINEN:

Osallistu kilpailuun lähettämällä kuva kilpailutyöstä ”Unelmien valokarnevaali” sähköpostiin sini@teho-opisto.fi tai lähetä alkuperäinen työ osoitteeseen Teho-Opisto, Vilhonkatu 4 C 27, 00100 Helsinki.
Kaikki viimeistään 28.2.2019 toimitetut työt osallistuvat mukaan kilpailuun. Kilpailutyöt jäävät järjestäjälle. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista ja käyttää kilpailutöitä muun muassa koulutuksessa ja markkinoinnissa. Voit toki kieltää tämän selkeällä merkinnällä työsi yhteydessä. Tällöin työsi kilpailee ainoastaan tuomariston palkinnoista, eikä osallistu yleisöäänestykseen.

VOITTAJAN VALINTA:

Arkkitehdeistä, muotoilijoista ja taidekasvattajista koostuva tuomaristo valitsee voittajat. Raatiin kuuluvat kuvataidekasvattaja ja muotoilualan yrittäjä Eeva Jokinen, joka on voittanut vuonna 2015 arvostetun Muoto-palkinnon, kansainvälisesti palkittu arkkitehti ja taidekasvattaja Sini Koivisto sekä arvostetun ja palkintoja niittäneen lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin rehtori Pihla Meskanen.

PALKINNOT:

Palkitsemme kolme voittajaa ilmaisella valmennuskurssilla, joka valmentaa arkkitehtuurin, muotoilun tai taidealojen pääsykokeisiin:

  1. Pääpalkinto Vapaavalintainen Teho-Opiston valmennuskurssi (arvo jopa 1590€)
  2. Kunniamaininta Teho-opiston Teho- tai Finaali-kurssi (arvo 850€)
  3. Yleisöäänestys Vapaavalintainen Teho-Opiston valmennuskurssi (arvo jopa 1590€)

Voittaja voi valita palkintokurssin vapaasti ja osallistua kurssille milloin vaan kilpailun jälkeen.

KILPAILUAIKA & OSALLISTUMISOIKEUS:

Kilpailuun voi osallistua 25.11.2018–28.2.2019 välisenä aikana. Voittajat julkistetaan 4.3.2019 Teho-Opiston nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Facebookissa käytävä yleisöäänestys  alkaa heti ensimmäisten töiden saavuttua ja jatkuu 1.3.2019 klo 20:00 asti. Kaikille voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kilpailu on avoin lukiolaisille, lukiosta valmistuneille ja muille luovien alojen opiskelusta haaveileville.

LISÄTIETOJA:

Annamme mielellämme lisätietoja sini@teho-opisto.fi ja numerossa 040-5545595. Kilpailun ohjeet sekä lisätietoa kursseista löytyy myös nettisivulta www.teho-opisto.fi. Oikeudet muutoksiin pidätetään.